ser - 17000 przepisów (strona:698/1134)

Torcik Kilimandżaro z jabłkami (bez żelatyny) 296

rózgą. Przelać masę do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 50 minut lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z formy na kratkę i pozostawić do ostygnięcia. Ser i jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Wycisnąć sok z cytrusów i wlać go do małego garnka. Dodać agar. Całość pogotować ok. 3 minut, ciągle mieszając i jednocześnie rozbijając grudki agaru. Połowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Ulubione przepisy z awokado 151

znaną potrawą z awokado jest guacamole. Uwielbiam tą pastę i przyrządzam ją na wiele sposobów. Jednym z nich jest broccomole . Pyszny dip na przekąskę, który świetnie pasuje do owczego sera, pieczonych chipsów pita czy warzyw. Często przyrządzam go jako dodatek do grilla. Uwielbia go cała moja rodzina. Przepis jest prosty, bo wystarczy zmiksować wszystkie składniki. Kilka sekund i kremowe broccole

codojedzenia
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 91

RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI     BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO     SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI   SAŁATKA Z KURCZAKIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM JEST: – Smaczna i sycąca – Idealna

globuskulinarny
Zdrowe burgery Toma Kerridge’a 122

posmaruj delikatnie olejem, wstaw do piekarnik i piecz 12 minut. Wyciągnij. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po jednym na każdym burgerze. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz aż ser się rozpuści – 4-5 minut. Krok 4 Przekrój bułki w poprzek. Włóż do każdej burgera, połóż na wierzchu plaster pomidora. Podawaj z sałatką coleslaw. Artykuł Zdrowe burgery Toma Kerridge

Niedzielny kucharz
Ostre pikle z cukinii na zimę – relish z cukinii 137

przetwarzanie i pakowanie w słoiki 4 skrzynek pomidorów – pojawią się przepisy na pomidory marynowane w papryce i czosnku, na ostro, na pomidorowy słodki i wytrawny dżem, do deski serów i kieliszka wina na zimę. Tym razem już nie zapomnę o lustrzance i lepszych ilustracjach, stay tuned! SKŁADNIKI na ok. 5 słoików pojemności 200ml 2,5kg cukinii (waga po wypestkowaniu

Karo in the Kitchen
Lazurowe wybrzeże- wakacje na kołach 174

restauracji nadmorskiej zaliczyliśmy rybkę, dzieci burgera i pyszną włoską sałatkę. Ryba Dorada z pieczonymi ziemniakami i sałatą, z sosem na bazie octu balsamicznego. Burger wołowy z grillowanym pomidorami, serem i pieczonymi ziemniakami. Duża porcja sałatki z grillowanymi pomidorami, grillowaną mozarellą na grillowanych chlebkach. Szynka drobno siekana, całość podana na sałacie z dodatkiem sosu na bazie octu balsamicznego, to było pyszne

gotuj ze mną
Domowe pesto jest najlepsze! 97

zielone pesto z bazylii, które miksuję z różnymi orzechami. Najczęściej dodaję parmezan ale zdarzy mi się, że wybiorę manchego, który ma podobne właściwości, a więc jest twardym długo dojrzewającym serem. Bazylia w tym roku pięknie mi obrodziła. Rośnie cały czas ale już troszeczkę jest dla niej za zimno w nocy. Dlatego obcięłam wszystkie liście, a część łodyg wstawiłam do wody

codojedzenia
Pampuchy na parze z sosem pieczarkowym 92

kluskami: Kluski Ruskie – Pyszny Domowy Obiad Szare Kluski Z Boczkiem I Kapustą Kiszoną Jaglane Kluski Z Sosem Grzybowym Pyzy Z Mięsem Ziemniaczane Kluski Ze Szpinakiem Mięciutkie Kluseczki Z Białym Serem Artykuł Pampuchy na parze z sosem pieczarkowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
IX edycja Konkursu „Polska od Kuchni” 123

TENCZYNEK, Nalewki Staropolskie Karol Majewski, KGH POLSKA, BUKAT, marka BACZEWSKI, BONITO CAFEE, DE GUSTA BEER, FORNETTI, GRUPA DELUXE, BAHSLSEN, CENTRUM WINA, KGH POLSKA, AVIKO, SADVIT, HELLO CAFE, WINESTORE, KRAINA SERÓW, ODKUPIENIE WIN, MASARNIA DRESZLER, SKARBY SEROWARA. Organizator Akcji „Polska od Kuchni” Organizatorem akcji „Polska od Kuchni” jest Fundacja WIP Warto im Pomóc , która prowadzi trzy projekty. Projekt „Polska od Kuchni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z młodą kapustką 171

cebuli dodajemy pokrojoną drobno kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą 4.    Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony, mieszamy do chwili roztopienia się sera 5.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa 6.    Zawijamy brzegi mięsa a później zawijamy roladki,  panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej

Kulinarna Chwila
Szybka przekąska z pomidorów 300

Składniki: 4 pomidory, 3 nieduże ząbki czosnku, 70g startego sera żółtego, szczypiorek, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 12%, pieprz. Przygotowanie:                              Smacznego

W kuchni u Moniki
Zapiekanka żytnianka z makową nutą 215

maku (mielimy) około 15g rodzynek 30g płatków żytnich 100g dojrzałego banana klika kropel olejku migdałowego 10g migdałów (do dekoracji:) opcjonalnie coś do dosłodzenia Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy jajko, ser, olejek, banana, mak, miksujemy na jednolitą masę dodajemy płatki, rodzynki, mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia, na wierzch wykładamy migdały pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9047

folię spożywczą, spłaszczyć. Ciasto włożyć do zamrażarki na około 2 godziny. Składniki na ciasto można zmiksować w malakserze. Składniki na masę serową: 1,20 kg tłustego lub półtłustego sera białego (zmielonego dwukrotnie); 6 jajek; 120 g masła; 1,5 szklanki cukru pudru; 300 ml śmietanki kokosowej (lub tłustego mleka kokosowego); 120 g wiórków kokosowych; 2,5 łyżki mąki pszennej

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania