drobno posiekane 1 łyżka oliwy z oliwek + 1 łyżka masła szczypta soli himalajskiej 1/2 szklanki ciecierzycy + 1 i 1/2 szklanki wody 1 duża czerwona cebula – pokrojona w piórka ser grana padano Wykonanie: Ciasto: Przygotuj je na około 9 – 12 godzin przed pieczeniem. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj ze sobą w misce, nakryj ściereczką i odstaw. Ciecierzycę dokładnie opłucz. Mocz
Moja pasja smakukostki) 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek wiórek kokosowych Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa ) Masło posiekać z mąką. Dodać ser (uprzednio go podusiłam) i resztę składników. Całość zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i powycinać z niego kwadraty. Na środku każdego kawałka ułożyć odrobinę
Di gotujekaszą jaglaną lub kaszą gryczaną jako dodatek. Bardzo polecam. Dzieciom również smakuje. Drukuj Chrupiąca sałatka z brokuła z jabłkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 brokuł 2 plastry sera feta 2 łyżki suszonej żurawiny 1 średnie jabłko garść orzechów (opcjonalnie) połowa średniej czerwonej cebuli sos 1/2 kubka jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki soku
Mieszam w Garnkuszklanka mąki, 1 łyżka spirytusu lub wódki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr Oetker , 1/2 łyżeczki sody Dr Oetker , olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Do miski wkładamy ser biały, cukier, cukier waniliowy i wbijamy jajko. Ucieramy mikserem do uzyskania jednolitej masy. Następnie dolewamy spirytus i wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Ciasto zagniatamy ręcznie. Olej rozgrzewamy w garnku
Aga w kuchniSkładniki: CIASTO: 500 g mąki pszennej 8 g suchych drożdży 125 ml mleka 2 jajka 120 g cukru sól 100 g masła MASA SEROWA: 400 g sera twarogowego 1 jajko 1 budyń śmietankowy 48 g cukru waniliowego Składniki na masę serową miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Robimy rozczyn z drożdży. W tym celu do garnka wsypujemy drożdże, zasypujemy 1 łyżką
Moje-pitraszeniepodzielić na 3 części, zmrozić. Blaszkę o średnicy 24x34 cm wyłożyć papier do pieczenia, potarkować 2 części ciasta, równomiernie rozprowadzić na blasze. Brzoskwinie odsączyć z zalewy pokroić w kostkę. Ser zmiksować z jajkiem, budyniem, masłem, cukrem pudrem i 4 łyżkami soku z brzoskwiń. Dodać pokrojone brzoskwinie, delikatnie wymieszać łyżką, wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli
Darcia w kuchnirzecz tych poniższych cudeniek z dziurką w środku – szybsza wersja z pominięciem czekania, aż ciasto drożdżowe wyrośnie. Takie oponki pamiętam z dzieciństwa, jednak tamte robione były na bazie białego sera, który oczywiście można zastąpić – a jakże by inaczej – zwykłym naturalnym tofu, a jajka w ogóle pominąć; i nie trzeba przepuszczać przez maszynkę, wystarczy dolać trochę roślinnego mleka i zmiksować. Dodatek
Roślinna - blog wegańskiNaleśniki, któż ich nie zna i nie lubi? chyba każdy. Raz z serem, raz z owocami, czy jako makaron a może jako krokiety? Dobre są zawsze i wszędzie. Tym razem zaproponuję naleśniki z tartymi ziemniakami, inne niż tradycyjne ale jakie pyszne . Ja podałam je z surówką chińską [ klik ] i sosem z mango [ klik ] , kombinacja rewelacyjna. Polecam gorąco. Ziemniaczane naleśniki. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem ze portalu: Przepisownia.pl . Lekko go zmodyfikowałam, a proporcje dostosowałam do swojego gustu. Pasta wyszła pyszna - o
Di gotujepłaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka octu szczypta soli DODATKOWO: cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj widelcem lub łyżką w misce, aby powstało jednolite ciasto. Ser w kostce najpierw rozgnieć widelcem ze śmietaną. Jeśli ciasto będzie bardzo się kleiło dodaj jeszcze mąki, ale staraj się w miarę możliwości jak najmniej jej dosypywać, gdyż utwardza ona ciasto. Teraz
Słodko-Słony Świat Ilonyskropić lekko sokiem z cytryny. Wymieszać. Do burgerów bardzo pasuje lekka sałatka z sałaty lodowej i pomidorów cherry z jogurtem, lub świeża sałatka ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, słonecznikiem i serem feta. Wszystko to polać oliwą z oliwek i przyprawić solą i pieprzem
Calzonella.comSkładniki: 250 g białego sera 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka pół kieliszka spirytusu (żeby oponki nie wsiąkały tłuszczu) 1 laska wanilii (można pominąć) Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder so posypania Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać rozdrobniony twatóg, cukier, jajka oraz spirytus. Na koniec można dodać ziarenka wanilii
The Sweet Damselprzepisu. Pozdrawiam i ściskam Was cieplutko. PĄCZKI SEROWE Z KOKOSEM. Składniki na około 40 sztuk: 230 g mąki pszennej tortowej 500 g tłustego sera twarogowego 2 żółtka 2 łyżki słodkiej śmietany 200 g kokosu (drobne wiórki) 1 łyżka domowego cukru waniliowego 5 łyżek cukru 1 kieliszek spirytusu olej + smalec
Zakątek rozkoszy kulinarnychorzechów pinii Orzeszki uprażyć na suchej patelni przez kilka minut co chwilę mieszając. Bazylię umieścić w misce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wystudzone orzechy, oliwę i starty na tartce ser. Wszystko razem blendujemy. Gotowe. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiBardzo pyszna, bardzo zdrowa pasta kanapkowa :) Pasta z soczewicy to świetna alternatywa dla wędliny, czy sera, które zwykle są podstawowymi dodatkami do pieczywa. A źródło inspiracji do domowych past kanapkowych jest wprost nieskończone - możemy wykorzystać jajka, warzywa , ryby. Może być bardzo smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo :). Polecam na FIT śniadanko z ciemnym chlebkiem :) SKŁADNIKI
Moje Kuchenne Rewelacje