smaczne, sycące, rozgrzewające. Na tę chłodną i wietrzną porę w sam raz:) składniki: ok 100 g kiełbasy chorizo 200 g ryżu cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów 100 g sera feta pęczek koperku sól, pieprz do smaku (ostrożnie: kiełbasa jest ostra, feta słona!) Kiełbasę pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię, wrzucić kiełbasę, smażyć po kilka minut mieszając. Część plasterków wyjąć
6niebowytrawne naleśniki w stylu śródziemnomorskim, bo z gorgonzolą, suszonymi pomidorami i zielonymi, moimi ulubionymi oliwkami , które ostatnio zrobiłam. Danie to najsmaczniejsze jest na ciepło, gdy ciasto jest chrupiące, a ser idealnie roztopiony. Świeżości potrawie nadaje cytrusowa w smaku natka pietruszki i skórka otarta z cytryny. Pyszności! Jeśli również planujecie naleśniki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! Naleśnik z gorgonzolą, zielonymi oliwkami
Moja smaczna kuchniapełni rozkoszować się smakiem naszego małego dzieła kulinarnego Jeśli macie ochotę, zapraszam do spróbowania tej pysznej, włoskiej sałatki ! 5 minut i gotowa! Składniki: • 3 pomidory • 2 kulki sera mozzarella (każda po ok. 125g) • świeża bazylia (garść listków) • oliwa z oliwek (na oko, jak lubicie) • sól, czarny pieprz • odrobina oregano Sposób przygotowania: 1. Pomidory umyć i pokroić w dość grube
Calzonella.commokre od spodu) i piecz przez ok.4-6 minut (czas pieczenia zależy od grubości uformowanego ciasta i temperatury piekarnika). Upieczona pizza idealnie smakuje skropiona oliwką z oliwek, dodatkową posypką z sera parmezan oraz świeżą rukolą. Niewykorzystane ciasto można zamrozić i przy następnej okazji wykorzystać do przygotowania pysznej włoskiej pizzy. Wystarczy zagnieść przygotowaną kulkę ciasta w okrągły, cienki placek (dłońmi lub przy
Calzonella.comodmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI: ziemniaki w mundurkach rzodkiew ogórek zielony ulubiona sałata/ surówka świeży szpinak Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Szpinak opłukać, wysuszyć. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony
Calzonella.comSkładniki: 1 kg sera twarogowego już zmielonego 6% tłuszczu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 3 jajka starta skórka z jednej dużej pomarańczy (najpierw sparzyć pomarańcza) aromat pomarańczowy 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do temperatury 160 °C (piekłam z opcją góra i dół
ClauditteMissCookingJeśli lubicie sobie czasem po dogadzać i przygotować na śniadanie coś innego niż pospolitą kanapkę z plasterkiem szynki czy sera, to ja Wam polecam taką pastę. Użyłam jej nie tylko do kanapek, ale także do nadziewania połówek białek- ugotowanych oczywiście. W jednym i drugim wydaniu smakuje super, choć ja to akurat rybna nie jestem :) Tutaj tego łososia zbyt mocno
Kuchnia w czekoladzieowijania w bawełnę i ukrywania składników pod dziwnymi nazwami.Da się? Da się jak widać! Produkt naturalny może być dobry, a nawet musi być dobry! Moja decha składała się z sera, oraz kiełbas- wołowej hetmana z orzechem włoskim oraz kiełbasy królewskiej wędzonej suszonej. Mają bardzo ciekawy smak, który zauważyli goście "A skąd masz taką ciekawą kiełbaskę? Bo dobra ! " Moją deskę posypałam
Z Kuchni Do Kuchnigotoowści. Salatka&Cukinia Ukladamy listki rukoli na talerzach. Kroimy pomidorki na pół i ukladmy na rukoli. Umyta cukinie kroimy, najlepiej za pomocą tarki płaskiej do sera, na plastry (bez koniecznosci obiernia ze skórki). Cienkie podłużne platki cukini polwamy deliktanie oliwa, posypujemy swieżo zmielonym pieprzem. Sos 1 lyżka miodu, 1 łyzka musztardy Dijon, 1 lyżka musztardy zwykłej (nie ostrej), pół
Lajtkraft food intoleranceoliwa z oliwek Liscie nalezy wylozyc na talerz (umyc przed wylozeniem). Wybierajac buraka, wybierzcie twardego, swiezego, tylko taki da nam soczystosc w salatce. Umytego i obranego buraka. Lopatka do sera, pokroic w plastry polowe buraka oraz zetrzec ta sama lopatka parmegiano regiano. Tak aby powstaly ladne pozwijane cienietkie plastry. Wazne jest, aby starte zlociste plastry byly cieniutkie, bedzie
Lajtkraft food intolerancepewno rozejdą się w błyskawicznym tempie. Są trochę podobnych do pączków angielskich na serkach homo . Dla kogo: dla zabieganych dla uczulonych na drożdże dla pączkożerców Składniki: 200g sera ricotta 2 jajka 75g mąki (ok. pół szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu łyżka cukru szczypta soli pół łyżeczki ekstraktu z wanilii (ew. cukru waniliowego) olej/smalec
Mania WypiekaniaWariacja na temat pizzy. Nie dość, że mini to jeszcze ciasto francuskie zamiast klasycznego na pizze, słodkawy sos BBQ zamiast sosu pomidorowego, żółty ser zamiast mozzarelli. Do tego salami i ostre chilli. Mimo tego doskonale się sprawdza jako przekąska - zwłaszcza na imprezach. Dla niektórych może być nieco za ostre - ale wtedy to idealny pretekst, żeby sięgnąć po kolejnego drinka
Milion Smakówmąka olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 jajko 1 łyżka śmietany 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 3 łyżki sezamu 1-2 łyżki drobno starego parmezanu (lub innego twardego sera żółtego) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać
Di gotujeSkładniki: 1 kg sera twarogowego już zmielonego 6% tłuszczu 1/2 szklanki jogurtu greckiego (ważne by był bardzo gęsty) 3 jajka aromat waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do temperatury 160 °C (piekłam z opcją góra i dół z termoobiegiem). Wszystkie składniki masy serowej przełożyć do naczynia miksującego thermomixa
ClauditteMissCookingoliwek sól, pieprz Przygotowanie : Rukolę i koperek poszatkowałem i dodałem do serka. Dodałem również oliwę sól i pieprz a następnie wymieszałem. Przy użyciu dwóch łyżeczek uformowałem farsz z sera i położyłem na środku plasterku polędwicy. Plasterek złożyłem na pół sklejając boki i zręcznie podwijając formując kształt tortellini. Cienkimi plasterkami rzodkiewki ozdobiłem środki i podałem na listku rukoli. Ps. Mam video
Mechanik w kuchni