ser - 16500 przepisów (strona:700/1100)

Chleb ziołowy z płatkami owsianymi - kwietniowa piekarnia 145

Konwalie w kuchni Kulinarna Maniusia Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje kucharzenie Moje małe czarowanie nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Przepisy na domowy ser i chleb Smaki i Aromaty Smakowity chleb Stare gary W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne

Stare Gary
Ciasto makowe z masą serową 171

łyżki cukru waniliowego. Żelatynę namoczyć w mleku. Następnie podgrzewając na małym ogniu i stale mieszając, dokładnie rozpuścić. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z dodatkiem cukrów. Stale ucierając, dodawać porcjami ser. Do przestudzonej, ale wciąż płynnej żelatyny dodać 2 łyżki masy, po czym dodać całą żelatynę do masy serowej i krótko zmiksować. Dodatkowo:   słoik konfitury z czarnej porzeczki,  100g płatków

Z miłości do słodkości
Serniczki na spodzie z kaszy jaglanej 147

się nad spodem oraz wierzchem serniczków. W związku z otrzymaniem paczki od Symbio postawiłem na powidła u góry, ponieważ są lekko kwaskowate, delikatnie słodkie i wprowadzają fajny kontrast dla sera. Co do spodu to pierwsza myśl: „czemu nie szyszka?!”. Sprawdzonego przepisu wcześniej nie miałem, tak więc wyruszyłem drogą po naszej rodzimej polskiej blogosferze. Okazało się, że Weganon posiada

Blendman
wyjątkowy i pyszny sernik pomarańczowo-kakaowy na kruszonkowym orzechowym spodzie... 149

góra/dół, ciasto piec 15 minut żółtka, cukier, skórkę pomarańczową utrzeć mikserem na puch z 5 minut, im lepiej ubite żółtka tym sernik jest delikatniejszy i puszysty dodać ser z wiaderka, budyń, kaszkę manną, olej i mikserem tylko połączyć składniki bez długiego miksowania 3/4 białej masy odłożyć do osobnego pojemnika, do pozostałej części masy wsypać kakao i wymieszać, białka

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi 113

Fabryka kuliarnych inspiracji Konwalie w kuchni Kulinarna Maniusia Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje małe czarowanie nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Przepisy na domowy ser i chleb   Smaki i Aromaty Smakowity chleb W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne

Moje domowe kucharzenie
Ciasto na pizzę 151

zagniatamy ciasto, aby je odgazować. Wałkujemy ciasto na pożądany przez nas kształt. Krok 4 Ciasto przekładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i nakłuwamy je widelcem. Krok 5 Nakładamy sos , ser i ulubione składniki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni (termoobieg) przez 8 minut. Smacznego   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

Coś bym zjadła
Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły - Sesja fotograficzna dla Boskiej Pragi 149

musztarda francuską, marynowanymi grzybami, cebulką, ogórkiem kiszonym i żółtkiem sous-vide Policzki wołowe z pęczakiem z grzybami oraz ciepłą sałatką z brukselki i boczku  Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana i sezamu, chutneyem z dyni i jabłka oraz pianą z palonego masła Czarne pierogi z łososiem, sezamem i sosem chrzanowym Hummus Ekipa Codzisw.menu prawie

Food Square
Karkówka pod pierzynką. 144

kroimy w piórka, boczek i paprykę w cienkie paski,  plastry karkówki smarujemy ketchupem, kładziemy na każdy cebulę, boczek, paprykę,  smarujemy majonezem, po 30-40 min. posypujemy tartym serem, zapiekamy w piekarniku około 1 godz.(to jest czas całkowity) najpierw w temp. 200 stopni, aby szybko zamknąć mięso i zachować soczystość, następnie  w 180 stopniach do miękkości mięsa

Kuchnia Beaty
sałatka z bakłażanem i fetą 146

zaproponował, żebym przygotowała bakłażanową sałatkę właśnie. Nie myślałam długo, zrobiłam:) Sałatka w stylu śródziemnomorskim, z lekkim sosem "vinegret". Bardzo prosta, apetycznie wyglądająca i niezwykle smaczna. składniki: bakłażan 100 g sera feta kilka pomidorków koktailowych sos: 1/3 szkl oliwy 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku łyżka wody łyżka soku z cytryny łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku ponadto: odrobina siekanej zieleniny

6niebo
sernik tiramisu 191

cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 200 g cukru 5 jaj budyń waniliowy krem: 400 ml śmietany kremówki 500 ml sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii ponadto: kilkanaście podłużnych biszkoptów kakao gorzkie 1/2 szkl mocnej, słodkiej kawy 100 ml amaretto Masło posiekać z mąką przesianą z proszkiem

6niebo
Sos beszamelowy 136

mąki oraz zachowanie odpowiednich proporcji składników. Jeżeli wydaje się Wam, że sos jest zbyt gęsty to dolejcie trochę zimnego mleka. Warto wspomnieć, że poprzez dodanie, np. koncentratu pomidorowego lub sera możecie otrzymać inne smaki poniższego sosu. Pamiętajcie, zimny sos mocno gęstnieje! Wystarczy go podgrzać i stanie się płynny :) Składniki na porcję dla 3-4 osób: około 1,5-2 szklanek

Ugotować
Kluseczki bezglutenowe z kaszy jaglanej na słodko lub słono 167

wypróbują, będą chciały więcej J Kluseczki są jędrne i wbrew pozorom syte. Kombinuj z dodatkami, żeby się szybko nie znudziły. Jest to fajna alternatywa dla tradycyjnych kopytek z sera białego. Jeśli masz ochotę, tutaj znajdziesz mój tradycyjny PRZEPIS NA KOPYTKA >>   SKŁADNIKI: ( ok. 4 porcje, 50 klusek) 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 60 g ricotty 2 duże jajka

Calzonella.com
Czulent z kaszą i fasolą 148

się bardzo smaczne, soczyste i treściwe. Czulent podawany bywa najczęściej z ziemniakami lub po prostu z chlebem i kiszonymi ogórkami. Ja podałam go z bieszczadzkimi kotletami z ziemniaków i sera. Składniki: 500 g pręgi wołowej lub mostku wołowego 1 szklanka kaszy gryczanej 1 szklanka fasoli „Jaś” (lub 1 puszka białej fasoli) 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki tłuszczu (olej

Trzeci talerz
Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą 120

drożdży, jednak z doświadczenia wiem, że ciasto najlepiej wyrasta z tych świeżych na nadzienie 1/2 brokuła 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 1 szklanka drylowanych czarnych oliwek 2 kule sera mozzarella 3 łyżki suszonego oregano sól, pieprz do smaku dodatkowo oliwa z oliwek mąka do posypania blatu Przygotowanie: Do miski dodajemy pokruszone drożdże, mąkę oraz sól. Dolewamy wodę oraz oliwę

Moja smaczna kuchnia
Kluski szare, kluski żelazne 145

pyzy, śląskie do wyboru Kluski pasują zarówno do podrumienionej cebulki, ale sprawdzą się również z wszelkiego rodzaju mięsami w sosie. Podobno są i tacy, którzy jadają je z białym serem. Ja w każdym razie zawsze jak trę ziemniaki na placki, mam dylemat…. placki czy te kluski. Brzuszek by chciał oba, ale te kalorie… Kluski może nie wyszły

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania