seler naciowy - 4708 przepisów (strona:151/314)

Kremowa zupa curry z selera 137

Pyszne rozgrzewająca Składniki 2 łyżki masła 1 cebula 800 g selera naciowego 1 łyżka przyprawy curry 800 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietany kremówki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy, seler drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, przez ok. 10 min. Następnie dodajemy curry, chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem. Gotujemy

R'n'G Kitchen
Zupa krem z selera naciowego 135

Zupy, to zdecydowanie największy "dostarczalnik" witamin i mega pałera, nie tylko odżywczego ale i rozgrzewającego składnika naszej diety. Składniki 500 g selera naciowego 1 l bulionu warzywnego 100 g ryżu jaśminowego 100 ml śmietany słodkiej szczypiorek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łodygi selera kroimy, zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 min. Studzimy

R'n'G Kitchen
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 191

pominąć i  zrobić wersje lajt, dla wrażliwych :) pierś z indyka 3-4 papryczki chili 1 papryczka habanero 1-1,5 papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka masła 2 kartony/puszki krojonych pomidorów pół szklanki kaszy 2-3 szklanki rosołu lub wody sól, świeżo mielony pieprz Pierś, dużą paprykę, cebule i selera pokroić,   następnie podsmażyć

Pora na pora
Pieczone panzerotti. 339

czyli po około 8-10 minutach. Gotowe smarujemy 1 łyżką oliwy, miskę przykrywamy ściereczkę i pozostawiamy na około 60 minut, żeby wyrosło. NADZIENIE: 1 duża cebula 2-3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 2 cienkie kiełbasy 2-3 łyżki oleju kilka garści tartego, żółtego sera      Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony seler, paprykę

Rozpustne gotowanie
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 198

pominąć i  zrobić wersje lajt, dla wrażliwych :) pierś z indyka 3-4 papryczki chili 1 papryczka habanero 1-1,5 papryki 2-3 cebule 4-5 łodygi selera naciowego łyżka masła 2 kartony/puszki krojonych pomidorów pół szklanki kaszy 2-3 szklanki rosołu lub wody sól, świeżo mielony pieprz Pierś, dużą paprykę, cebule i selera pokroić,   następnie podsmażyć

Pora na pora
Kokosowo bazyliowa zupa z cukinią 226

ostatnim obiedzie. Zupa jest lekka i odświeżająca, idealna na zbliżające się ciepłe dni, bo wyśmienicie smakuje też na zimno. Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie 2-3 gałązki selera naciowego pęczek bazylii łyżeczka soli puszka mleka kokosowego (wiem, wiem nie ma na zdjęciu) na „sajgonki” papier ryżowy ugotowany ryż kukurydza Przygotowanie: Zetrzyj cukinię i seler na tarce

greenscarf
Sałatka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi 245

sera naciowego 50 gr musztardy  (na domową przepis znajdziesz  tutaj )   pieprz, sól Przygotowanie: Sałaty myjemy i otrzepujemy z wody. Do misy dodajemy sałatę, orzechy ser i seler naciowy krojony na kostkę. Następnie dodajemy musztardę pieprz sól mieszamy i wsuwamy :) Przyprawy możemy możemy kupić w  OWOCOWY RAJ Przepis przygotowałam na konkurs organizowany przez

Łycha smaków
Krem z cukini i selera naciowego z Cydrem 175

Składniki: 400 g żółtej cukini - już obranej i oczyszczonej z pestek 720 g zielonej cukini - już obranej i wyczyszczonej z pestek 3 cebule 4-6 łodyg selera naciowego ok 10 chochli bulionu wieprzowego - został mi spod mięsa na paszteciki sól, pieprz pół szklanki Cydru 3-4 łyżki masła Przygotowanie: Cukinie,cebule i seler (obrany z nitek - tak jak rabarbar) pokroić

Gaździnka warzy
Sezonowe risotto z kurkami z lasu 140

Risotto z kurkami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 250 gram kurek gorść tartego parmezanu kieliszek białego wina 1 łodyga selera naciowego 1 cebula pokrojona w kostkę 2 szklanki bulionu warzywnego łyżka masła natka pietruszki Przygotowanie: 1. Rozgrzej  rondel dodaj łyżkę masła i zeszklij cebulę, dodaj seler pokrojony w drobną kosteczkę. Po kilku minutach wsyp

AZgotuj!
Oczyszczający zielony koktajl 189

szklance, które wypatrzył u Pauliny . Składniki /3-4 szklanki/: 250 g szpinaku baby sok z 1 cytryny sok z 1 pomarańczy 2-3 cm kawałek imbiru 1 jabłko 1 łodyga selera naciowego 2 łyżeczki miodu 1,5 szkl. zimnej wody 1/2 posiekanego pęczka natki pietruszki Wykonanie: Soki, opłukany szpinak, drobno pokrojony (i obrany) imbir, pokrojoną łodygę selera, pokrojone w kawałki jabłko

Pasja Smaku
Sałatka amerykańska do grilla 55

wszelkimi grilowanymi mięsami. Można ją także podać jako osobne danie np. jako lunch. Print Amerykańska sałatka ziemniaczana Course Grill, Sałatka Cuisine Amerykańska Ingredients 1/2 kg ziemniaków 4 łodygi selera naciowego 4 jajaka 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany 18% sól pieprz Instructions Ziemniaki obieram, kroję na drobną kostkę i gotuję. Jajka i seler również kroję na drobną

PanGotuje
Włoski sos bolognese 196

Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowo-wołowego 400 ml przecieru pomidorowego 200 ml mleka (słodkiej śmietanki lub mleczka kokosowego) 150 ml czerwonego wina 1 marchew 2 gałązki selera naciowego 1 cebula 100 g boczku wędzonego (oryginalnie powinna być pancetta) 2 liście laurowe sól i pieprz łyżka oliwy lub masła do posypania: tarty parmezan   Gałązki selera, cebulę, marchewkę

Kulinarny S.O.S.
Włoski sos bolognese 196

Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowo-wołowego 400 ml przecieru pomidorowego 200 ml mleka (słodkiej śmietanki lub mleczka kokosowego) 150 ml czerwonego wina 1 marchew 2 gałązki selera naciowego 1 cebula 100 g boczku wędzonego (oryginalnie powinna być pancetta) 2 liście laurowe sól i pieprz łyżka oliwy lub masła do posypania: tarty parmezan   Gałązki selera, cebulę, marchewkę

Kulinarne S.O.S.
Mielone z selerem naciowyn 207

Składniki: 70 dkg łopatki wieprzowej 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba 50 g tartego parmezanu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz słodka i ostra papryka … Czytaj dalej Mielone z selerem naciowyn

czarrna od kuchni
Sałatka makaronowa z warzywami 115

wersji. Składniki 250 g drobnego makaronu 1/2 puszki ciecierzycy 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo 1 por 3 łodygi selera naciowego koperek 3 pełne łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy. Cieciorkę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka, ogórki i seler kroimy w kostkę

R'n'G Kitchen