W domu: babcine pierogi

W domu: babcine pierogi

W domu: babcine pierogi

Przepis na : kolacja

Pierogi to kolejne danie, które uwielbiam! Moja babcia robi najwspanialsze pierogi na świecie, nigdzie nie jadłam lepszych. Od dawna obiecywałam sobie, że zrobię pierogi według przepisu babci i dzisiaj właśnie nadszedł ten dzień. Ciasto jest oryginalne według proporcji podanych przez babcię, ale farsz tym razem zmieniłam. Będą to pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i wędzonym twarogiem. Zapraszam! SKŁADNIKI: na ciasto (z podanych proporcji ciasta starcza na ok. 70 pierogów): 4 szklanki mąki 1 jajko 1,5 c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w biegu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniawbiegukuchniawbiegu

Smaczne i szybkie gotowanie :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, twaróg, szpinak, suszone pomidory, placki, ser, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, kolacja, obiad, jajka z farszem, obiad na szybko, szybki obiad, szybka kolacja, placek z serem, szybkie ciasto

Inne przepisy z Kuchnia w biegu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.