ser - 17000 przepisów (strona:715/1134)

Pizza libańska. 179

maksimum 10 minut. Gorącą pizzę skropić obficie syropem z owoców granatu i posypać dodatkową natką pietruszki (lub kolendry) i (opcjonalnie) cieniutko posiekaną czerwoną cebulą. Można również pokruszyć ostry biały ser

zadanie-gotowanie
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 193

mocną herbatę. Produkty wskazane: chude mięso ryby (także tłuste) owoce morza twaróg/serek wiejski jajka zdrowe tłuszcze jak oliwa czy olej kokosowy większość warzyw  Produkty niewskazane: tłuste sery potrawy ciężkostrawne, smażone na głębokim tłuszczu słodkie przekąski większość owoców (przede wszystkim banany, winogrona i owoce suszone) warzywa strączkowe (bób, fasola) a także - por, cebula, papryka (podobnie jak strączkowe-są ciężkostrawne

Kuchnia Ellie
Szybkie spaghetti 143

mięsa mielonego 1 cebula  2-3 ząbki czosnku  puszka pomidorów  3-4 łyżki koncentratu pomidorowego makaron przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, pietruszka, koperek, oregano, bazylia...) starty ser do posypania po wierzchu 1. Najpierw nastawiamy wodę na makaron. 2. Na oliwie smażymy mięso przyprawione pieprzem i papryką. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę i czosnek. 3. Wrzucamy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Eterno kolejne pyszności :) 140

żurawina, 18% gruszka, pigwa, skórka pomarańczowa. Zastosowanie: do deserów, placków, mięs.  Sałatkowy rarytas - skład: morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chilli, kapary, ocet. Zastosowanie: do mięs, wędlin, pieczeni, serów, ryb, sałatek. Chrzan z pigwą - skład: chrzan 45%, pigwa 35%, kwasek cytrynowy, przyprawy. Zastosowanie: jako dodatek do potraw. Cytrynki z maliną - zastosowanie do herbaty, napojów, lemoniady, drinków lub jako dodatek

kruche babeczki
Omlet z warzywami 148

cebule, podsmażam, dodaje pokrojone oliwki, kukurydzę. Jajka wbijam do miski, dodaje mleko i roztrzepuję, żeby składniki się w miarę połączyły. Następnie przelewam na patelnię. Na omlet nakładam pokrojone pomidorki, ser mozzarella i podsmażam wszystko. Całość posypuję pokrojonym koperkiem

kruche babeczki
Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 197

Paprykę, pomidorki również kroję. Wszystkie składniki dzielę na 2 części . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka, paprykę, pomidory, kukurydzę, posypuję jeszcze oregano i serem mozzarella. Roluje ciasto w poprzek i kroję kawałki o szerokości około 2 cm. Układam je w formie na tartę. Ta samo robię z drugim ciastem. Całość zapiekamy w 200 stopniach

kruche babeczki
Spaghetti z tuńczykiem, fetą i warzywami 156

tuńczykiem, dodałam makaron i fetę i gotowe :) Udanego weekendu Wam życzę :)) Składniki: makaron spaghetti 1/2 kalafiora mała żółta cukinia suszone pomidory z pestkami dyni 1 puszka tuńczyka  ser feta pomidorki koktajlowe sól różowa młotkowana kolendra z pieprzem olej kokosowy do smażenia/pieczenia Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego dałam troszkę oleju kokosowego i wrzuciłam do niego

kruche babeczki
Łosoś wędzony z cukinią, groszkiem, słonecznikiem i makaronem kokardki 155

Makaron gotujemy al'dente. Cukinię kroję, wrzucam na patelnię. Podsmażam, dodaję czosnek, pokrojonego łososia, groszek i słonecznik. Mieszam, dodaje śmietankę, makaron, doprawiam solą i pieprzem. Przekładam na talerze, posypuję serem cheddar

kruche babeczki
Warzywny jeż :) 119

węchem szukał mięsa. Ja oczywiście byłam w pełni usatysfakcjonowana. Czyli norma Składniki: 1 świeży bakłażan 1 świeża cukinia cebula czerwona pokrojona w krążki pomidor pokrojony w plastry pokrojone pieczarki ser żółty w plastrach oliwa przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy, czubryca zielona, czosnek niedźwiedzi, świeża pietruszka celowo nie podaję dokładnie ilości pozostałych warzyw, gdyż wszystko zależy od wielkości cukinii

gutfut
Pesto z rukoli 125

jeśli pragniecie droższej wybierzcie orzechy piniowe bądź orzechy nerkowca) 80ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, bądź oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 20 g sera carskiego twardego długodojrzewającego (u mnie wciąż to rodzimy zamiennik parmezanu) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Rukolę umyć, osuszyć. Pestki słonecznika podprażyć na patelni (bez dodatku tłuszczu). Tak samo postąpić

gutfut
Pesto z jarmużu 132

słoi o pojemności ok. 250 ml: 60 g liści jarmużu (bez łodyg) – idealnie aby liście były miękkie, czyli jarmuż nie był przejrzały 70 g orzechów włoskich 20 g sera carskiego twardego, długodojrzewającego 1-2 ząbki czosnku 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż dokładnie umyć, oderwać miękkie liście

gutfut
Pizza ze szparagami i jajem sadzonym 259

się niezwykłym smakiem i jest prosta w przygotowaniu. Pomimo tego, że jest to danie typu fast food, pizza ta nie jest tłusta i ciężka (nie używam w niej ciężkich serów, a ciasto jest lekkie). Sekretem jej smaku są doskonale dobrane składniki, które podkreślają smak szparagów: czosnek, jajo, słonecznik... Spróbujcie sami! Pizza ze szparagami to zupełnie nadzwyczajna pizza. Moja

Ale Proste
Pizza ze szparagami 193

pomidorowy: 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia puszka pomidorów przecier pomidorowy sól, pieprz, papryka ostra dodatki: boczek w plastrach szynka białe szparagi zielone oliwki cukinia żółty ser oregano Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę podgrzać. Zalać drożdże ciepłą (nie gorącą!) wodą. Dodać cukier i wymieszać. Do miksera wkładamy mąkę, sól, oliwę. Następnie stopniowo dodajemy drożdże. wyrabiamy ciasto 3-4 minuty

Pyry na Gaz
Koktajl truskawkowy 103

którego na blogu nie może zabraknąć! Z truskawek można przygotować wiele różnych przepisów. Poza koktajlami i słodkimi wypiekami świetnie sprawdzają się w wytrawnych połączeniach ze szpinakiem, sosem balsamicznym i serem pleśniowym. Knedle z truskawkami to chyba obowiązkowe danie w każdym domu!  Koktajl truskawkowy Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 500 g świeżych truskawek cukier do smaku Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy

Moja smaczna kuchnia
Pizza ze szparagami i białym sosem. 117

podzielić na trzy części i uformować z nich spody. Każdy posmarować sosem, a następnie ułożyć szparagi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C i piec ok. 15-20 minut. Serem posypać pod koniec pieczenia

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania