ser - 16500 przepisów (strona:685/1100)

Zupa krem i sos do makaronu w jednym. 161

czerwone papryki 1 łyżka oleju 2 cebule, posiekane 3-4 ząbki czosnku, posiekane 1 szklanka niesłodzonego mleka roślinnego - użyłam owsianego 2 łyżki płatków drożdżowych (można zastąpić tartym żółtym serem) 1 łyżka pasty sezamowej tahini (można pominąć) sól i pieprz do smaku 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C . Piecz papryki (w całości) ok. 30-40 minut, aż będą pomarszczone

Powiedz dietom nie
PIEROGI Z DYNIĄ, BOROWIKAMI I SOSEM Z KURKUMĄ I CURRY 158

wszyscy byli nim zachwyceni, dlatego namawiam Was gorąco do jego spróbowania! Przygotowanie: ok. 1 godz. Na farsz i do podania: 250 g dyni (zważonej po obraniu) 40 g sera parmezan 4 borowiki (świeże lub suszone) 20 g masła   Na ciasto* : 150 g mąki + około 30 g do podsypania * 1 żółtko 1 łyżka oleju o neutralnym smaku Sól ciepła

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 144

eksperymenty, a na pewno wkrótce znajdziesz recepturę bliską doskonałości.  Z czym jeszcze serwować pyszną lazanię z mięsem i szpinakiem?  Dodatkiem, bez którego trudno wyobrazić sobie lazanię, jest ser. Dlatego jej wierzch posyp startym parmezanem, który doda potrawie apetycznego wyglądu i wspaniałego smaku. Jeśli nie masz pod ręką parmezanu, sprawdzi się na przykład gouda.  Teraz pora

Moja smaczna kuchnia
Lunch u Dyletantów 160

zestaw z trzech przystawek, trzech dań głównych, oraz dwóch deserów. Do każdego dania, można zamówić sugerowane wino (oczywiście za odpowiednia dopłatą). Ja spróbowałam wszystkich dań, no poza jednym (kozim serem – po prostu mało kocham kozinę). Chodnik ogórkowy, orzechy włoskie – prosty i bardzo smaczny chłodnik z przyjemnym, dodatkiem orzechów włoskich oraz szynką parmeńską. Idealny na upalny dzień – a właśnie za oknem

królestwo garów
GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 135

mniej więcej w tym samym momencie kiedy wstawiasz wodę na gnocchi. Na patenie najpierw ląduje cebula – zeszklij ją i dorzuć kurki, smaż razem aż kurki zmiękną. Dorzuć jogurt, ser i przyprawy i mieszaj wszystko aż powstanie jednolity sos. Gdy sos będzie prawie takiej gęstości na jaką masz ochotę dorzuć na patelnię gnocchi i smaż wszystko na małym/średnim ogniu

Martyna Cooks
Makaron z selerem naciowym i tuńczykiem 165

łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz suszony majeranek mieszanka ziół prowansalskich 1 puszka tuńczyka w oleju starty ser cheddar ok. 300 g makaronu Selera oczyszczamy z grubych włókien i kroimy w cienkie plasterki, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulę kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Czosnek

Czary - gary w kuchni
Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami 157

tortownicę o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 1/4 masy zostawiam do zrobienia łatek na górze sernika.   Masa serowa: 450 g serka naturalnego np. Vitello lub sera twarogowego 100 g cukru purdu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub 1 łyżeczka cukru waniliowego) 2 jajka Do miski przekładamy serek, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy i wbijamy jajka. Wszystko miksujemy

Cooking Monster
Wegańskie pierogi z jarmużem. 170

wrzątku 25 g oleju kokosowego szczypta soli łyżka nasion chia (można pominąć lub zastąpić siemieniem lnianym) Farsz: 3 garści umytego jarmużu 180 tofu wędzonego (w wersji niewegańskiej można zastąpić serem żółtym)  3 ząbki czosnku 1 cebula (pokrojona i podsmażona) 1 łyżka pasty sezamowej tahini 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz szczypta słodkiej papryki wędzonej PRZYGOTOWANIE 1. Mąkę przesiej przez

Powiedz dietom nie
Bezglutenowe wrapy z ciecierzycy. 264

surowe): awokado do posmarowania (doprawione papryką, solą, pieprzem),  sałata,  czerwona kapusta,  papryka czerwona  możesz też dodać np. gotowane mięso z piersi kurczaka lub kawałek ulubionego sera   PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce wymieszaj ze sobą mąki i siemię, zalej wodą, dodaj sól i wymieszaj trzepaczką. Powinno powstać ciasto trochę gęstsze niż na naleśniki. 2. Smaż

Powiedz dietom nie
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 159

drożdżówek, a tu na moim stole wylądowała chałka smakiem kojarząca się z bułką, ale to coś pomiędzy słodką a śniadaniową bułką. Ta chałka świetnie pasuje do plasterków szynki i sera, a także do masełka i konfitury. Długo utrzymuje świeżość i naprawdę jest bardzo łatwa w wykonaniu. Jedynie potrzebuje trochę więcej czasu niż moja poprzednia chałka jaką Wam pokazywałam na łamach

Blondynka Gotuje
CZEREŚNIE 162

idealnie do ciast drożdżowych, kruchych, a także do domowych galaretek, czy kiśli. Komponują się idealnie z delikatnym mięsem np. królikiem, czy z sałatkami np. w kombinacji z rukolą i serem kozim. Zaś wódki i likiery czereśniowe to pozycje alkoholowe o międzynarodowej reputacji. Czereśnie świetnie łączą się z innymi owocami jak truskawki, maliny, czy borówka amerykańska.  Wybierając czereśnie, powinniśmy zwrócić

Ciastka - domowe słodkości
Sernik jagodowy 270

SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego na sernik 700 g jagód 6 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 pastylek słodziku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować. Ja do masy dałam 500 g jagód, 200 g zostawiłam aby wrzucić je na koniec w całości do masy.  Piec przez godzinę w tempurze 180 stopni. Polewa została zrobiona z odżywki białkowej o smaku

ClauditteMissCooking
zdrowe zielone krokiety 173

Składniki 1 brokuł- 2 szkl.posiekanego 1 pierś z kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy  tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do

w mojej kuchni
LEKKI SERNIK NA ZIMNO Z CZARNĄ PORZECZKĄ I BORÓWKAMI 197

żelatyny - 4 łyżki jagód bądź borówek amerykańskich bądź porzeczki - kilka ziaren wanilii - 2 łyżki cukru brązowego Żelatynę zalej 5 łyżkami wrzątku, dokładnie wymieszaj. Jogurt grecki, ziarenka, wanilii, cukier i ser chudy zmiksuj blenderem. Dodaj żelatynę. Całość zmiksuj ponownie blenderem przez 4 minuty. Masę wylej do małej tortownicy wysmarowanej masłem bądź wyłożonej folią lub papierem. Dodaj owoce i delikatnie przemieszaj. Wstaw

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania