Nadzienie: 1 łyżka oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 pęczka natki pietruszki 30 g mozzarelli startej 30 g parmezanu 60 g sera feta 6 kawałków suszonych pomidorów sól pieprz Dodatkowo: wykałaczki 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 4 łyżki wody lub białego wina Mięso musimy opłukać, osuszyć, położyć na desce, przykryć folią
kruche babeczkizrobiłam mega smaczne placki z twarogu z truskawkami. Są puszyste, smaczne i szybkie do zrobienia. Na blogu znajdziecie również inne placki np. śmietankowe z truskawkami czy placki z sera ricotta . A Jakie są Wasze ulubione placki? Składniki 250 g twarogu półtłustego 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 jajka 1 czubata szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
O kuchni z uczuciemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Apetycznie to może nie brzmi - jednakże naprawdę jest smakowite. Wszystko zależy od przyrządzenia, bo tak szczerze... tofu
Di gotujejęczmienia 200 ml wody 1 łyżka ekstraktu z wanilii 35 g żelatyny ksylitol, stewia lub cukier do smaku garść truskawek 1-2 baldachy kwiatów czarnego bzu (opcjonalnie) Przygotowanie: Do sera dodaj 700 g jogurtu i wanilią, zmiksuj, dodaj chia , ksylitol, wymieszaj, odstaw na 30 minut do lodówki. Pozostały jogurt wymieszaj z młodym jęczmieniem, skórką i sokiem pomarańczy i ksylitolem. Truskawki
SzczyptaSmaQbazylię przykryliśmy świeżymi truskawkami , na drugim – mango . To nie wszystko. Do owoców dorzuciliśmy pokruszone orzechy włoskie oraz czarne oliwki. To jednak wciąż mało Słodko-kwaśną nutę smakową przełamał ser kozi , który dodał pazura! Na koniec całość została skropiona oliwą z oliwek i doprawiona pieprzem. Takim sposobem powstały dwie wersje – obie wyjątkowe w smaku, do tego lekkie i zdrowe
Ciasna KuchniaGotowym farszem nadziać połówki bakłażanów. Mozzarellę pokroić w plastry. Na każdej nadzianej połówce bakłażana ułożyć po dwa plastry mozzarelli. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 20-25 minut az ser sie rozpuści, 180 C funkcja termoobieg. Podawać na ciepło ale na zimno też są smaczne
Monia miesza i gotujeGości na moim stole, zawsze gdy pojawiają się sezonowe owoce Składniki 1 kg sera 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3-4 łyżki żelatyny + 1/2 … Czytaj dalej Sernik na zimno
czarrna od kuchnimetalowej miseczce. Miskę ustawić na garnku z delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać na małym ogniu.) Masło z cukrami i szczyptą soli utrzeć do puszystości. Dodać (stopniowo) ser, śmietanę, jajka, kaszkę manną i proszek budyniowy. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części. Jedną z nich połączyć z roztopioną czekoladą. Na dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć
Di gotujeowinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam szparagi z czosnkiem. Gotowe posypałam startym serem i podałam z filetami. Szybkie, lekkie danie na ciepłe dni.” Czytaj więcej
Wiem co jemczerwcowej KUCHNI. Bez zmian oczywiście się nie obyło. Pesto z pomidorów i bazylii 80 g suszonych pomidorów z zalewy 2 czubate łyżki nasion słonecznika, uprażonych 2 łyżki startego sera typu Bursztyn 10 g listków bazylii 1 ząbek czosnku sól, pieprz 2 łyżki wody i 3 łyżki zalewy od pomidorów Wszystkie składniki oprócz wody i zalewy wkładamy do blendera i ucieramy
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżki oleju rzepakowego kuleczki mozzarelli - 10 kuleczek mini 1 puszka czerwonej fasoli (odsączona) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz mozzarelli zmiksuj na bardzo gładką masę. Przelej do blaszki (keksówki) i powrzucaj ser mozzarella. Blaszkę włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i piecz przez 40 minut
ClauditteMissCookingwylać na patelnię. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku. Wylać sos na mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli
Kuchnia Pokoleńsię wyśmienicie :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 457 kcal) 75 g razowego makaronu (u mnie świderki - szklanka) 3 sztuki zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych łyżka oliwy 30 g sera feta sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i kroimy na 4 części
Moje Kuchenne RewelacjeDzisiaj popularne placuszki, ale tym razem z ricottą . Moje dziecko tak ogólnie jak zapytam, co by chciał na obiad, to zawsze odpowie, że pancakes , naleśniki, makaron z serem i kotlet z kurczaka. Oj zapomniałabym jeszcze pierogi ruskie. Są to dania, które jadłby na okrągło, mój mąż zamiast pancakes woli naleśniki i tak czasem muszę pokombinować, żeby było trochę inaczej
kruche babeczkiprzysłowiowy nóż w masło. Pizzę kroi się szybko, wygodnie i od razu bez większego problemu rach-ciach mamy ją pokrojoną na 8 kawałków. Ogromnym plusem jest to, że ser ani składniki pizzy nie przyklejają się do noża. Krojenie jest naprawdę łatwe. Cena w internecie to ok. 15zł. Zapraszam do odwiedzenia: Strona producenta - Fiskars Kanał na YouTube - Fiskars YouTube
Gotowanie i blogowanie