ser - 16500 przepisów (strona:701/1100)

Testowanie stolnicy silikonowej oraz silikonowego wałka 155

wałkowania -silikon nie ściera się, jest odporny na wysokie temperatury -jest uniwersalny i stanowi element wystroju wnętrza kuchni -wymiary: długość 40 cm, średnica 5,5cm Do przygotowania pierogów z serem , polanych śmietanką z cukrem i posypanych cynamonem z rodzynkami , użyłam stolnicy silikonowej  przyjemnegotowanie.pl  i wałka silikonowego ze strony sklepu :  przyjemnegotowanie.pl (function

Kuchnia Danusi
makaron z rukola/ bazylią i serem blue 97

naprawdę z różnyli serami, których jestem fanką :) Szybciutki- jak praktycznie kazdy makaron zawierający wszystko co uwielbiam- rukola, bazylia, szynka parmenska, czosnek ii seryyy! :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
sernikowy tort z wiśniami i bitą śmietaną 130

równe części. Pięć łyżek żelatyny zalewamy szklanką gorącej wody, dodajemy 3/4 szklanki cukru i mieszamy do czasu, aż całość się rozpuści. Powstały płyn studzimy, a następnie dodajemy do twarogowego sera i dokładnie mieszamy ( twaróg koniecznie musi mieć temperaturę pokojową, inaczej podczas mieszania w masie powstaną grudki żelatyny) . Dno tortownicy wykładamy pergaminem, kładziemy do niej jeden kawałek biszkoptu, a następnie układamy

Miód i pieprz
Chmurka na śniadanie, czyli pieczone jajka 109

sól,pieprz szczypta suszonej bazylii ulubione kiełki (u mnie rzeżucha) Przygotowanie: Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywną piane z odrobiną soli. Szynkę kroimy drobno i razem z serem łączymy z ubitym białkiem. Doprawiamy do smaku. Wykładamy drewniana łyżką na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Formujemy dołek, w który wlewamy żółtko. Wstawiamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika

ChilliJemy
Izaura- sernik na murzynku 354

krótko zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać ją do czekoladowej masy.     Masa serowa: Masło utrzeć z cukrem do puszystości, następnie wbić jajka, dodać aromat, ser oraz proszek budyniowy. Wszystko krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. 3/4 czekoladowego ciasta przelać do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć masę

Nastoletnie Wypiekanie
Placuszki z borówkami na jogurcie wg Aleex 160

mleka 2% • 2 duże jajka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki sody oczyszczonej • 2 łyżki cukru • szczypta soli • odrobina oleju • 400 g borówek amerykańskich Dodatkowo: • 250 g białego sera trzykrotnie mielonego • cukier waniliowy • 1 – 2 łyżki cukru pudru • 3 – 4 łyżki jogurtu greckiego Sposób przygotowania: 1. Borówki opłukać pod bieżącą wodą, odłożyć kilkanaście owoców. 2. Twarożek przełożyć do miseczki

W mojej kuchni
Farsz do pizzy i zapiekanek wg Aleex 151

cebulę i czosnek. 6. Farsz podsmażyć, doprawiając pieprzem i papryką. Ostrożnie używać soli, ponieważ wędlina jest dość słona. 7. Farsz rozłożyć na spodzie do pizzy lub na zapiekankach. Posypać serem. Zapiekać. Smacznego

W mojej kuchni
Sos pieczarkowo - śmietanowy wg Aleex 121

Przyprawić solą, pieprzem oraz, opcjonalnie, kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki. 10. Sos podawać z makaronem al dente. Każdą porcję można posypać drobno startym twardym serem. Smacznego

W mojej kuchni
Langosze wg Aleex 148

głębokim oleju ciasto jest formowane w płaskie placki o średnicy kilku-kilkunastu centymetrów. Langosze jada się najczęściej z czosnkiem bądź masłem czosnkowym, a także śmietaną i cukrem, startym serem żółtym, szynką lub jeszcze innymi dodatkami. Placki te są bardzo popularne na Węgrzech oraz Słowacji. Można je kupić prawie w każdym barze szybkiej obsługi.Ponieważ ciasto jest naturalne w smaku

W mojej kuchni
Domowy sos do pizzy wg Aleex 175

uwielbia, Dario i ja też lubimy tę tradycyjną, włoską potrawę. Można do niej wykorzystać wędlinę, która jakoś nie została zjedzona w ciągu tygodnia, można też przygotować pizzę minimalistyczną – z serem i sosem pomidorowym. Ponieważ na pizzę zapraszałam Was już kilka razy, tym razem proponuję Wam domowy sos do pizzy. Ten przepis to efekt moich kulinarnych poszukiwań, który w pełni

W mojej kuchni
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 105

Czas gotowania 20 min Czas całkowity 45 min Składniki 4 filety z kurczaka pieprz czarny sól Nadzienie 100 g chorizo 2 średnie pory 1 szalotka 4 plasterki sera cheddar 2-3 łyżki masła pieprz biały Panierka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej Dodatkowo oliwa do smażenia Instrukcje Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy

Wędrówki po kuchni
Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym twarogiem 204

czarny Jajko ugotować na twardo. Przygotować dressing rozcierając oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami. Odstawić. Sałatę umyć i odwirować. Rozłożyć na talerzu lub w niskiej i szerokiej miseczce. Ser pokroić lub po prostu rozkruszyć w palcach na sałatę. Ugotowane jajko pokroić na kawałki razem z pomidorem i ułożyć na wierzchu. Awokado obkroić w połowie, przekręcić i wyjąć pestkę. Obrać

https:KKuchniaMniam
Sakiewki z tuńczykiem 98

wytrawnych jak i słodkich wypieków. Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo popularna we Francji przystawka. Podstawą jest zawsze ciasto francuskie z przeróżnymi farszami w środku i sporą ilością dobrego sera. Zapraszam na moją wersję - z tuńczykiem i kaparami. Jest to bardzo uniwersalna przystawka, która świetnie sprawdza się zarówno na Wielkanoc, Boże Narodzenie czy karnawał. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas

Wędrówki po kuchni
Warsztaty Fit&Easy WARZYWA DAJĄ MOC 154

wałkowaniu ciasta fenomenalne pierogi z karpiem i żurawiną.   A oto dania, jakimi mogliśmy się na koniec delektować :)  Sałata z czerwoną pomarańczą i anchois  Sałata z serem blue, porem  i awokado Pilaf z królikiem w jarmużowej panierce Gulasz z ośmiornicy z tabbouleh Curry z żabnicą   Nie zabrakło również jak zawsze dobrej zabawy i super

Malinowe Pocałunki
Kotlety Siekane Po Meksykańsku 116

ostrych przypraw. Składniki 8 kotlecików 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka lub 1 duże 2-3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki kwaśnej śmietany np. 18% 80 gr startego sera żółtego ( 3-4 plastry pokrojone w drobna kosteczkę ) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 puszki mieszanki meksykańskiej szczypta ostrej papryki sól, pieprz do smaku 1. Fileta myjemy osuszamy i kroimy

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania