Leczo będzie smakować wszystkim, nie tylko weganom. Składniki : mały kalafior średnia młoda cukinia połowa średniego selera, 2 łodygo selera naciowego 1 pietruszka duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, cukier, 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 30 % ewentualnie mielona, ostra papryka Przygotowanie : Warzywa umyć, kalafior podzielić na małe różyczki, cukinię, cebulę w półkrążki Obraną pietruszkę i selera pokroić w cienkie słupki(...)łodygę selera w kostkę Pokrojoną cebulę przesmażyć na oleju, dodać do niej cukinię, przykryć garnek pokrywką, smażyć uważając by się nie przypaliło Gdy masa zmniejszy objętość dodać seler korzeniowy i naciowy, pietruszkę i rozdrobniony kalafior, wymieszać, podlać ewentualnie odrobiną wody i oleju, gotować do miękkości Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem W niewielkiej ilości wody rozmieszać koncentrat pomidorowy
Proste Potrawyjest podstawą tradycyjnego chilli. Przepis inspirowany wpisem na cooking.nytimes.com Składniki: 500 g mielonego indyka 1 duża posiekana cebula 1 spora czerwona papryka 2 posiekane ząbki czosnku 2-3 gałązki selera naciowego lub kawałek selera korzeniowego, posiekanego w kostkę 1 puszka pomidorów 1 fasolka czerwona w puszce 1 papryczka chili Pęczek świeżej kolendry 1 liść laurowy łyżeczka suszonego oregano
Niedzielny kucharzminutes Total Time 36 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients 200 g czerwonej soczewicy 1 duża marchew puszka krojonych pomidorów użyłam domowego przecieru pomidorowego 1 średnia pietruszka 1 łodyga selera naciowego 1 plaster selera 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1,5 l bulionu warzywnego może być więcej sól do smaku pieprz do smaku 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1/2 łyżeczki
SprawdzonaKuchnia.plfajna zupa gotowa! Polecam! PRZEPIS ZUPA ZIEMNIACZANA PO BUŁGARSKU Składniki na zupę ziemniaczaną po bułgarsku: 700g ziemniaków 2 marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 100g korzenia selera 2 papryki czerwone 1 puszka pomidorów siekanych 1/2 papryczki chili świeżej 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka czubricy zielonej sól pieprz 1 liść laurowy
Dorota SmakujeSzybka sałatka warzywna to danie, które chyba zna każdy i idealnie sprawdzi się w każdej sytuacji. Taka sałatka pojawia się praktycznie zawszy przy okazji jakiejś uroczystości
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!brukselka 8,7g brokuł 5,2g kalafior 5g cukinia 3,2g bakłażan 6,3g ogórek 2,9g szparagi 3,7g fasolka szparagowa 6,8g papryka 6,6g seler naciowy 3,6g seler korzeniowy 7,7g pieczarki 2,6g kiszona kapusta 3g kiszone ogórki 1,4g Artykuł Owoce i warzywa o niskiej zawartości węglowodanów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujepasztet. Składniki: Ogony wołowe lub szponder wołowy - 500 g Porcja rosołowa wiejskiej kury lub indyka - 500g Cebula - 1szt Marchew - 4 szt Pietruszka z nacią - 1-2 szt Seler naciowy - 2 łodygi Seler korzeń - kawałek Por - 1 szt Opcjonalnie: ekologiczne suszone zioła do rosołu Sól himalajska Lubczyk świeży (łodyga) lub suszony (łyżeczka) lub łyżka domowego maggi z lubczyku Kurkuma
Cytryna&Co.jest podstawą tradycyjnego chilli. Przepis inspirowany wpisem na cooking.nytimes.com Składniki: 500 g mielonego indyka 1 duża posiekana cebula 1 duża czerwona papryka 2 posiekane ząbki czosnku 2-3 gałązki selera naciowego lub kawałek selera korzeniowego, posiekanego w kostkę 1 puszka pomidorów 1 puszka fasolki czerwonej 1 papryczka chili Pęczek świeżej kolendry 1 liść laurowy łyżeczka suszonego oregano lub 1 łyżka
Niedzielny kucharzpure ziemniaczanego użyliśmy też znacznie lżejszej masy kalafiorowo-pietruszkowej. Całość zapiekliśmy w słoikach (więcej o tym, jak piec w słoiku znajdziecie tutaj ). Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 2 gałązki selera naciowego lub kawałek selera korzennego (około 1/2 szklanki po pokrojeniu) Puszka cieciorki 1 średnia cebula 5-6 boczniaków 1 szklanka ciemnego piwa 1 szklanka bulionu warzywnego albo wody 2 łyżki
Niedzielny kucharzBardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zaczerpnęliśmy z New York Timesa , od siebie dodaliśmy boczniaki i pieczoną cieciorkę. Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji : 4 Składniki: Nadzienie 2 marchewki 1 pietruszka 2 gałązki selera naciowego lub kawałek selera korzennego (około szklanki po pokrojeniu) Puszka cieciorki 1 cebula 5-6 boczniaków 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina albo ciemnego piwa 1 szklanka bulionu warzywnego albo wody
Niedzielny kucharzzupę: 2,5 l wywaru (ja użyłam wieprzowego, ale może być drobiowy lub warzywny) 250 g soczewicy zielonej 1 marchewka 1 pietruszka 0,5 papryki czerwonej 2 łodygi selera naciowego 0,5 selera 0,5 pora 50 g masła pieprz sól Składniki na pulpeciki z indyka: 0,5 kg mielonego mięsa z indyka 3 ząbki czosnku tymianek pieprz sól
Kierunekuchniabazie mięsa wołowego. Podstawą Sheperd’s pie jest jagnięcina. No, ale nie bądźmy już takimi ortodoksami:) Składniki: Sos 500 g mielonej wołowiny 2 marchewki 2 pietruszki 1 gałązka selera naciowego lub kawałek selera korzennego 1 duża cebula ząbek czosnku 1 łyżka świeżego tymianku lub 1 ½ łyżki suszonego 1 łyżka rozmarynu świeżego lub ½ łyżki suszonego 2 łyżki przecieru pomidorowego
Niedzielny kucharzWitam serdecznie ! O to mój dzisiejszy niedzielny obiad. Młode ziemniaczki polane oliwą z oliwek i odrobiną oleju lnianego, posypane posiekaną zieleniną ( natka pietruszki, natka pietruszki naciowej, jarmuż, natka selera naciowego, koperek, szczypiorek z młodej cebulki ), oraz odrobiną mielonej kurkumy. Kotlet schabowy w ziołowej panierce, posypany mieloną papryką słodką i ostrą. Do tego ogórki konserwowe w zalewie musztardowej
Przepisy i porady kulinarneSpróbujcie. I co, czy to naprawdę było wiele hałasu o nic? SKŁADNIKI 3-4 karczochy średniej wielkości 3 ząbki czosnku 3 grube plasterki cytryny 3 liście laurowe 1 łodyga selera naciowego lub kawałek selera korzeniowego SOS MAJONEZOWY Z ESTRAGONEM na 3-4 średnie karczochy 3-4 łyżki majonezu 1 średni ząbek czosnku 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżeczka soku
Karo in the Kitchen