Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Gulasz Składniki na gulasz z dziczyzny. 70 dkg udźca z jelenia 3 łyżki mąki pszennej 5 jagód jałowca 3 łodygi selera naciowego 2 liście laurowe 20 dkg marchwi 15 dkg cebuli 20 dkg korzenia selera 2 średniej wielkości ząbki czosnku 1 i 1/2 łyżeczka soli 2 łyżki masła 5 dkg korzenia pietruszki
MeCooksTroszkę nietypowe połączenie smaków. Ale smakuje wybornie. Przepis na bardzo szybką sałatkę. Składniki: 3 łodygi selera naciowego 150 g szynki konserwowej 12 truskawek 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie: Seler opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w cienkie talarki. Truskawki pozbawiłem szypułek. Pokroiłem na ćwiartki. Szynkę pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą
R'n'G Kitchenseler naciowy - 2 łodygi banan - 1 szt maślanka naturalna - 1/2 litra miód - 1 łyżeczka Seler opłukać, pokroić w 1 cm plasterki . Banana obrać ze skóry i pokroić w większe kawałki. wrzucić seler i banan pokrojony do blendera, wlać maślankę i dodać łyżeczkę miodu, wszystko razem zmiksować i rozlać do szklanek, można ozdobić łodyżką selera
Camilla w kuchniKoktajl na wzmocnienie przemiany materii Dzisiaj polecam koktajl na wzmocnienie przemiany materii. Koktajl na wzmocnienie przemiany materii Składniki: 2 łodygi selera naciowego 2 kiwi 1 średni ogórek (ok 25 cm) 1 szklanka wody Wykonanie: Seler opłukać, pokroić na małe kawałki. Ogórek i kiwi obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki, rozdrobnić w blenderze lub wycisnąć
Pomysłowa kuchniajeszcze jedna prosta i łatwa do wykonania sałatka, wypróbujcie, polecam :) Składniki : mała puszka kukurydzy złocistej Bonduelle ( 212 ml opakowanie) tzw. bonduelki 2-3 gałązki selera naciowego majonez i jogurt, natka pietruszki Przygotowanie : Kukurydzę osączyć na sicie, umyte gałązki selera osuszyć i pokroić w cienkie paseczki Składniki połączyć, majonez zmieszać z jogurtem, polać i wymieszać ponownie
Proste PotrawyBardzo delikatna i super chrupiąca. Polecam 👌 Potrzebujemy: seler naciowy, dwa jabłka, cytrynę i odrobinę cukru oraz oliwę lub olej np. lniany Seler i jabłka kroimy w małą kostkę, dodajemy około łyżeczki cukru i soku z cytryny, skrapiamy oliwą lub olejem i odstawiamy na około pół godziny. Po czym zajadamy ze smakiem 😊 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z wędzonym indykiem, pieczarkami i selerem naciowym. Prosta i szybka w wykonaniu. Smakuje bardzo dobrze, polecam Post Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePoprzednią sałatką rozpoczęliśmy cykl wielkanocny. To kolejna propozycja, która z powodzeniem może zagościć na Waszych stołach podczas wielkanocnych spotkań. potrzebujemy: - słoik selera naciowego - puszkę kukurydzy - puszkę ananasa (najlepiej w kawałkach) - łyżkę majonezu + jogurt - natkę pietruszki Seler, kukurydzę i ananasa odsączyć oraz przepłukać wodą. Jeżeli używamy ananasa w plastrach to wtedy pokroić Całość wymieszać, dodać jogurt i majonez. Przyprawić do smaku
Szybko Tanio Smaczniesalatki jarzynowej.Dlaczego surowka pieknosci ? Otoz bez selera nie obedzie sie zadna dieta odchudzajaca czy oczyszczajaca.Kochaja go gwiazdy Hollywood.Wszystko o wartosciach selera znajdziesz tutaj: klik .Przekonajcie sie,ze nie tylko selera naciowego da sie zjesc na surowo. Skladniki na 2-3 porcje: 1 duzy seler 1 jablko sok z 1 malej cytryny 1 lyzka dobrego oleju np. z orzechow wloskich
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dużych liści naciowych selera korzeniowego wraz z łodygami 3 cm plaster melona 1 grejpfrut 2 duże jabłka (ok. 0,5 kg) 1 cm świeżego imbiru Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku. Przygotowanie: Jabłka i nać selera korzeniowego dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w misce z wodą. Grejpfrut i melon porządnie umyć pod bieżącą
Pij soki wyciskaneSeler naciowy duszony na maśle to jeden z lepszych pomysłów na pyszne użycie chrupiących łodyg selera. Przepis jest niesamowicie prosty, a samo danie przepyszne i niezwykle uniwersalne. - gotowy w 25 minut - dodatek do mięs i sałatek - bardzo dokładny opis wykonania
AniaGotuje.plposiekanej dymki razem ze szczypiorkiem 1 łyżka sosu sojowego pół łyżeczki mielonego imbiru 2 ząbki czosnku pieprz do smaku pół łyżeczki mielonej kolendry lub 2 łyżeczki świeżej 2 łodygi selera naciowego Przygotowanie; Do miski przełożyć mięso, dodać starty czosnek, pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Seler również posiekać, dodać do mięsa. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać. Ciasto rozwałkować na bardzo cienki
Radość kipiąca uśmiechem.kiedyś schabowe z selera, ale zazwyczaj jemy je z purée ziemniaczanym i surówką. Dzisiaj postanowiliśmy przygotować sznycel z selera po wiedeńsku ze styryjską sałatką ziemniaczaną. Składniki (4 porcje): Kartoffelsalat: - 800 g ziemniaków - łyżka oleju - pół cebuli - łyżka octu winnego - szklanka bulionu ( my ugotowaliśmy sami: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 1 lodyżka selera naciowego z liśćmi
Roślinożerni urlopowiczesypka, nie skleja się. Znakomicie wpływa na samopoczucie. 2 szklanki np. takiej: czarna soczewica ugotowanej według opisu na opakowaniu ( ok 3/4 szklanki suchej) cebula łodyga selera naciowego marchewka oliwa z oliwek ( 1-2 łyżki) klika plastrów łososia koperek Marchewkę, łodygę selera i cebulę (tzw. włoskie sofrito) kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa dusimy na chrupko
AZgotuj!