ser - 17000 przepisów (strona:723/1134)

Pasta z makreli 155

Makrela jest produktem bardzo wdzięcznym w przygotowaniu. To bardzo szybki sposób na pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki lub sera. Pasta z wędzonej makreli to popularne i niedrogie smarowidło, które świetnie zastąpi masło jak i wędlinę jednocześnie.          Składniki na 6 kromek pieczywa Wasa:   1 makrela wędzona - obrana z ości i rozgnieciona widelcem 2 jajka

Alutka-Gotuje
Penne w sosie serowo - pieczarkowym z boczkiem 161

sycące danie obiadowe.   Składniki na 5 porcji: 400 g makaronu penne (rurki) sos serowo-pieczarkowy Winiary 500 ml śmietanki 18% 100 g serka topionego pieczarkowego 20 dag sera mozarella w kawałku 20 szt. pieczarek 30 dag wędzonego boczku 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie, ostra papryka oliwa z oliwek lub olej Przygotowanie: Boczek kroimy

Alutka-Gotuje
Kurczak w sosie serowo - paprykowym z makaronem 191

lodówce.  Składniki na 3-4 porcje: podwójny filet z kurczaka ok. 300 g makaronu rurki śmietanka do sosów 12% 2 serki topione - śmietankowy i paprykowy 20 dag sera mozarella 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz przyprawa do kurczaka papryka słodka lub ostra zioła prowansalskie oliwa Przygotowanie: Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki

Alutka-Gotuje
FRANCUSKA TARTA Z BOTWINĄ I SEREM 139

TARTA Z BOTWINĄ na francuskim spodzie, ze sporą porcją dobrego... Artykuł FRANCUSKA TARTA Z BOTWINĄ I SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Grzanki z jajkami w koszulce 75

moim stole - jest pyszne i w mojej ulubionej formie - ze ściętym białkiem a płynnym żółtkiem. Poza tym, robi się je naprawdę prosto. Doskonale komponuje się z grzanką, np z serem (choć to wbrew klasyce

Milion Smaków
Dziki łosoś z dodatkami i pianą z piwa AIPA 205

sito zbierając ze spodu sitka miąższ. Trzymamy go w cieple. 4/ Polewamy dressingiem miks kiełków z rzodkiewką, wrzucamy mozarellę z pistacjami do piekarnika na 200 stopni do momentu aż ser zacznie się topić. Stopioną mozzarellę wykładamy na liście szpinaku na talerz. Wykładamy rybę z piekarnika i ziemniaczki - układając je na talerzu. Ziemniaki i rybę polewamy sosem maślano-cytrynowym.  5/Na

Kuchnia PROzdrowotna
Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) 215

znajdziecie kalorycznego majonezu. Dzięki temu pasta jest równie pyszna co klasyk, ale zdecydowanie lżejsza i mniej kaloryczna od oryginału. Pasta jajeczna jest idealna kiedy dosyć mamy kanapek z serem lub wędliną albo macie ochotę na jajka ale już nie w majonezie. Można do niej dodać tuńczyka, natkę, szczypiorek, pokroić szynkę czy doprawić do smaku czarnuszką lub cieszyć się jej smakiem

Mieszam w Garnku
Naleśniki makowo-pomarańczowe z syropem pomarańczowo-rumowym 155

naleśnikach nie ma nic przyziemnego i nudnego. We wprawnych dłoniach latają z patelni wysoko pod sufit, by sekundy później zarumienić się elegancko z drugiej strony. Ser, dżem, sos, mięso, warzywa, owoce, dodatki – za każdym razem w nowej odsłonie, w innym wcieleniu. Moje piegusy to nowoczesna, własna wersja znanych naleśników Suzette – te nie płoną, ale mają pomarańczowy sos z dodatkiem alkoholu

Karo in the Kitchen
Lasagne szpinakowa 179

Składniki na 4 porcje: około 300 g płatów lasagne 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 450 g mrożonego szpinaku 275 g sera feta kilka listków bazylii, drobno posiekanych 125 g (1 kulka) mozzarelli, pokrojonej w plastry 1 pomidor, pokrojony w plastry odrobina parmezanu do posypania 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, świeżo mielony

My Culinary Art
WIOSENNA SAŁATKA Z ROSZPUNKI, AWOKADO I POMARAŃCZY Z SOSEM WINEGRET 208

awokado i pomarańczy z sosem winegret Ta sałatka powstała w mojej głowie spontanicznie. Doskonale nadaje się do dań mięsnych, albo jako samodzielna przekąska na lunch, bądź kolację. Z dodatkiem sera koziego lub feta, sałatka smakuje jeszcze lepiej! Jest naprawdę lekka i wyborna w smaku, dzięki dressingowi i pomarańczy.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie sałaty roszpunka 1 dojrzałe awokado pęczek rzodkiewki połowa

Calzonella.com
Bagietka z pastą z fety i pomidorów 158

Pyszna śniadaniowa propozycja -pełnoziarnista bagietka z pastą pomidorową z fetą  i bazylią. Aromatyczne i zdrowe śniadanie :) SKŁADNIKI  1 pełnoziarnista bagietka  180 g sera feta 1 puszka pomidorów krojonych (mogą być też świeże pomidory, ale o tej porze roku preferuję jeszcze  te z puszki) 1/2 pęczka bazylii pieprz oliwa z oliwek suszone oregano PRZYGOTOWANIE  Bagietkę kroimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 158

coś dla najmłodszych. Lokal oferuje im kartę z daniami przystosowanymi do gustu dzieci podawane w mniejszych porcjach. Bruschetta z pomidorkami i bazylią posypana parmezanem Penne w sosie na bazie sera mascarpone z kurczakiem, pomidorami i chilli Crema Catalana J eśli chodzi o smak to dania , które spróbowałam bardzo mi smakowały. Dania są smaczne, dobrze przyprawione, a porcje solidne. Kocham włoską

Projekty ze smakiem
Ekspresowe tartaletki (czyli babeczki) z truskawkami. 119

truskawek, 2 białe serki twarogowe typu petit suisse, 1 cytryna, najlepiej taka z uprawy ekologicznej, bo będzie potrzebna nam jej skórka. Przygotowanie: Myjemy truskawki, obieramy ogonki. Przekładamy biały ser do miski. Na tarce ścieramy skórkę z jednej cytryny i wyciskamy sok z jej połówki. Sok z cytryny i jej startą skórkę dodajemy do miski z białym serkiem. Truskawki kroimy

MODA NA BIO
Sernik kajmakowy 630

ubić, dodać cukier i zmiksować. Cały czas miksując dodawać po łyżce mascarpone i zmielony twaróg. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Masę serową podzielić na 2 nierówne części. Do 1/3 sera dodać 200 g masy kajmakowej, zmiksować. Sernik kajmakowy wylać na spód z ciasteczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. Po włożeniu sernika temp. w piekarniku zmniejszyć do 150 stopni

Smakołyki Asi
Zioła w kuchni 243

słodkich. Mięta – lemoniady, drinki, ryby, jagnięcina Mięta to nie tylko napoje i słodkości. Świetnie będzie współpracowała z mięsem, zwłaszcza z jagnięciną oraz rybami. Doskonale nadaje się również do greckiego sera. Oregano – makarony, kuchnia włoska, wołowina Lebiodka, inaczej zwana oregano, jest naturalnym antybiotykiem, więc warto sięgać po ten dodatek w czasie choroby. Ma lekko gorzkawy smak, który sprawdza się doskonale

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania