https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako
Di gotujePyszny jagielnik, po prosu pyszny. Jagielnik czyli ciasto jak sernik tylko bez sera ;) Lekki, słodki, ale nie za bardzo, owocowy... Mmmniam :) Idealny dla ludzi na diecie bez.. mleka, nabiału, fodmap, dla wegan i dla każdego kto lubi po prosu dobre i zdrowe jedzenie :) Przygotowanie tego deseru nie jest pracochłonne, dlatego polecam spróbować - zamiast ciasta z cukierni zrobić takie
pyszne zdrowościsytuacji na przykład jakiś kremowy deser z produktów, które mam pod ręką. KREM CHAŁWOWY Składniki: (na 2 porcje) 50 g chałwy waniliowej 100 g białej czekolady 200 g sera białego 40 g masła 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rodzynki do posypania (opcjonalnie) Przygotowanie: Z białka ubijamy sztywną pianę
Bon appetit mon amieBakłażany: 2 duże równe bakłażany 200 g mielonej wołowiny 1 drobno posiekana cebula 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1/2 żółtej lub czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę 4 łyżki pokruszonego sera bałkańskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki kuminu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa sól i pieprz Sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka
zadanie-gotowanieCzas przygotowania: 45 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 2 duże cukinie 100 g sera feta 2 łyżki tartego parmezanu 100 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 1/4 kopru włoskiego (fenkuł) 3 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 garść natki pietruszki 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka oregano sól, pieprz oliwa
kulinarnyJaLekka, kolorowa sałatka idealna na wiosenne śniadania, kolacje lub jako dodatek do kiełbasy i mięsa z grilla :) Składniki na 2 porcje: kilka garści roszponki 1/2 kostki sera feta 1 papryka pomarańczowa 10 kolorowych pomidorków koktajlowych 3 kromki ciemnego pieczywa szczypiorek dressing: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 niepełna łyżka ksylitolu lub cukru mieszanka ziół sałatkowych czarnuszka
Ze smakiem i z pasjąkostkę, wszystko razem smażę do ze złocenia. Gotuje także makaron według przepisu na opakowaniu. 2. Następnie zawartość patelki przekładam do garnka z wrzącą wodą, łamię po kawałku ser topiony, cały czas mieszając aby dobrze się rozpuścił. Doprawiam do smaku. 3. W kubku mieszam śmietanki z jedną płaska łyżką maki z gotującą się wodą aby zahartować. Gotuje jeszcze chwilkę ciągle
Gotowanie...to proste !porcje- 1 porcja (około 250g) - 2 31 kcal) 1 woreczek kaszy gryczanej prażonej (100g suchej kaszy) 1 średnia cukinia 1 żółta papryka 150 g pomidorków koktajlowych 180 g sera feta (dobrej jakości) oliwa z oliwek pieprz , só l zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię kroimy w plasterki, paprykę w paski, pomidorki zostawiamy w całości. Warzywa
Moje Kuchenne RewelacjePiękna wiosna za oknem, a na talerzu ravioli z bardzo klasycznym nadzieniem z sera ricotta i szpinaku. Macie ochotę? Ja mam ochotę na spędzenie popołudnia w ogrodzie, będę sadzić zioła. Kiepski ze mnie ogrodnik (muszę się przyznać), moje rośliny w doniczkach muszą wykazać się sporą wolą życia, bo na mnie nie zawsze mogą liczyć. Lepiej radzą sobie zioła na grządkach
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku olej rzepakowy sól pieprz koperek Sposób przygotowania: Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól. Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto
Prosto i Smacznie z Anetąok.15 min. Składniki: 300 g makaronu penne 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 20 g masła 35 cl gęstej śmietany* 20 g startego parmezanu mały k awałek pokruszonego sera typu Roquefort Kilka wyłuskanych orzechów włoskich Sól Pieprz Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. W rondlu rozgrzej masło, podsmaż na wolnym ogniu cebulę i czosnek przez około
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaskładników, wystarczy tylko wyciąć ze środka głąb , żeby usunąć jej gorzki smak. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut S kładniki: 2 cykorie 100 g sera gorgonzola 1 łyżka octu winnego 4 łyżki oliwy z oliwek Garść połówek orzechów włoskich Sól, pieprz Kilka gałązek trybuli (do dekoracji, opcjonalnie) Cykorie umyj i osusz, obierz z zewnętrznych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamasła 3łyżki cukru 3łyżki mleka Wykonanie: 1. Twaróg, masło i mleko wyciągnij z lodówki i pozostaw na godzinę w temperaturze pokojowej. 2. Utrzyj masło z cukrem. Następnie stopniowo dodawaj ser. 3. Cześć masy odłóż do miseczki i dodaj kakao.Wymieszaj. 4. Do reszty masy dodaj aromat waniliowy. Wymieszaj. 5. Rozłóż 18 herbatników na folii aluminiowej (w rzędach 3herbatniki szerokości i 6herbatników
Fiolka w kuchnikiełbaski serowe na glilla więc były ucztą dla podniebienia i oczu. Serek wypływał z kiełbasek podczas pieczenia co jeszcze bardziej rozbudza zmysły smakowe . :) kilka kiełbasek serowych Hańderek sałata pomidory sery oliwki biała rzodkiew szczypiorek musztarda pieczarki grillowany chleb Były dodatkiem i oprawą dla tychże pysznych kiełbasek które polecam grillomaniakom
Gotowanie jest łatwe