Etat w trzecim kręgu piekła i tarta z młodą marchewką 217spód: 180 g mąki pszennej 150 g serka kremowego 100 g miękkiego masła 1 łyżka listków tymianku nadzienie: 300 g młodej marchewki 200 g koziego serka 250 g sera ricotta 2 łyżki miodu skórka otarta z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy 15 czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżki listków tymianku oliwa sól pieprz Serek zmiksować z masłem, dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron z tuńczykiem i cukinią 227żałujcie przypraw). Gdy śmietana zacznie się gotować wyłączamy palnik, dodajemy natkę i szczypior i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy ugotowany makaron i mozzarellę i szybko, ale dokładnie mieszamy (żeby ser nie zdążył się skleić w jedną wielką kulę). Nakłądamy na talerze i posypujemy startym grana padano
Czary - gary w kuchni
Najlepsze wina w jednym miejscu, przygotowujemy menu dla kibica 157koszyku zakupowym znalazło się także wino z Chile Picadora Sauvignon Blanc , z egzotycznym aromatem owoców takich jak liczi, ananas i gruszki doskonale pasujące do ryb, sałatek i kremowych serów. Wina wysyłane są w ciągu 24 h od momentu złożenia zamówienia. Bardzo lubię, gdy sklepy internetowe mają także blogi, na których można dowiedzieć się jak np.dobrać wino. Cenię takie sklepy
Moja smaczna kuchnia
Sałatka typu light - z jajkiem 191Kolejne danie z edycji "Fit - finesse" :) Rewelacyjne na kolację lub jako dodatek do obiadu:) Składniki: kuchniasmakow.blogspot.com zestaw sałatek (lodowa, rukola, radiccio, rzymska) 1 opakowanie mozarelli mini 1/2 opakowania sera feta 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 średni ogórek zielony 2 jajka 1 p, sosu ziołowego (Knorr) oliwa z oliwek 2 łyżki jogurtu greckiego. Sałaty umyć, pomidor pokroić w kostkę, podobnie
Kuchnia smaków
Pide z mięsem mielonym (Pide mit Hackfleisch) 184tylko kebabami.... Jednym z dań, które mnie zaciekawiło już z nazwy, było pide - ciasto w kształcie łódki, taka a la pizza, z różnymi farszami. Wówczas postawiłam na owczy ser. Dziś, kiedy poznałam i polubiłam smak pide - zrobiłam ją z mięsem mielonym. Zapraszam Was tym razem w małą podróż kulinarną. Nie, nie do Turcji, a do jednego z moich ulubionych
Kuchnia smaków
Zawijańce z cukinią 231kaszą (nie wrzuciłam całej, zostało mi trochę jaglanki na śniadanie ;) 2 cukinie - myjemy porządnie i kroimy wzdłuż w cienkie plastry. Nakładamy na nie farsz i zwijamy. słonecznik ser tarty - dałam Mozarellę Zawijańce układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy słonecznikiem i mozarellą. Zapiekamy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! www.kuchniasmakow.blogspot.com www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smaków
Pizza Agnieszki 206blaszce posmarowanej olejem. Ciasto smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami, wrzucamy wg upodobań: - pieczarki, - pomidory, - szynkę, - oliwki, - wcześniej usmażone w gyrosie kawałki kurczaka, - starty ser. Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 30 - 45 minut. www.kuchniasmakow.blogspot.com www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego! Przepis: Agnieszka R. Zdjęcia: Agnieszka
Kuchnia smaków
Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami, cukinią i fetą 339Nadzienie: 1 łyżka oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 pęczka natki pietruszki 30 g mozzarelli startej 30 g parmezanu 60 g sera feta 6 kawałków suszonych pomidorów sól pieprz Dodatkowo: wykałaczki 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 4 łyżki wody lub białego wina Mięso musimy opłukać, osuszyć, położyć na desce, przykryć folią
kruche babeczki
Placki twarogowe z truskawkami 197zrobiłam mega smaczne placki z twarogu z truskawkami. Są puszyste, smaczne i szybkie do zrobienia. Na blogu znajdziecie również inne placki np. śmietankowe z truskawkami czy placki z sera ricotta . A Jakie są Wasze ulubione placki? Składniki 250 g twarogu półtłustego 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 jajka 1 czubata szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
O kuchni z uczuciem
Tofu w panierce orzechowej 233https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Apetycznie to może nie brzmi - jednakże naprawdę jest smakowite. Wszystko zależy od przyrządzenia, bo tak szczerze... tofu
Di gotuje
Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno 225jęczmienia 200 ml wody 1 łyżka ekstraktu z wanilii 35 g żelatyny ksylitol, stewia lub cukier do smaku garść truskawek 1-2 baldachy kwiatów czarnego bzu (opcjonalnie) Przygotowanie: Do sera dodaj 700 g jogurtu i wanilią, zmiksuj, dodaj chia , ksylitol, wymieszaj, odstaw na 30 minut do lodówki. Pozostały jogurt wymieszaj z młodym jęczmieniem, skórką i sokiem pomarańczy i ksylitolem. Truskawki
SzczyptaSmaQ
Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur 218Gotowym farszem nadziać połówki bakłażanów. Mozzarellę pokroić w plastry. Na każdej nadzianej połówce bakłażana ułożyć po dwa plastry mozzarelli. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 20-25 minut az ser sie rozpuści, 180 C funkcja termoobieg. Podawać na ciepło ale na zimno też są smaczne
Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno 262Gości na moim stole, zawsze gdy pojawiają się sezonowe owoce Składniki 1 kg sera 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3-4 łyżki żelatyny + 1/2 … Czytaj dalej Sernik na zimno
czarrna od kuchni
Sernik marmurkowy z czekoladą 290metalowej miseczce. Miskę ustawić na garnku z delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać na małym ogniu.) Masło z cukrami i szczyptą soli utrzeć do puszystości. Dodać (stopniowo) ser, śmietanę, jajka, kaszkę manną i proszek budyniowy. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części. Jedną z nich połączyć z roztopioną czekoladą. Na dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć
Di gotuje
Saltimbocca z kurczaka ze smażonymi szparagami 202owinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam szparagi z czosnkiem. Gotowe posypałam startym serem i podałam z filetami. Szybkie, lekkie danie na ciepłe dni.” Czytaj więcej
Wiem co jem