Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta (vege)

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta (vege)

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta (vege)

Czas przygotowania: 45 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 2 duże cukinie 100 g sera feta 2 łyżki tartego parmezanu 100 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 1/4 kopru włoskiego (fenkuł) 3 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 garść natki pietruszki 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka oregano sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Kaszę gryczaną wstawiamy do gotowania. Cukinię myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy gniazda nasienne. Fetę kroi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Autor

kulinarnyJakulinarnyJa

Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, cukinia, tarta, kasza gryczana, cukinia faszerowana, kasza, feta, pasty, pasta, ciasto, ser feta, przepisy fit, fit, bezglutenowe, zapiekanki, zapiekanka, ciasto fit, zapiekanka z cukinii, zapiekanka z serem

Inne przepisy z kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.