10 min Pyszna kolacja o smaku śródziemnomorskim. Pomidory, bazylia i oliwki połączone z twarożkiem przeniosą nas do krajów położonych nad ciepłym morzem. Ten przepis to doskonałe danie na zakończenie dnia i wieczorny relaks. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 4 porcje. Produkty 1 x twarożek półtłusty, 4 x łyżki jogurtu greckiego, 1 x pomidor, kilka zielonych oliwek nadziewanych papryką, kilka listków świeżej bazylii, suszona bazylia, sól. Przygotowanie Twarożek przełóż do miski i rozdrobnij widelc... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...