wypróbować czekoladowe muffinki . Najlepiej użyć czekolady gorzkiej– o minimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej masy trzeba dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach czekolady
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniajuż obojętnie :-) Nie wiem czy wiecie ale caprese w swojej pięknej odsłonie ma odzwierciedlać flagę włoską dlatego w oryginale liście bazylii powinny być wierzchu, czyli pomidor - -kolor czerwony , ser - kolor biały i bazylia kolor zielony. U mnie zdecydowanie po naszemu :-) Składniki: 3 malinowe pomidory pęczek natki z selera 2 kulki mozzarelli sól, czarny świeżo mielony pieprz
pieprzny smaczekmocnej zaparzonej kawy 1 duże opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do posypania Przygotowanie: Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę, a następnie cały czas miksując, dodajemy po jednej łyżce sera, aż do zmiksowania całości. Do kremu dodajemy likier. Dwa białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszając łyżką łączymy z wcześniej przygotowanym kremem. Zaparzoną mocną kawę studzimy. W kawie moczymy
Bon appetit mon amiełyżeczki proszku do pieczenia sok z 1/2 pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy płatki migdałowe do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki suche wsypujemy do miski, dodajemy ser połączony z mlekiem, jajkiem, olejem , skórką pomarańczową i sokiem. Dokładnie mieszamy widelcem aby nie było grudek. Ciasto będzie miało konsystencję gęstą, ale lejącą. Masę nakładamy do papilotek do 3/4 ich wysokości
Bon appetit mon amiechipsami warzywnymi. KREM Z TOPINAMBURU Z CHIPSAMI I CZERWONYM PIEPRZEM Składniki: 1 litr bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g topinamburu 300 g ziemniaków 2 trójkąciki sera topionego np. ementaler 1-2 łyżki śmietany sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek czerwony pieprz (opcjonalnie) Przygotowanie: Topinambur, ziemniaki, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
Bon appetit mon amietrochę parmezanu) uwaga: 1)Potrzebna ilość oliwy będzie bardzo zależała od tego, z czym były oliwki (oliwa czy woda), czy pomidory były suche, czy w oleju oraz czy dodajesz ser. 2)Nie solimy- pomidory i oliwki są wystarczająco słone Przechowujemy w słoiczku w lodówce
Bon appetit mon amiejest mięciutki i trochę przypomina ciasto ucierane, a słodki smak nadany przez suszone pomidory dodatkowo podbija to wrażenie. Nie mniej jednak bardzo dobrze smakuje tak z szynką jak i serem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat
Bon appetit mon amiestarłam i dodałam zimne starte masło. Wymieszałam i ułożyłam na dnie tortownicy. masa serowa: Czekoladę z jogurtem wstawiamy w misce nad kąpielą wodną i rozpuszczamy. Do misy miksera wkładamy ser, cukier, skórkę z cytryny i ziarenka z laski wanilii. Całość miksujemy po 1 minucie dolewamy powoli ciepłą (ale nie gorącą!) czekoladę. Wymieszaną masę przelewamy na spód z ciastek. Formę
Bon appetit mon amiecoś lekkiego i równocześnie słodkiego, a z tęsknoty za słońcem- coś słonecznego, to przypomniałam sobie o owym 'bananowcu'! :) I tak powstał lekki i kremowy desernik- zamiast sernika- gdyż zamiast sera wykorzystałam mascarpone, ze zmiksowanymi bananami, otulony cytrynową galaretką i plasterkami bananów. Słodki w sam raz (o ile użyjecie bardzo dojrzałych bananów, w razie potrzeby należy dodać 1 łyżkę cukru
Kraina Miodem Płynącasmak jest bardziej wyraźny i czekoladowy. Superfood jakim jest kasza jaglana sprawia, że sernik jest delikatniejszy, kremowy i co najważniejsze zdrowszy. Idealnie sprawdza się w sernikach przygotowywanych na serach z wiaderka. SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 4 jajka 100 g czekolady gorzkiej
https:KKuchniaMniamLabneh - domowy ser jogurtowy, warto go zrobić, bo to samo zdrowie. Bardzo prosty do przygotowania, pyszny, bardzo delikatny i kremowy, powstaje po odcięknięciu srewatki z jogurtu, bo lanneh to nic innego jak odcedzony jogurt. Do przygotowania serka można użyć jogurtu samodzielnie wyprodukowany w domu lub kupnego jogurtu typu greckiego - bałkańskiego. Kupując jogurt zwróć uwagę, by w składzie było wyłącznie mleko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Syte, kolorowe śniadanie Składniki 1 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 10 dkg pieczarek kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 5 dkg sera żółtego 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej … Czytaj dalej Jajka w kokilkach z tuńczykiem
czarrna od kuchnizapewniam Was, że smak zachwyca... Spód: 200 g płatków czekoladowych z nadzieniem (u mnie Figuraki Choko z Lubelli) lub ciastek czekoladowych 80 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 220 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki mleka 4 żółtka 2 jajka niepełna szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej ok. 10 pralin orzechowych (Wawel) Beza
Czerwień i błękitleniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki. Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20 sztuk) brzoskwinie z puszki kg sera mielonego (polecam Pilos, kupicie tutaj KLIK ) 15 dag masła 3 jajka 3 budynie waniliowe ½ szklanki cukru 2 łyżeczki przyprawy Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka w proszku, skórki cytryn
Takie tam pichceniebardzo miękkie. Białka oddzielamy od żółtek. Przygotowujemy formę 26 cm, natłuszczamy i wysypujemy kaszką manną. W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo, na zmianę dodajemy ser i miękkie masło. Pod koniec ucierania dodajemy olejek i obie mąki. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na samym końcu dorzucamy owoce
Gotowanie moimi oczami