zarumieni dorzucić mięso, zrumienić mięso z obu stron. Następnie do mięsa dodać rozgniecione ząbki czosnku, a następnie szpinak. 4. Wlać śmietankę, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i estragonem. Dodać ser topiony. Gotować wszystko 2-3 minuty bez przykrycia by sos lekko zgęstniał. 5. Podawać wedle uznania, u nas akurat z ryżem. Smacznego!!! Źródło: Niebo na talerzu
Kuchnia domowa Aniwyrośnięcia. Przygotowujemy masę serową i nagrzewamy piekarnik do 190 st.C. masa serowa: 250 g twarogu 1 jajko 50 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego do posmarowania: jajko + łyżka mleka Ser ucieramy w mikserze, lub blenderem, razem z cukrem do powstania gładkiej masy. Dodajemy jajko oraz ekstrakt i dalej ucieramy. Do wgłębienia wyrośniętego ciasta przekładamy nadzienie. Jajko mieszamy z mlekiem
Dzieje kuchennej Wiewióryprzyrządza się w Thermomixie. Jako, że nie posiadam tego urządzenia, posłużyłam się mikserem a następnie drewnianą łyżką, i chlebek również się udał :) Ja swoje kanapki przyrządziłam z sałatą, żółtym serem, koperkiem i kiełkami rzodkiewki. A Wy z czym zjedlibyście taki chlebek
My simple kitchenPierwszego dnia zjeść na ciepło a drugiego po schłodzeniu w lodówce, kiedy to smakuje jak najpyszniejszy sernik. :-) Podany przepis wystarczy na 3 nieduże foremki. 350g mielonego sera twarogowego 4 łyżki cukru 2 jajka 4-5 łyżek jogurtu naturalnego 1 szklanka płatków owsianych. 1 szklanka mrożonych malin 1. Twaróg, jajka, cukier i jogurt miksujemy do dokładnego połączenia składników. Dodajemy płatki owsiane
Szefowa kuchniSkładniki: 0,5 kg serka twarogowego chudego 4 jajka 50 g mąki kokosowej 125 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ksylitolu czekolada gorzka migdały Wykonanie: Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy
Bike By LifeSkładniki na 1 średni ą miskę: 1 puszka tuńczyka w kawałkach we własnym sosie - odsączyć z zalewy 2/3 szkl. kuskusu razowego - przyrządzony wg.przepisu na opakowaniu 3 grube plastry żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli - odsączyć z zalewy garść pieczarek marynowanych - kto się czuje specjalistą w przetworach domowych, może wykor zystać własnoręcznie zamarynowane grzybki w occie - u mnie niestety już zjedzone
Grunt to przepis!się powiada i dobrze się składa, bo mam dla Was propozycję wyjątkową, sałatkę kolorową. Pomidorki do niej wcześniej przygotowujemy i w oleju przechowujemy. Łączymy szynkę szwarcwaldzką, ser mozzarella, mix sałat, oliwki zielone, całość ziołami i przyprawami do smaku jest doprawione, na koniec pomidorki dokładamy i olejem z nich polewamy. Składniki: SUSZONE POMIDORKI W OLEJU: 200 g pomidorów
Moniki Smakołykisobie na to pozwolić, zwłaszcza, że całość przygotowuje się bardzo szybko, w nie więcej niż 30 minut :) W przepisie możecie zastąpić makaron świderki np. makaronem penne, a parmezan – żółtym serem. Składniki (na 4-5 porcji): ok. 400-450 g makaronu świderki 450 g szpinaku (użyłam mrożonego, w liściach) 100 ml śmietany 30% 2 serki topione (po 100 g każdy
MyCookBook.plkanale na Facebooku by nie przegapić pysznej polędwiczki :) Polędwiczka wieprzowa Mięso o niezliczonych możliwościach – z ziołami, z czosnkiem, w musztardzie, w curry, w pomarańczach, z morelami i pleśniowym serem, z leśnymi grzybami, z rukolą czy z fasolką – pomysłów na dania z polędwicy wieprzowej mamy całe mnóstwo! Delikatne mięso polędwiczek można pokroić w kotleciki grubości ok. 2 cm i rozbić
Ciasna Kuchniaczosnku i łyżeczka bułki tartej. Składniki zblendować. Jeśli pasta będzie zbyt rzadka - dodać bułkę. Pasta żółta: 3 żółtka 2 łyżki startego cheddara (lub innego żółtego sera) 1 łyżka majonezu 1/4 łyżeczki kurkumy kilka kropli soku z cytryny Składniki mocno ugnieść i wymieszać widelcem. Pasta biała: 3 łyżki serka philadelphia (lub innego białego
zadanie-gotowanieowoców sezonowych. Jeżeli macie w domu niejadka to może takie fantazyjne kanapki przekonają go do jedzenia. A może zaprosicie dzieciaki do wspólnego kucharzenia? Składniki: pieczywo ciemne i/lub jasne ser żółty salami jajko ugotowane na twardo czarne oliwki ogórek świeży papryka czerwona i żółta sałata masło Wykonanie: Niech inspiracją będą zdjęcia
zadanie-gotowaniejarzynową (lub ziemniaczaną). Na maśle umieścić zwinięty w rożek plaster salami. Na sałatce ułożyć zwiniętą w rulonik szynkę. Dodać ćwiartkę ugotowanego na twardo jajka, pomidor, korniszon, dwa słupki żółtego sera i listek pietruszki. Kanapka z jajecznym kotletem: 1 jajko rozbełtać z 1 łyżką bułki tartej i szczyptą soli. Usmażyć kotlecik (przewracając w połowie na drugą stronę). Kromkę zwykłego świeżego
zadanie-gotowaniemarchewki, groszku itp. to także możemy umieścić je w środku muffinów. Składniki: 300 - 500 g tłuczonych ziemniaków 2 (1 + 1) łyżki masła 50 - 70 g startego cheddara (lub innego sera) 1/2 pęczka szczypiorku (posiekanego) 3 jajka kwaśna śmietana sól i pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka startego parmezanu Wykonanie: Formę do muffinek natłuścić masłem (1 łyżka) Piekarnik rozgrzać do temperatury
zadanie-gotowaniepowstaje do momentu, gdy nadziejemy cały kawałek mięsa). Na koniec również nadziewamy oliwkę. Robimy tak z każdym kawałkiem mięsa. Gotowe przekładańce wkładamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy plastrami sera mozzarella i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 minut. Podajemy z czym tylko mamy ochotę: ziemniaki, frytki, ryż. Smacznego
MarcinChef