mięsne pulpeciki. Jednak zawsze dodaję do niej śmietanę, która podkreśla słodycz kalafiora i sporej ilości marchewki, która jest u mnie również obowiązkowa. Składniki: 1 średni kalafior 3 marchewki łodyga selera naciowego 1 pietruszka kawałek selera ziele angielskie liść laurowy sól odrobina cukru 1 serek topiony 100g śmietankowy łyżka słodkiej śmietany (ja używam gęstej 18% z Piątnicy) natka lub koperek
Walijskie PichcenieJogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pogaduchy zamiast ciasteczek.Seler gotowany jest naprawdę pyszny , nie ma już po ugotowaniu ostrego i przejmującego smaku i zapachu.Jest lekki i wyśmienity w połączeniu z sosem pomidorowym.Polecam!. 1 duży seler naciowy 1 puszka pomidorów w puszce Oliwa z oliwek 2 łyżki octu balsamico 6 fag.masła Parmezan Natka pietruszki Sól i pieprz **************************************** Seler oczyścić, odciąć piętkę , podzielić na łodygi, umyć(...)Poodcinać liście naciowe i odłożyć,a łodygi pokroić na kawałki dł.4-5 cm.W garnku zagotować wodę, posolić.Wrzucić kawałki selera i gotować przez 10 minut. Pomidory z puszki przelać do blendera i zmiksować , dodać ocet balsamico i oliwę z oliwek , wymieszać.Przyprawić solą i pieprzem.Natkę opłukać kilka listków , osuszyć.Razem z liśćmi z selera pokroić w paski
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiHARIRA ZUPA MAROKAŃSKA SKŁADNIKI 400 gramów jagnięciny (gulaszowe); 1 kilogram dojrzałych pomidorów lub 500 ml przecieru pomidorowego; 1-2 łodygi selera naciowego z dużą ilością natki selera; pęczek świeżej kolendry; 1 pęczek natki pietruszki; 2 duże cebule; 200 gramów suchej ciecierzycy; 150 gramów czerwonej ciecierzycy; 2 garści brązowej lub zielonej soczewicy; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; łyżka... Artykuł Harira marokańska zupa
Kuchnia TomkaSzybka sałatka do obiadu to bardzo szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Świetnie będzie się komponował z mięsem z ciemnym sosem oraz ziemniakami z wody. Do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!biała rzodkiew lub 4 kalarepki 1 por 1 duża marchew sok z 1 cytryny łyżka chrzanu sól, pieprz, łyżeczka nierafinowanego cukru 200 ml mleka kokosowego 2-3 gałązki selera naciowego (można pominąć, lub zastąpić selerem korzeniowym lub korzeniem pietruszki) *(jak pamiętacie zrobiłam zupę z młodej kapusty, zużyłam połowę zawartości puszki, celowo, aby starczyło do tej zupy, bo kolejne zakupu
greenscarfjest wcale ani trudny, ani czasochłonny w przygotowaniu. Zapisz przepis Drukuj Składniki na ok. 2 do 2,5 litra 350g mięsa 2 nieduże marchewki (200g) 1 łodyga selera naciowego (75g) kawałek (100g) korzenia selera duży kawałek (150g) pora – część biała lub zielona – lub mniejszy kawałek pora plus średnia cebula 2 liście laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu 2-3 ziarna ziela
Kulinarna PokusaJeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę polecam Wam szybką i bardzo smaczną sałatkę pieczarkową. Jej przygotowanie nie jest ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybko i smacznie. Tak najszybciej mogę określić tą sałatkę. Mam ten przepis od mojej kuzynki, byłam zaskoczona jej smakiem. Piersi kurze ugotować w małej ilości osolonej
Kuchnia PokoleńSałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pracy, do szkoły. Można w nim przemycić warzywa za którymi nie przepadami a są bardzo zdrowe. Na po świąteczny detoks idealny :-) 2 kiwi 1 gruszka 4 łodygi selera naciowego 1/2 pęczka natki pietruszki Gałązki selera odcinam od końców centymetr i za pomocą noża ciągnę włókna na całej długości i usuwam je. Seler jest smaczniejsza bez nich i lepiej się
wesoła kuchniaSałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubicie sałatkę Waldorf? Ja uwielbiam, ponieważ bardzo lubię seler . W tradycyjnej sałatce Waldorf znajdziecie naciowy seler. Ja wybrałam seler korzeniowy, bo wydaje mi się, że ma intensywniejszy smak. Oczywiście sałatka Waldorf to nie tylko seler ale i winogrona oraz włoskie orzechy. Sałatka jest pyszna i świetnie pasuje do mięs i wędlin na zimno. Przygotowałam ją do obiadu i też się
codojedzenia