Przepis na : śniadanie
15 min Wielkanoc lada dzień więc warto pomyśleć nad świątecznym menu. Proponuję na niedzielne śniadanie prosty ale jakże pyszny sos ogórkowo jogurtowy do jajek. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, 4-5 porcji. Produkty 4 jajka, 1 ogórek, pęczek szczypiorku, 3 łyżki jogurty greckiego, sól . Reklama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Jajka ugotuj na twardo. Ogórka umyj i obierz, a następnie pokrój go w drobną kostkę. Szczypiorek również umyj i drobno posiekaj. Warzywa przer... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...