radosnym kolorze pomarańczy. Pysznie, zdrowo,a w myślach człowiek od razu przenosi się w cieplejszy klimat i dalekie kraje. SOK SŁONECZNY Składniki: 1/2 ananasa 3-4 pomarańcze opcjonalnie łodyga selera naciowego Przygotowanie: Ananasa i pomarańcze obieramy ze skóry, dzielimy na mniejsze części. Owoce wrzucamy do wyciskarki albo sokowirówki dodając łodygę selera. Wyciśnięty sok można opcjonalnie dosłodzić np. miodem
Bon appetit mon amieDanie zostało przygotowane bez użycia soli, jest bardzo zdrowe szczególnie polecane osobom odchudzajacym. W daniu wykorzystanie zostały bardzo zdrowe składniki takie jak: Seler naciowy, który jest bardzo zdrowy dla organizmu. Dostarcza wiele witamin i składników odżywczych. Dodatkowo może zastąpić sól. Współczesne badania dowodzą,, seler zawiera 80 substancji , które wpływają na zdrowie
Kulinarne pyszności Molkiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak podany seler może okazać się bardzo smakowitym dodatkiem do innej potrawy oraz pyszna przekąską w wersji solo. kilka łodyg selera naciowego 4 łyżki masła 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka sezamu (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo: 1 łyżka cukru (płaska) Łodygi selera obrać, pokroić na 10 cm kawałki i ugotować
Di gotujeprzygotowaniu i i dealnie nadaje się na szybką przekąskę. 500g paluszków krabowych 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1/2 puszki ananasów 1-2 ziemniaki 1 jajko 1 łodyga selera naciowego Dodatkowo: majonez sól, pieprz Opcjonalnie: 1 cebula Ugotować ziemniak/i i jajko - na twardo. Odsączonego ananasa, jajko ziemniaki i łodygę selera - pokroić w drobną kostkę. Paluszki krabowe przeciąć
Di gotujedelikatne warzywne zupy, pełne koloru i witamin. Składniki na cztery sześć osób 1,5 l drobiowego bulionu, 3 ziemniaki 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2 łyżki oleju sól, pieprz młody koperek Sposób przygotowania Obieramy cebulę i drobno ją siekamy, myjemy łodygi selera, krojąc go na plastry. W garnku rozgrzewamy dwie łyżki
Miód i pieprzSkładniki: pół szklanki kaszy jaglanej 3 rzodkiewki 2-3 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku puszka tuńczyka w wodzie kilka czosnkowych oliwek kilka listków sałaty Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Selera z rzodkiewką umyć, osuszyć i pokroić. Tuńczyka odsączyć z wody. Wszystkie składniki połączyć z poszarpaną sałatą, doprawić do smaku solą i pieprzem..... Smacznego
Gaździnka warzyNaszła nas dzisiaj ochota na coś sycącego a równocześnie lekkiego z odrobiną chrupkości, sałatka ta idealnie nadaje się na drugie śniadanie bądź kolację. Składniki: - 1 pęczek selera naciowego - 1 puszka kukurydzy - 1 papryka czerwona - 1 ogórek gruntowy - 1 ser mozzarella - kilka oliwek czarnych - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Selera, paprykę, ogórka oraz ser kroimy w kostkę, wrzucamy
Zainspirowana w kuchnidodatku, zawiera solidną dawkę błonnika, a połączony z jabłkiem, zapewnia efekt odchudzający Do przygotowania koktajlu odchudzającego z jarmużu, będziecie potrzebować: 3 dużych liści jarmużu 2 jabłek 1 łodygi selera naciowego połówki cytryny połówki limonki ok. pół szklanki wody zwykłej lub kokosowej Warzywa myjemy, a następnie, pozbywamy się łodyg jarmużu, obieramy seler oraz jabłka i kroimy je na mniejsze kawałki
Okiem Blondynki by McBlondiSeler naciowy to warzywo, które głównie pojawia się w moich daniach tylko lekko podsmażone lub duszone, tak żeby było chrupiące. Tym razem seler trafił do zupy, które w dodatku jest kremem, więc nie ma śladu po jego charakterystycznej strukturze. Zostaje za to smak, który bardzo mi pasuje do pomidorów i jak pokazuje to doświadczenie świetnie sprawdza się w zupie
Milion Smakówciekawości przygotowałam tę surówkę. Niestety jakoś niespecjalnie mi podeszła. Niby połączenie smaków brzmi ok, ale ostatecznie do mnie nie przemówiła. Przepis podaję, może jednak komuś posmakuje :-) Składniki: 1/2 pęczka selera naciowego 1 duże jabłko 1/2 papryki czerwonej 2-3 ogórków kiszonych przyprawy: słodka mielona papryka, sól, mielony kminek Sposób przygotowania: 1. Seler oczyścić z twardych włókien. Pokroić w cienkie plasterki
Kuchnia domowa Aniszybkie i niewymagające. Lubię prostotę - czysty smak ! Mam też swój sposób na karpia, który smakuje wszystkim domownikom. KARP PIECZONY NA WARZYWACH Składniki: karp w dzwonkach ( 5-6 porcji ) marchew seler naciowy cebula sól, pieprz oliwa lub olej mąka Przygotowanie: Karpia obtoczyć w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju/oliwy. Marchew i selera pokroić w cienkie plastry, cebulę w półplasterki
kolorowotorcikowoRewelacyjna sałatka niesamowicie świeża, delikatna i chrupiąca. Moja własna kompozycja. Polecam. Składniki: 4 łodygi selera naciowego 15 dag żółtego sera 15 dag ulubionej wędliny 1 ogórek długi pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Łodygi selera i szczypiorek myjemy, suszymy i siekamy. Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Żółty ser i wędlinę również kroimy
Krokusowy Domdodatku, zawiera solidną dawkę błonnika, a połączony z jabłkiem, zapewnia efekt odchudzający Do przygotowania koktajlu odchudzającego z jarmużu, będziecie potrzebować: 3 dużych liści jarmużu 2 jabłek 1 łodygi selera naciowego połówki cytryny połówki limonki ok. pół szklanki wody zwykłej lub kokosowej Warzywa myjemy, a następnie, pozbywamy się łodyg jarmużu, obieramy seler oraz jabłka i kroimy je na mniejsze kawałki
Okiem Blondynki by McBlondipyszną surówkę. Surówka z selera i jabłka Składniki: 1 seler korzeniowy – około 400 – 500g 1 jabłko 3 łyżki rodzynek 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny Sól do smaku Pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka cukru Surówka z selera i jabłka – przepis Przygotowanie: Seler z jabłkiem obieramy i ścieramy na tarce(...)przekładamy do salaterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Do startego selera i jabłka dodajemy rodzynki, majonez i śmietanę, wszystkie składniki dokładnie mieszamy Surówkę doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, ponownie mieszamy i odstawiamy na 30min do lodówki. Surówka z selera i jabłka Smacznego.Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Surówka z cukinii marchewki i jabłka
Księga-Smakuhummus nie wymaga wiele pracy, a jego cenne właściwości na pewno wpiszą się w zdrowe przekąski. Można podać go na talerzu wraz z pokrojonymi w paski surowymi warzywami – marchewkami, selerem naciowym oraz kolorowymi paprykami. Danie to zaspokoi chęć chrupania i będzie doskonałą alternatywą dla paluszków czy krakersów. Marchewkę z papryką i selerem można także lekko podpiec w piekarniku, by były
Kuchcik gotuje