ser - 16500 przepisów (strona:694/1100)

Bakłażany faszerowane mieloną wołowiną. 193

Bakłażany: 2 duże równe bakłażany 200 g mielonej wołowiny 1 drobno posiekana cebula 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1/2 żółtej lub czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę 4 łyżki pokruszonego sera bałkańskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki kuminu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa sól i pieprz Sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka

zadanie-gotowanie
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta (vege) 246

Czas przygotowania: 45 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 2 duże cukinie 100 g sera feta 2 łyżki tartego parmezanu 100 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 1/4 kopru włoskiego (fenkuł) 3 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 garść natki pietruszki 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka oregano sól, pieprz oliwa

kulinarnyJa
Kolorowa sałatka z grzankami 180

Lekka, kolorowa sałatka idealna na wiosenne śniadania, kolacje lub jako dodatek do kiełbasy i mięsa z grilla :) Składniki na 2 porcje: kilka garści roszponki 1/2 kostki sera feta 1 papryka pomarańczowa 10 kolorowych pomidorków koktajlowych 3 kromki ciemnego pieczywa szczypiorek dressing: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 niepełna łyżka ksylitolu lub cukru mieszanka ziół sałatkowych czarnuszka

Ze smakiem i z pasją
Penne w sosie śmietanowym z kurczakiem 129

kostkę, wszystko razem smażę do ze złocenia. Gotuje także makaron według przepisu na opakowaniu. 2. Następnie zawartość patelki przekładam  do garnka z wrzącą wodą, łamię po kawałku ser topiony, cały czas mieszając aby dobrze się rozpuścił. Doprawiam do smaku. 3. W kubku mieszam śmietanki z jedną płaska łyżką maki z gotującą się wodą aby zahartować. Gotuje jeszcze chwilkę ciągle

Gotowanie...to proste !
Sałatka z kaszą gryczaną, grillowanymi warzywami i fetą 184

porcje- 1 porcja (około 250g) - 2 31 kcal) 1 woreczek kaszy gryczanej prażonej (100g suchej kaszy) 1 średnia cukinia 1 żółta papryka 150 g pomidorków koktajlowych 180 g sera feta (dobrej jakości) oliwa z oliwek pieprz , só l zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię kroimy w plasterki, paprykę w paski, pomidorki zostawiamy w całości. Warzywa

Moje Kuchenne Rewelacje
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 186

Piękna wiosna za oknem, a na talerzu ravioli z bardzo klasycznym nadzieniem z sera ricotta i szpinaku. Macie ochotę? Ja mam ochotę na spędzenie popołudnia w ogrodzie, będę sadzić zioła. Kiepski ze mnie ogrodnik (muszę się przyznać), moje rośliny w doniczkach muszą wykazać się sporą wolą życia, bo na mnie nie zawsze mogą liczyć. Lepiej radzą sobie zioła na grządkach

Smakowity Blog Kulinarny
PIEROGI PEŁNOZIARNISTE ZE SZPINAKIEM I SEREM BIAŁYM 152

Składniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku olej rzepakowy sól pieprz koperek  Sposób przygotowania: Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól.  Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto

Prosto i Smacznie z Anetą
PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA 129

ok.15 min.   Składniki: 300 g makaronu penne 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 20 g masła 35 cl gęstej śmietany* 20 g startego parmezanu mały k awałek pokruszonego sera typu Roquefort   Kilka wyłuskanych orzechów włoskich Sól Pieprz   Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. W rondlu rozgrzej masło, podsmaż na wolnym ogniu cebulę i czosnek przez około

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW 128

składników, wystarczy tylko wyciąć ze środka głąb , żeby usunąć jej gorzki smak.     Dla 4 osób   Czas przygotowania: 15 minut S kładniki: 2 cykorie 100 g sera gorgonzola 1 łyżka octu winnego 4 łyżki oliwy z oliwek Garść połówek orzechów włoskich Sól, pieprz Kilka gałązek trybuli (do dekoracji, opcjonalnie) Cykorie umyj i osusz, obierz z zewnętrznych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Domek małego prawnika czyli... biblioteka? Chatka Puchatka. Domek Baby Jagi. 147

masła 3łyżki cukru 3łyżki mleka Wykonanie: 1. Twaróg, masło i mleko wyciągnij z lodówki i pozostaw na godzinę w temperaturze pokojowej. 2. Utrzyj masło z cukrem. Następnie stopniowo dodawaj ser. 3. Cześć masy odłóż do miseczki i dodaj kakao.Wymieszaj. 4. Do reszty masy dodaj aromat waniliowy. Wymieszaj. 5. Rozłóż 18 herbatników na folii aluminiowej (w rzędach 3herbatniki szerokości i 6herbatników

Fiolka w kuchni
Grillowanie na śniadanie z kiełbaskami serowymi "Hańderek" 159

kiełbaski serowe na glilla więc były ucztą dla podniebienia i oczu. Serek wypływał z kiełbasek podczas pieczenia co jeszcze bardziej rozbudza zmysły smakowe . :) kilka kiełbasek serowych Hańderek sałata pomidory sery oliwki biała rzodkiew szczypiorek musztarda pieczarki grillowany chleb Były dodatkiem i oprawą dla tychże pysznych kiełbasek które polecam grillomaniakom

Gotowanie jest łatwe
Frittata z pieczoną karkówką i szpinakiem 143

posmakuje każdemu i zaspokoi z nawiązką pierwszy poranny głód. 40 minut składniki: 3 jajka 3 żółtka 5 łyżek mleka 3 grube plastry pieczonego karczku 500 g szpinaku 50 g sera typu feta szczypta bazylii, sól, pieprz, słodka papryka 2 ząbki czosnku wykonanie: 1. Jajka, żółtka i mleko dokładnie wymieszać. Doprawić przyprawami. 2. Posiekany czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać

Ania i Marcin gotują
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, fetą i wędzonym boczkiem 189

nadaję się do grillowanych potraw oraz sprawdzi się doskonale jako syta przekąska. Może zastąpić nawet i obiad. 500g ziemniaków 1 pęczek rzodkiewki (duży) 150-200g wędzonego boczku 120g sera feta 1/2 pęczka koperku Dodatkowo: majonez jogurt naturalny czarnuszka (zamiast pieprzu) Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pokrojony boczek podsmażyć na patelni, a następnie dokładnie odsączyć

Di gotuje
Naleśniki z farszem jajecznym i kukurydzą 318

szklanki mleka 2-3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz:   (na około 7-8 dużych naleśników) 5 jajek 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy 3 łyżki startego sera 2-3 łyżki majonezu posiekana natka pietruszki papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: 2 łyżki masła     Usmażyć placki naleśnikowe. Ubić jajka, dodać wodę, mleko, sól i wszystko razem wymieszać

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania