ser - 17000 przepisów (strona:690/1134)

CO ROBIĆ NA MYKONOS? GDZIE JEŚĆ? CO ZWIEDZAĆ? GDZIE PLAŻOWAĆ? 74

Obłędnie doprawiona baranina z pieczonym pomidorami i „Covered with gyro pork” – mega chrupiąca, cieniutka pita wypełniona po brzegi mięsno warzywnym farszej z dodatkiem dużej iloscią ciągnących serów . To smaki, na myśl których do tej pory się oblizujemy! A wszystko to w normalnej, można by nawet powiedzieć tanio jak na Mykonos cenie. JAK DOJECHAĆ DO WIOSKI ANO MERA

Ostra na Słodko
Dip do mięsa 60

jest dip Dip to rodzaj gęstego sosu, podawanego na zimno. Swój wyrazisty smak zawdzięcza aromatycznym dodatkom i przyprawom. Dipy możesz podawać do mięsa i wędlin, owoców morza, tostów, sera itp. . W zależności od gęstości możesz zamaczać w nich przekąski, albo nakładać na potrawę np. na grillowanego kurczaka. Dipy na bazie kwaśnej śmietany, jogurtu, majonezu, mają najczęściej półpłynną konsystencję, natomiast przyrządzane

Cztery Fajery
Dla kogo jest pieczywo niskobiałkowe? 67

zdrowie. Pieczywo niskobiałkowe pozwala na przygotowywanie różnorodnych i wartościowych posiłków w taki sposób, by osoby wykluczające zwykłe pieczywo z diety mogły swobodnie cieszyć się ulubionymi kanapkami z warzywami, serem i wędlinami. Nawet podczas leczniczej diety mogą poczuć się normalnie, a to wszystko dzięki pieczywom niskobiałkowym. Jakie pieczywo wybrać? Podczas diety leczniczej, w chorobach nerek i wątroby należy stosować takie pieczywo

jakszef.pl
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą 58

kategorii candida będą dla Was inspiracją. Tylko inspiracją. Lub aż. Składniki: pół główki młodej kapusty 1 pęczek rzodkiewek pół małej cebuli garść płatków migdałów 1 opakowanie sera feta (polecam owczo-kozią) pół pęczka koperku 1 łyżeczka soku z cytryny (lub więcej, do smaku) 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz   Płatki migdałów prażymy na suchej patelni

Kardamonovy
Kremowy sernik z pianką owocową 70

oddzielamy od żółtek. Białka przekładamy do misy miksera, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę *** *** Pianę przekładamy do osobnej miski i odkładamy na później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką

Blog z Apetytem
Sałatka grecka z tortellini 70

Przepyszna i kolorowa sałatka, która świetnie sprawdzi się podczas spotkań przy grillu.   opakowanie tortellini 250 g sera typu feta kilkanaście pomidorków koktajlowych 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej mała czerwona cebulka 1/2 ogórka szklarniowego 70 g oliwek zielonych lub czarnych 1/2 pęczka szczypiorku op. sosu greckiego 3 łyżki oliwy Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Warzywa umyć, osuszyć

Smakołyki Asi
Ciasto Morfeusz - delikatne ciasto czekoladowe z kremem 72

blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. Blat bezowy posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy w 170 stopniach przez 40 minut.  Krem śmietanowy Składniki: 500 ml śmietanki 36% 250 g sera mascarpone  1 łyżka cukru pudru Mocno schłodzoną śmietankę przekładamy do wysokiego naczynia i na wysokich obrotach miksera ubijamy na sztywno. Pod koniec miksowania dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty miksera

Farmażony
Miodownik z jabłkami i kremem budyniowym 71

bardzo ciekawe miody z dodatkami owoców i przypraw . Ja zamówiłam sobie na próbę malinę suszoną w miodzie wielokwiatowym, kakao w miodzie wielokwiatowym (pysznie smakuje ze świeżą bułeczką i białym serem) oraz imbir i kurkumę w miodzie na podniesienie odporności i pierwszą pomoc w infekcjach grypopodobnych. Na stronie znajdziecie jeszcze kilka pysznych i wartych przetestowania mieszanek miodowych. Możecie także zamówić zestaw

Cynamonowe szczęście
Kajzerka na śniadanie i nie tylko 68

wystygnąć, choć może być to trudne, bo pięknie pachną. Kajzerka Idealne bułki na śniadanie, które w moim przypadku zjadłem z odrobiną majonezu wegańskiego, chudą szynką, sałatą, pomidorem, cukinią…ser Ementaler oczywiście po sesji zdjęciowej, został usunięty z mojej Kajzerki 😔 Smacznego. Zapraszam Cię również do śledzenia moich poczynań kulinarnych na moim Instagramie . Gdzie również znajdziesz przepisy pod każdym zdjęciami. Facet

RafalCook
Sałatka grillowa z awokado 57

awokado (koniecznie zerknij do tego wpisu aby dowiedzieć się o jego cennych wartościach zdrowotnych), 100g świeżego szpinaku, 1/2 pęczka szczypiorku, 5 rzodkiewek, garść pomidorków koktajlowych, 1/2 świeżego ogórka, 125g sera mozzarella, dressing: 2 łyżki miodu, łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki nasion sezamu ). Sposób przygotowania Najpierw umyj i osusz szpinak. Następnie porwij go w mniejsze kawałki

Natka Pietruszki
Chrupiące kotlety ziemniaczane 67

Kotlety ziemniaczane to charakterystyczna potrawa dla kuchni polskiej, którego głównym składnikiem są ziemniaki, z którego sporządza się ciasto. Na Podkarpaciu są popularne takie z serem twarogowym oraz majerankiem. Mogą zawierać różne dodatki. Ciasto do smaku powinno doprawić się solą i pieprzem, a do ciasta można dodać także usmażoną posiekaną cebulę, mięso lub wędzoną rybę np. dorsza. Kotlety ziemniaczane najlepiej smakują

ProstePesto.pl
Sałatka ze szpinakiem, pomidorami i tortellini 81

pracy, ale także na niezapowiedzianych gości! Składniki: 4 duże garści szpinaku świeżego typu baby, 250 g pomidorków małych na gałązce, opakowanie 250g tortellini (u mnie z prosciutto i serem), sól, pieprz, 2 łyżki oliwy, łyżka posiekanego szczypiorku   Przygotowanie: Tortellini przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu (gotujemy 1 minutę). Odcedzamy. Pomidorki kroimy na pół lub na ćwiartki, dodajemy do szpinaku wraz

Lena Gotuje
Z ŁĄKI NA TALERZ: Złota galaretka z forsycji 84

próbę trzy razy, dlatego możecie być pewni, że przy tej ilości agaru z pewnością galaretka się uda! Przepyszna do porannych grzanek, jako dodatek do słodkości, czy uzupełnienie deski serów :) Zatem jeżeli marzą Wam się słoiczki wypełnione wiosennym złotem słońca, zbierajcie ostatnią forsycją, póki jeszcze piękni się na krzewach :) Im dalej od dróg, a najlepiej od miasta...tym lepiej! Galaretka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Penne al Baffo 78

dodaj bezpośrednio z rondla makaron z odrobiną wody, grzeją całość, aż sos zacznie gęstnieć. Po trzecie dodaj pomidory, wymieszaj, zagrzej, dopraw solą, pieprzem i nałóż, posyp pietruszką i serem, który sam mój drogi czytelniku wybrałeś i zjadaj, sos wygrzebując świeżą bagietką. Smacznego. Zapraszam Cię również do obserwowania mojego 🅘🅝🅢🅣🅐🅖🅡🅐🅜🅐 , gdzie oczywiście znajdują się przepisy, pod moimi daniami. Artykuł Penne

RafalCook

Proponowane wyszukiwania