Szybko i smacznie. Tak najszybciej mogę określić tą sałatkę. Mam ten przepis od mojej kuzynki, byłam zaskoczona jej smakiem. Piersi kurze ugotować w małej ilości osolonej
Kuchnia PokoleńSałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pracy, do szkoły. Można w nim przemycić warzywa za którymi nie przepadami a są bardzo zdrowe. Na po świąteczny detoks idealny :-) 2 kiwi 1 gruszka 4 łodygi selera naciowego 1/2 pęczka natki pietruszki Gałązki selera odcinam od końców centymetr i za pomocą noża ciągnę włókna na całej długości i usuwam je. Seler jest smaczniejsza bez nich i lepiej się
wesoła kuchniaSałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubicie sałatkę Waldorf? Ja uwielbiam, ponieważ bardzo lubię seler . W tradycyjnej sałatce Waldorf znajdziecie naciowy seler. Ja wybrałam seler korzeniowy, bo wydaje mi się, że ma intensywniejszy smak. Oczywiście sałatka Waldorf to nie tylko seler ale i winogrona oraz włoskie orzechy. Sałatka jest pyszna i świetnie pasuje do mięs i wędlin na zimno. Przygotowałam ją do obiadu i też się
codojedzeniaSałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zbyt popularne, a szkoda. W końcu seler uznawany jest za afrodyzjak! ;) Przekonajcie się sami... Niemiecka zupa selerowo-serowa Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła 300 g selera naciowego (łodygi i liście) 100 g selera w korzeniu 1 mała pietruszka mały kawałek kalarepki mały kawałek zielonej części pora 1 nieduża marchewka 100 g goudy lub ementalera 100 ml śmietanki
Kuchnia PrezydentowejBleu, wyd. Konemann. SKŁADNIKI 6 PORCJI 2 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana w kostkę cebula 2 posiekane ząbki czosnku 2 drobno pokrojone marchewki 2-3 drobno pokrojone laski selera naciowego kawałek drobno pokrojonego w kostkę selera 100-150 g boczku pokrojonego w kostkę 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka białej fasoli ok.1,5-2 litrów bulionu
KUCHARNIAksiążki kucharskiej. Nie dodałam wytrawnego wina . Tylko tyle. Składniki na krem -marchewka dowolna ilość -seler – selera ma być mniej niż marchewki. Zaznaczam, że chodzi o korzeń, bulwę a nie selera naciowego. Na 6 dużych marchewek, pół selera wystarczy -sól,pieprz,oliwa z oliwek -koperek - 4 ząbki czosnku , bez obaw nie będzie nic czuć ale efekt końcowy będzie. -woda Do garnka
Z Kuchni Do Kuchniwyszło jej też całkiem sporo. SKŁADNIKI 2 udka z kurczaka 4 skrzydełka z kurczaka 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 3 ząbki czosnku 1/2 korzenia selera 1 korzeń pietruszki 1 łodyga lesera naciowego 2 marchewki garść świeżych liści bazylii pęczek natki pietruszki 1 puszka pomidorów krojonych 1 passata pomidorowa (700 g) 1 łyżka śmietany 12% 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)WYKONANIE Do dużego garnka włożyć umyte udka i skrzydełka z kurczaka. Następnie dodać liście laurowe, ziele angielskie, obrane ząbki czosnku, obrany i pokrojony na mniejsze kawałki korzeń selera i pietruszki, łodygę selera naciowego i obrane marchewki. Wszystko zalać wodą i gotować na średnim ogniu przez godzinę. Z gotowego wywaru wyłowić mięso i odcedzić go z warzyw. Dodać pomidory w puszce
Passions hobbies lifekrem polecam ja, Arek Gie Składniki: 1 kg kopru włoskiego (fenkuł) 1 łyżka nasion kopru włoskiego 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 4 liście kaffiru 3 sztuki ziela angielskiego 100 ml słodkiej śmietany 30% 75 ml oliwy 2 garści świeżej bazylii grzanki sól
R'n'G KitchenWyrazista i chrupiąca za sprawą selera naciowego i ogórka kiszonego :) Składniki: - 2 łodygi selera - 1 ogórek kiszony - 1/2 główki cebuli sałatkowej - garść rukoli - 1 łyżka majonezu - 1 łyżeczka musztardy francuskiej Opłukane łodygi selera, ogórek i cebulę drobno pokroić, dodać rukolę i wymieszać z majonezem i musztardą. (function
Kulinarne przemysleniapołączenie słodkiego i wytrawnego – owoców i warzyw. Po raz pierwszy została podana w Nowym Yorku, w hotelu Waldorf-Astoria w roku 1896. Jej bazą są jabłka – czerwone i zielone, seler naciowy, winogrona, orzechy włoskie i majonezowy sos. Seler zamieniony w tej sałatce na kalafiora to już inna sałatka – Emerald. Mój Waldorf na surowym brokule to w zasadzie oszukana sałatka Emerald
Karo in the Kitchenśredniej wielkości ryby, najlepiej słodkowodne - okoń, płotka, sandacz, szczupak, leszcz itp. Warto wymieszać kilka gatunków - 150 gram mięsa raków - 2 duże marchewki - 1 pietruszka (korzeń) - 4 łodygi selera naciowego (tylko zielone części) - niewielki kawałek korzenia selera - 1 cebula - 1 pęczek zielonego koperku - sól - pieprz - cukier - ocet - śmietana - mąka Przygotowanie: Oczyszczone, pozbawione skóry i głów ryby oraz raki umieszczamy
Życie zamknięte w smakupatelnię. Dusić warzywa do miękkości. Dodać soczewicę (powinna być ugotowana al dente). Dodać przyprawy oraz imbir i czosnek. Wymieszać i dusić jeszcze ok. 3 minut. Surówka Składniki : 4 łodygi selera naciowego 2 kiwi oliwa z oliwek ocet ryżowy Seler obrać z włókien, a kiwi ze skórki. A potem pokroić je w kostkę podobnej wielkości. Pokropić oliwą i octem ryżowym. Wymieszać
Weekendy w domu i ogrodzie