chłodne dni. Przepyszny . Pokazuję na filmiku proces przygotowania soku. Serdecznie zapraszam do oglądania :-) * * * Składniki (proporcje na około 1200 ml soku): 3 marchewki 1 burak 1 papryka czerwona 2 łodygi selera naciowego 1 fenkuł 1 pomarańcza 2 jabłka ewentualnie trochę soli, pieprzu ziół czy sosu tabasco Wykonanie: 1. Wszystko oczywiście obieram i myję. 2. Umyte, obrane i pokrojone warzywa i owoce
Kawa z mlekiemporcje: 25 g świeżych liści szpinaku baby 10 g kiełków brokułu 35 g świeżego ogórka (ok. 1/4 ogórka) 110 g świeżego ananasa (ok. 1/4 ananasa) 1 łodyga selera naciowego sok z 1 limonki 180 jogurtu naturalnego kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki, poza kostkami lodu, umieszczamy w misie blendera. Blendujemy na gładką masę
My Culinary Artdetoksykujące i antybakteryjne. Warto wykorzystać chlorellę w swojej diecie i dodawać ją np. do koktajli, czy sałatek. Koktajl orzeźwiająco-oczyszczający – składniki: wyciśnięty sok z 1 cytryny, 3 łodygi selera naciowego, 1 kiwi, garść natki pietruszki, 2 łyżeczki sproszkowanej chlorelli, łyżeczka oleju lnianego tłoczonego na zimno, pół szklanki wody. Sposób przygotowania Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy
Natka Pietruszkiodwdzięczy się Wam wspaniałym smakiem i aromatem. Serdecznie polecam ją na obiad lub niezobowiązujące spotkania z przyjaciółmi. Składniki na 4-6 porcji 2 cebule, posiekane w kostkę 2 łodyżki selera naciowego, drobno posiekane 2 marchewki, drobno pokrojone 2 cm kawałek imbiru, posiekany drobno 2 łyżki natki pietruszki- listki oberwać, łodyżki posiekać 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka kurkumy
olalacookingzupy pomidorowej i przemycić tam trochę warzyw, ziół oraz kaszę jaglaną. Zrezygnowałam również z wywaru drobiowego. Stworzyłam wegetariańską zupę pomidorową z fasolką szparagową (zieloną i żółtą), z dodatkiem marchewki, selera naciowego i ziemniaczków. Zupę przyprawiam tymiankiem, oregano, słodką papryką i świeżą bazylią. Na końcu każdy talerz gorącej zupy pomidorowej dekoruję świeżymi listkami bazylii i kleksem chudej, słodkiej śmietanki. Porcje
Moja Delicjaokoło minucie przewrócić na drugą stronę. Po usmażeniu zdjąć z patelni na talerz. W tym przepisie zrobiłam farsz z sosem na bazie mleka. Z warzyw dodałam cukinię, czosnek, cebulę, seler naciowy. Przygotowałam sos beszamel, ale z dodatkiem suszonej pietruszki, soli, pieprzu, bazylii, oregano i sera cheedar, mozarelli i parmezanu. Wszystko wymieszałam i położyłam na wcześniej usmażonym naleśniku
Jaglusiaupieczeniu dajemy im wystygnąć, a następnie delikatnie wydrążamy miąższ zostawiając po ok. 0,5 cm od krawędzi skórki. Farsz: 2 cebule - biała + czerwona 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 250 g pieczarek 400 g mięsa wołowego (może być także wołowo-wieprzowe) 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka chilli 2 łyżeczki mielonego kuminu
Cooking Monsterlepiej! Skladniki: 1 filet z kurczaka 1 łyżka oleju sezamowego - rafinowanego 1 cebula/ kilka szalotek 3 cm imbiru 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 marchewki 1 seler naciowy 1 czerwona papryka ciemne pieczarki - opcjonalnie 1 szklanka zielonego groszku (u mnie mrożony) 100 g kukurydzy z puszki 2 jajka 1/2 szklanki surowego ryżu ( u mnie długoziarnisty jaśminowy) Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cieszyć się zdrowiem i sprawnością na długie lata. A obserwując moich teściów mogę śmiało napisać, że ten eliksir młodości naprawdę działa… Zapraszam do przepisu! Składniki (2 porcje): seler naciowy (2 łodygi), 2 kiwi, 1 jabłko, zielony ogórek, łyżeczka miodu, sok z 1/2 limonki, około 1/2 szklanki wody. Sposób przygotowania Najpierw kiwi i jabłko obieramy. Następnie wszystkie składniki umieszczamy
Natka Pietruszkiwszystkim: makaronem, ryżem, kaszą, ziemniakami, pieczywem i oczywiście prosto z gara bez dodatków. Składniki na 4 porcje: 2-3 papryki (kolor dowolny) 2-3 marchewki 3-4 gałązki selera naciowego 1-2 kostki wędzonego tofu 50-100 g nerkowców (w zależności od tego ile tofu) 1-2 ząbki czosnku lub łyżeczka suszonego łyżeczka wędzonej papryki 2 łyżki gęstego mleka kokosowego
greenscarfcałość blendujemy na gładką masę. Jeśli będzie zbyt sucha to podlewamy ją wodą. Tak przygotowany humus możemy podać, tak jak wspomniałem z pokrojonymi w paseczki warzywami np. selerem naciowym, marchewką, papryką. Smacznego! Post Dietetycznie – hummus z warzywami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!praktycznie wszystko! Nie wiemy, czy nadal wówczas będzie można go tak nazywać, ale na pewno nadal będzie świetny do kanapek czy surowych warzyw. Polecamy go jeść (z) marchewką lub selerem naciowym. W sam raz na drugie śniadanie do pracy! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKnasienne i kroimy w ósemki. Wszystkie składniki umieszczamy w wyciskarce i uruchamiamy urządzenie. Fioletowy sok przeciwnowotworowy, który oczyszcza organizm z toksyn Składniki: 2 buraki 2 marchewki 2 gałązki selera naciowego Przygotowanie Wszystkie składniki kroimy na kawałki długości 3-4 cm. Warzywa umieszczamy w wyciskarce i uruchamiamy urządzenie. Sok z burakiem najlepiej odstawić na jakieś pół godziny po przygotowaniu, gdyż
e-PrzepisyKulinarne