maksimum 10 minut. Gorącą pizzę skropić obficie syropem z owoców granatu i posypać dodatkową natką pietruszki (lub kolendry) i (opcjonalnie) cieniutko posiekaną czerwoną cebulą. Można również pokruszyć ostry biały ser
zadanie-gotowaniemocną herbatę. Produkty wskazane: chude mięso ryby (także tłuste) owoce morza twaróg/serek wiejski jajka zdrowe tłuszcze jak oliwa czy olej kokosowy większość warzyw Produkty niewskazane: tłuste sery potrawy ciężkostrawne, smażone na głębokim tłuszczu słodkie przekąski większość owoców (przede wszystkim banany, winogrona i owoce suszone) warzywa strączkowe (bób, fasola) a także - por, cebula, papryka (podobnie jak strączkowe-są ciężkostrawne
Kuchnia Elliemięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku puszka pomidorów 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego makaron przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, pietruszka, koperek, oregano, bazylia...) starty ser do posypania po wierzchu 1. Najpierw nastawiamy wodę na makaron. 2. Na oliwie smażymy mięso przyprawione pieprzem i papryką. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę i czosnek. 3. Wrzucamy
dobra gospodyni dom wesołym czyniżurawina, 18% gruszka, pigwa, skórka pomarańczowa. Zastosowanie: do deserów, placków, mięs. Sałatkowy rarytas - skład: morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chilli, kapary, ocet. Zastosowanie: do mięs, wędlin, pieczeni, serów, ryb, sałatek. Chrzan z pigwą - skład: chrzan 45%, pigwa 35%, kwasek cytrynowy, przyprawy. Zastosowanie: jako dodatek do potraw. Cytrynki z maliną - zastosowanie do herbaty, napojów, lemoniady, drinków lub jako dodatek
kruche babeczkicebule, podsmażam, dodaje pokrojone oliwki, kukurydzę. Jajka wbijam do miski, dodaje mleko i roztrzepuję, żeby składniki się w miarę połączyły. Następnie przelewam na patelnię. Na omlet nakładam pokrojone pomidorki, ser mozzarella i podsmażam wszystko. Całość posypuję pokrojonym koperkiem
kruche babeczkiPaprykę, pomidorki również kroję. Wszystkie składniki dzielę na 2 części . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka, paprykę, pomidory, kukurydzę, posypuję jeszcze oregano i serem mozzarella. Roluje ciasto w poprzek i kroję kawałki o szerokości około 2 cm. Układam je w formie na tartę. Ta samo robię z drugim ciastem. Całość zapiekamy w 200 stopniach
kruche babeczkituńczykiem, dodałam makaron i fetę i gotowe :) Udanego weekendu Wam życzę :)) Składniki: makaron spaghetti 1/2 kalafiora mała żółta cukinia suszone pomidory z pestkami dyni 1 puszka tuńczyka ser feta pomidorki koktajlowe sól różowa młotkowana kolendra z pieprzem olej kokosowy do smażenia/pieczenia Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego dałam troszkę oleju kokosowego i wrzuciłam do niego
kruche babeczkiMakaron gotujemy al'dente. Cukinię kroję, wrzucam na patelnię. Podsmażam, dodaję czosnek, pokrojonego łososia, groszek i słonecznik. Mieszam, dodaje śmietankę, makaron, doprawiam solą i pieprzem. Przekładam na talerze, posypuję serem cheddar
kruche babeczkiwęchem szukał mięsa. Ja oczywiście byłam w pełni usatysfakcjonowana. Czyli norma Składniki: 1 świeży bakłażan 1 świeża cukinia cebula czerwona pokrojona w krążki pomidor pokrojony w plastry pokrojone pieczarki ser żółty w plastrach oliwa przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy, czubryca zielona, czosnek niedźwiedzi, świeża pietruszka celowo nie podaję dokładnie ilości pozostałych warzyw, gdyż wszystko zależy od wielkości cukinii
gutfutjeśli pragniecie droższej wybierzcie orzechy piniowe bądź orzechy nerkowca) 80ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, bądź oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 20 g sera carskiego twardego długodojrzewającego (u mnie wciąż to rodzimy zamiennik parmezanu) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Rukolę umyć, osuszyć. Pestki słonecznika podprażyć na patelni (bez dodatku tłuszczu). Tak samo postąpić
gutfutsłoi o pojemności ok. 250 ml: 60 g liści jarmużu (bez łodyg) – idealnie aby liście były miękkie, czyli jarmuż nie był przejrzały 70 g orzechów włoskich 20 g sera carskiego twardego, długodojrzewającego 1-2 ząbki czosnku 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż dokładnie umyć, oderwać miękkie liście
gutfutsię niezwykłym smakiem i jest prosta w przygotowaniu. Pomimo tego, że jest to danie typu fast food, pizza ta nie jest tłusta i ciężka (nie używam w niej ciężkich serów, a ciasto jest lekkie). Sekretem jej smaku są doskonale dobrane składniki, które podkreślają smak szparagów: czosnek, jajo, słonecznik... Spróbujcie sami! Pizza ze szparagami to zupełnie nadzwyczajna pizza. Moja
Ale Prostepomidorowy: 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia puszka pomidorów przecier pomidorowy sól, pieprz, papryka ostra dodatki: boczek w plastrach szynka białe szparagi zielone oliwki cukinia żółty ser oregano Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę podgrzać. Zalać drożdże ciepłą (nie gorącą!) wodą. Dodać cukier i wymieszać. Do miksera wkładamy mąkę, sól, oliwę. Następnie stopniowo dodajemy drożdże. wyrabiamy ciasto 3-4 minuty
Pyry na Gazktórego na blogu nie może zabraknąć! Z truskawek można przygotować wiele różnych przepisów. Poza koktajlami i słodkimi wypiekami świetnie sprawdzają się w wytrawnych połączeniach ze szpinakiem, sosem balsamicznym i serem pleśniowym. Knedle z truskawkami to chyba obowiązkowe danie w każdym domu! Koktajl truskawkowy Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 500 g świeżych truskawek cukier do smaku Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy
Moja smaczna kuchniapodzielić na trzy części i uformować z nich spody. Każdy posmarować sosem, a następnie ułożyć szparagi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C i piec ok. 15-20 minut. Serem posypać pod koniec pieczenia
zadanie-gotowanie