ser - 17000 przepisów (strona:722/1134)

Klasyczne risotto na białym winie 229

osób Czas przygotowania: 20-30 minut Składniki: 200g ryżu arborio 50 ml białego wina półwytrwnego 1 mała cebula 0,5l bulionu drobiowego masło oliwa z oliwek szafran sól himalajska ser parmezan  75-100g Dodatki: świeży szpinak, szczaw krwisty, imbir, trawa cytrynowa, przegrzebek, sos na bazie piwa aipa, sos na bazie hibiskusa, limonka Przygotowanie: 1/ Na szerokiej patelni rozgrzewamy

Kuchnia PROzdrowotna
Mini serniczki z Oreo 161

papilotek włóż po jednym ciastku. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła niemal całą papilotkę i opcjonalnie posyp kawałkami ciastek. Piecz 25-30 minut w 160 °C, aż ser się zetnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wstaw na 2-3 godziny do lodówki

Food Square
Dorsz w cieście francuskim z pieczarkami. 248

Składniki: 6 kostek z dorsza 2 ciasta francuskie 300 g pieczarek 6 plastrów sera mozzarella sól, pieprz cytrynowy 1 jajko Dorsza rozmrażamy, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy na odrobinie oleju rzepakowego aż wyparuje cała woda (kiedy zmiękną solimy i pieprzymy). Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów, wykładamy na środek rybę, na nią usmażone pieczarki

Moje-pitraszenie
Zupa pomidorowa z awokado i mozzarellą 172

doprawiamy solą, pieprzem i vegetą.  Awokado kroimy w ćwiartki, a następnie każdą z nich w plasterki, mozzarellę kroimy w kostkę.  Zupę nalewamy do miseczek, dodajemy do niej ser i awokado, a jeśli lubicie możecie dodatkowo posypać ją posiekanym szczypiorkiem (ewentualnie dodać drobny makaron

Czary - gary w kuchni
Pełnoziarnista Margheritta, czyli jak uszczęśliwić wegańskiego dzieciaka w deszczowy dzień 209

Posmaruj brzeg ciasta (1-2 cm) oliwą, dzięki temu ładnie się przyrumieni i będzie chrupka. Odstaw na 15 minut pod przykryciem w ciepłe miejsce, aby odpoczęło. Posmaruj sosem, posyp serem (użyłam wegańskiego Volfie do pizzy)   Piecz 12-15 minut w temp. 200-220 C. Smacznego

greenscarf
Sałatka z czerwonej soczewicy z wędzonym twarogiem 316

soczewicy. Ciekawym dodatkiem jest twaróg wędzony, który dodaje charakterystycznego aromatu i smaku. Można go zastąpić zwykłym twarogiem i też będzie smacznie. Jak na razie tylko w jednym sklepie ten ser jest dostępny i zrobiłam taką reklamę, że wszyscy znajomi po niego tam chodzą… SKŁADNIKI: 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 100 g twarogu wędzonego 1 pomidor 1 cebula dymka 2 łyżki

https:KKuchniaMniam
Sos na bazie piwa AIPA 203

pale ale (AIPA) to wysokochmielowe piwo z karmelowymi posmakami, może dobrze posłużyć za sos o wielowymiarowym smaku. Można polecić go jako skromny dodatek do wołowych steków, sushi, łososia, wysokogatunkowych serów czy sałatki. Zapraszam do wypróbowania. Dla 3 osób Czas przygotowania: 10 minut  Składniki: Piwo (200ml) w stylu American pale ale, american imperial pale ale lub west coast ipa (Jeśli

Kuchnia PROzdrowotna
Cukinia z komosą i boczkiem 137

Dziś na obiad była cukinia faszerowana komosą ryżową, boczkiem i serem. Bardzo lubimy takiego typu dania. Jest to moje pierwsze doświadczenie z komosą ryżową ale na pewno nie ostatnie. Komosa jakiej użyłam jest biała. Musze teraz pokombinować co by jeszcze dobrego z nią zrobić. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Lasagne 191

Składniki 9 płatów makaronu do lazanii 0,4 kg sera żółtego 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2-3 cebule 4 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 0,5 kg pieczarek 1 słoik krojonych pomidorów … Czytaj dalej Lasagne

czarrna od kuchni
Zdrowe kanapki śniadaniowe z pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego) 132

Dziś chciałabym podzielić się z Wami pomysłem na zdrowszą wersję kanapki. Uwielbiam połączenie wielozbożowego chleba, kiełków rzodkiewki i sera. Do tego piękna zielona sałata, odrobina zdrowego oleju lnianego i można się cieszyć wspaniałym, pełnowartościowym posiłkiem. Spróbujcie mojej propozycji na zdrowe kanapki śniadaniowe z  pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego). Zdrowe kanapki śniadaniowe z pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem

Słodkie okruszki
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 125

kotleciki mielone, które w środku kryją małą niespodziankę! Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 2 kromki chleba razowego 1 cebula mleko jajko pęczek koperku bułka tarta oliwki 100 g sera feta olej oliwa sól pieprz papryka słodka vegeta Przygotowanie: Łopatkę mielimy. Kromki chleba zalewamy mlekiem i odstawiamy do rozmiękczenia. Gdy namięknie dodajemy go do mielonego mięsa. Cebulę kroimy w drobną

Taste Therapy
Berlinskie ciasteczka twarogowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.118 176

przepis z książki "Mamuszka". Berlinskie ciasteczka twarogowe 80 g margaryny 200 g twarogu 200 g mąki 1 łyżeczka proszku doi pieczenia 50 g cukru Ucieramy w misce masło z serem, dodajemy przesiana mąkę z proszkiem i zagniatamy ciasto. Chłodzimy je w lodówce ok 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na omączonej stolnicy rozwałkowujemy ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczone pierogi drożdżowe z serem 253

należy je krótko odgrzać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku, lub tak jak napisałam wyżej - zamrozić. Z poniższej porcji składników przygotować można 20-25 sztuk . Pieczone pierogi drożdżowe z serem Składniki: CIASTO DROŻDŻOWE 320g mąki pszennej + do podsypywania 200ml wody (lub mleka) 10g drożdży świeżych 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju lub masła NADZIENIE 400g twarogu

Smakołyki Bereniki
Pieczone jabłka z twarożkowo-jaglanym sercem 152

dziemy mogli wy dobyć sło dycz bez do datku cukru :) Spróbujcie koniecznie :) Skła dniki (2 porcje): 2 duże sło dkie jabłka 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 4 łyżki białego sera półtłustego 3 łyżki jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki suszonych płatków żurawiny 1/2 łyżki płatków mig dałowych 2 łyżeczki mio du 1/2 łyżeczki cynamonu 8 goź d zików   Przygotowanie: Jabłka myjemy

ChilliJemy
twarożek z rzodkiewką i ogórkiem 188

ogórkiem (jak w tym przepisie), można zauważyć ubytek wagi, z którego jestem zadowolona. Polecam też zrobić samemu domowy twaróg ! Niedługo pokażę Wam prosty sposób na przygotowanie domowym sposobem żółtego sera. Składniki: 200g wiejskiego twarożku, 3 rzodkiewki, 2 łyżki siekanego szczypiorku, ½ średniego ogórka do smaku sól i pieprz młotkowany z kolendrą Opakowanie twarożku wiejskiego przekładamy do miseczki. Ogórka i rzodkiewki kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania