dobre tłuszcze takie jak: oliwa z oliwek, olej kokosowy, czy też masło roślinne. Wprowadź do swojej diety duże ilości białka i tłuszczów nienasyconych. Ich źródłem są jajka, mleko, nabiał, sery śmietankowe i mięso. Jedz łatwo przyswajalne węglowodany: kasze, ryże, makarony i pieczywo z pełnego ziarna, a także owoce. Jeżeli zależy Ci na długotrwałym efekcie, zmianę diety rozpocznij poprzez stopniowe zwiększanie
Codogararyżu i soczewicy oraz rybach. Podstawą żywienia są także smażone chlebki podawane do każdej potrawy. Region ten słynie także z pysznych i słodkich przekąsek przyrządzanych z białego sera. Religijny zakaz jedzenia wołowiny sprawił, że w Indiach rozwinęła się kuchnia wegetariańska, której dania są bardzo ostre. Co ciekawe nawet w fast foodach takich jak Mcdonald’s oferta została dostosowana do mieszkańców
CodogaraZapraszam na sernik w nietypowym dla serników kolorze, a to za sprawą bananów i miodu które zafarbowały ser ; ) Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm, 70 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej
PychotkaaaNaleśniki z serem to klasyka. Chyba każdy pamięta je z dzieciństwa. Ja robię je rzadko, ale jak już zrobię to wiem, że to jest błąd i mogłyby pojawiać się na stole zdecydowanie częściej. naleśniki nadzienie : 500 g twarogu 2 żółtka 2 łyżki cukru 1 – 2 łyżki śmietany 12 – 18 % Naleśniki usmażyć
Polska Zupaczerwona,czosnek 1 łyżeczka świeżego tymianku 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Natkę dokładnie siekam. Papryczki myję a następnie kroję w drobną kostkę. Ser kroję w większą kostkę. Cebulę wraz z czosnkiem kroję drobno. Na rozgrzanej patelni podsmaam cebulę i czosnek. Wszystkie składniki ze sobą łączę. Formuję kotlety. Na rozgrzaną patelnię
Gotowanie PatkiBardzo prosta trzyskładnikowa przekąska. Składniki: -ciasto francuskie -sos pomidorowy (gotowy ze słoika, domowy z pomidorów w puszce, przecier pomidorowy lub po prostu keczup) -ser żółty
Diteczciepło i na zimno. Do frittaty można podać domowy sos pomidorowy . Sezon na szparagi w pełni, dlatego polecam też inny przepis na te smaczne warzywa: Szparagi zapiekane z serem
My Chcemy Jeśćpodajemy od razu. Z kieliszkiem schłodzonego białego wina – wyżerka idealna! ;) SKŁADNIKI 3 duże kromki wiejskiego pszennego chleba na zakwasie 250g boczniaków 12 liści świeżego dzikiego czosnku (czosnku niedźwiedziego) 200g sera ricotta lub kremowego naturalnego twarożku 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 1 łyżeczka drobno posiekanego koperku 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki 6-7 łyżek
Karo in the KitchenPyszne wiosenne śniadanie. Składniki: 250 g sera białego półtłustego 70 g rzodkiewek szczypiorek 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego sól, pieprz Przygotowanie: Rzodkiewkę umyj i pokrój w kosteczkę. Szczypiorek posiekaj. Twaróg wymieszaj z jogurtem na gładką masę. Dodaj rzodkiew i szczypiorek dopraw do smaku. Smacznego
Kukuleczkipyszne danie gotowe. Sałatka z dzikim ryżem i rzodkiewkami Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 250 g ryżu długoziarnistego z dzikim Uncle Ben's 1 pęczek rzodkiewek 50 g sera feta sok z 1/2 cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska pieprz Wykonanie: Ryż płuczemy w zimnej wodzie, a następnie wsypujemy do garna
Kulinarne przygody GatityZawsze w niedzielę lubię zaskoczyć moje dzieci jakimś fajnym śniadankiem. Tym razem były to wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na zimno, dlatego świetnie nadają się do zapakowania dziecku na drugie śniadanie do szkoły. Gorąco polecam! Składniki: 300g mąki pszennej 80g parmezanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru szklanka kefiru
kuchnia doskiSkładniki ciemne pieczywo wędzony łosoś szynka szwarcwaldzka Fresca Fetta salami aux noix suszone pomidory rukola gorgonzola dolce camembert krakersy boczek ze spiżarni ser kozi
Gaździnka warzyintensywna i aromatyczna. Polecam serdecznie! CURRY Z FETĄ, GROSZKIEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 duża cebula czerwona 100 g sera feta 1 ząbek czosnku kawałek imbiru (około 10 g) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka curry 1/4 pęczka kolendry 1 puszka pokrojonych pomidorów 200 g mrożonej fasolki szparagowej
Zakątek rozkoszy kulinarnychUżyłam koncentratu z czosnku Proeco bez obaw- w środku czosnek sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku Olitalia od IndexFood cukinia baby jaja ser koryciński swojski u mnie , lub jeśli chcecie mozzarella Umyjcie rzodkiewkę. Odetnijcie liście. W szerokim, niskim rondlu rozgrzejcie olej. Dodajcie czosnku Proeco. Następnie wlejcie pomidory. Dosmaczcie solą i pieprzem, oliwą Olitalia
Z Kuchni Do Kuchni