Lazania a`la cannelloni

Lazania a`la cannelloni

Lazania a`la cannelloni

Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecamy bardzo.  Składniki 12 płatów lazanii 400 g sera ricotta 500 g mozzarelli 100 g startego parmezanu 12 cienkich plastrów szynki 1 cebula 10 listków bazylii 1 łyżka masła sól pieprz biały 400 ml beszamelowego 400 ml sosu pomidorowego z bazylią   Przygotowanie Cebulę przesmażyłem na   maśle. Na tym samym tłuszczu po wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry szynki, smażyłem minutę. Cebulę, mozzarellę, ricottę, połowę parmezanu i bazylię zmiksow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, lasagne, szynka, sos pomidorowy, cannelloni, sosy, pasty, pasta, ser, makarony, makaron, sos beszamelowy, dania z makaronem, ser biały, makaron z serem, makaron z szynką, sos do makaronu, makaron smażony, zapiekanka makaronowa

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.