bonus możemy potraktować “ochy i achy” kolegów i koleżanek z pracy nad tak ładnie wyglądającą sałatką. A potem zrobią się zazdrośni, kiedy popatrzą na swoje kanapki z szynką i serem, a za tydzień każdy będzie miał już swój słoik i pytał o przepis na sałatkę Składnik na sałatkę: marchewka pokrojona w słupki ogórek pokrojony w kostkę czerwona kapusta – poszatkowana
PaleoLifeostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy, to szybkie, ostre danie w kilka mamy. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 czerwone papryki chili, 100 g cebuli, 8 ząbków czosnku, ½ cukru
Moniki SmakołykiSałatka nadaje się do spożycia i jest bardzo dobra zaraz po przygotowaniu, jednak najlepiej smakuje, jak wszystkie smaki dobrze się "przegryzą". Do sałatki można dodać pokrojony w kostkę ser żółty, a czosnek granulowany zastąpić świeżym. Jeśli gościom nie przeszkadza ostry smak pora, nie trzeba go sparzać. Por można również zastąpić pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami kiszonymi lub konserwowymi. Źródło
Gospodyni Miejskabogaty w smaki ostry i owocowy sos może być również doskonałą glazurą do łososia, kiełbasek z grilla lub nawet klopsów. Polecamy również nim polać np. podgrzany ser Brie i podawać z krakersami. Składniki: 1 ½ kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 2 szklanki malin (najlepiej świeżych lub rozmrożone niesłodzone) 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki melasy
naRuszciejakiś czas wstawiać do piekarnika kolejny placek zmieniając dodatki, albo przygotować wieczorem i rano upiec na śniadanie. Może też być zdrowszą wersją pizzy - wystarczy na upieczony placek rozsypać dodatki (ser, pomidor itp.) i zapiec. Tak czy owak placek jest przepyszny, bezglutenowy, wegetariański, prosty w przygotowaniu i uzależniający ;) Przygotowaliśmy dwie wersje placka, jedną z czerwona cebulą, rozmarynem i czarnuszką, drugą
SzczyptaSmaQpopieprzoną pierś z kurczaka, posypujemy pokrojoną w kostkę czerwoną papryką i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 30 minut, po tym czasie wykładamy po kawałku sera na pierś z indyka i zapiekamy jeszcze 10 minut. Smacznego
Moje-pitraszeniePyszny i delikatny chleb pszenno-żytni. Smakuje wybornie, długo pozostaje świeży. Skórka jest chrupiąca, a wnętrze idealne. Na górze chlebka, nasze ulubione ziarenka. Ten chlebek jest świetny zarówno do sera, wędlin czy dżemów. Chleb pieczony na zakwasie, jednak z dodatkiem drożdży, dzięki czemu nie musisz martwić się o to, czy chleb dobrze wyrośnie. Chlebek upieczony według przepisu Liski (Whiteplate
Mieszam w GarnkuDzisiaj zachęcam Was do przygotowania dietetycznego spaghetti - bez sera i gotowych sosów. Do przygotowania poniższego dania potrzebujecie drobiowe mięso mielone, pomidory z puszki, cebulę oraz marchewkę. Danie łatwe i w miarę szybkie do przygotowania. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z indyka 1 duża marchewka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula sól, pieprz papryka
UgotowaćOmlet wyszedł w smaku wspaniały. Przypomina mi pizze bez sera :).Danie bardzo sycące i łatwe w wykonaniu , akurat fajny sposób nie tylko na dietetyczną kolację.Zapraszam. Danie ma 363 kcal. 2 jaja 100 g. 2 łyżki mąki 20 g. odrobina wody 1 łyżeczka oleju rzepakowego 5 g. 2 plasterki szynki drobiowej 40 g. 2 pieczarki pokrojone w plasterki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiostrawy smak. Nie bez kozery por to składnik włoszczyzny. Ja nie wyobrażam sobie bez niego prawdziwego rosołu. Pod wpływem temperatury niesamowicie zmienia smak i pamiętam do dziś lasagne z serem białym i porem, jaką przygotowała ongiś moja siostra. Farsz rozpływał się w ustach. Zupa krem z pora też smakuje rewelacyjnie. Zachęcam więc do eksperymentów z tym warzywem. Dzisiaj surówka
Mieszam w Garnkuwarzyw , zarówno świeżych jak i smażonych. Prym wiodą jaja pod różna postacią, czy to jako omlety, sadzone, albo jajecznice. Dodatkami są zazwyczaj konfitury , dżemy , miód , jogurt i różnego rodzaju sery . Jako przegryzki serwowane są kapary , suszone pomidory , oliwki , a poza tym orzechy , daktyle i figi . Do każdego śniadania Turcy spożywają duże ilości pieczywa , a chociażby poğaça , börek i simit
Grunt to przepis!zamknąć piec i czekać 20 min. Potem wyjąć blachę. Rozgrzać piec do temperatury 220 °C i znowu włożyć blachę. Piec do zrumienia około 10 min. Simit można podawać z serem i świeżymi pomidorami. Doskonale pasuje też do tureckiej herbaty! Artykuł SİMİT, czyli tureckie precle z sezamem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyprzez praskę, połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Wymieszać - nie dosalać, oscypek jest słony. Sos odstawić na ok 30 minut do lodówki. Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu. Ser pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokroić w paseczki. Oliwki osączyć. Natkę posiekać. Składniki sałatki wymieszać, polać sosem. Odstawić "do przegryzienia" w chłodne miejsce
6nieboSkładniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 25 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody łyżka oliwy szczypta cukru szczypta soli można także dodać łyżeczkę ulubionych ziół (bazylia, oregano) Dodatki: pieczarki ser żółty szynka cebula (podsmażyć na oleju) sos (koncentrat pomidorowy+zioła prowansalskie+czosnek granulowany) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z 1 łyżką mąki i szczyptą soli i cukru - odstawić, żeby
Malinowo w kuchnigrzeszyć powinno się przez cały rok <3 Składniki: 1 kg mąki 2 szklanki cukru 1,5 kg zmielonego sera białego 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka masła / margaryny smalec lub olej do smażenia aromat do ciast (polecam pomarańczowy) Przygotowanie: Połączyć wszystkie składniki, wyrobić ciasto, które schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Następnie rozwałkować na grubość
Malinowo w kuchni