kolejną propozycję. Tym razem sałatka lekka, soczysta, użyłabym nawet określenia "wiosenna". Znowu wytrawne danie wzbogaciłam o dodatek owocu, naszego ulubionego ananasa. Wyszło pysznie! Składniki: 1 seler naciowy pęczek rzodkiewki 150 g sera żółtego w kawałku 5 jajek 1/2 puszki kukurydzy 150 g szynki w kawałku 5 plastrów ananasa 3 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu naturalnego pieprz sól Seler umyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagarść ryżu 2 duże marchewki lub 3 średnie 3 ziemniaki 4 łyżki natki pietruszki gałązka świeżej lub mrożonej maggi 2 duże cebule 3-4 łyżki jogurtu naturalnego gałązka selera naciowego udko z kurczaka 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 duże łyżki majeranku sól, pieprz Przygotowanie: Gotujemy udko, w ok 3 litrach wody z liściem laurowym
ChilliJemyIlies ). Składniki: 200 g ryżu (najlepiej okrągłoziarnistego) 2 cebule 4-5 ząbków czosnku olej do smażenia 4 czerwone papryki (mogą być też zielone) 1 papryczka chili 4-5 gałązek selera naciowego 1 puszka pomidorów 3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego szczypta sproszkowanych goździków pieprz, sól Ugotuj ryż. Rozgrzej olej w szerokim garnku. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Pokrój papryki, papryczkę
Qlinarnie i Qlinarniepoczątek zrobiłam sałatkę z makaronu, mozarelli i warzyw. Lekka a zarazem sycąca, śmiało można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie! Składniki: 250g makaronu (użyłam Międzybrodzkiego), 2 łodygi selera naciowego, 4 pomidory, 2 dymki ze szczypiorkiem, kulka mozarelli, sok z 1/2 cytryny, 6 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki oregano, sól, pieprz
Z miłości do słodkościpołączeniu z jabłkiem daje idealny efekt odchudzający. • Czas przygotowania: 3 minuty • Smak: dominacja jabłka • Kiedy pić: z rana Składniki : • 2-3 duże liście jarmużu • 2 jabłka • 1 łodyga selera naciowego • pół cytryny • pół limonki • woda (według uznania) Przygotowanie : Opłucz liście jarmużu oraz pozbądź się odnóg i łodyg. Obierz jabłka i usuń z nich gniazda nasienne, a następnie pokrój w kostkę
KUCHNIA POLSKADanie z kuchni hiszpańskiej Składniki główka sałaty 2 gałązki selera naciowego 2 cebule 2 jajka 50 g szynki 3 filety anchois 100 g kiełbasy wiejskiej sos winegret sól pieprz majonez Przygotowanie Sałatę dokładnie umyłem , dokładnie osączyłem, porwałem palcami na drobne kawałki. Gałązki selera oczyściłem, pokroiłem na nieduże kawałki. Cebule obrałem , pokroiłem w krążki. Wszystkie składniki wymieszałem
R'n'G Kitchenupieczone buraczki* - ocet balsamiczny - 1 słodka gruszka (np. konferencja) - 2 łodygi selera naciowego - kawałek awokado - 1 łyżeczka pestek dyni * Sposób pieczenia buraczków znajdziecie TUTAJ Wykonanie: - Sałaty umyć, osączyć, porwać na kawałki i przełożyć do miski - Buraczki i gruszki obrać, posiekać
Wegańska kuchnia orientalnaFood Revolution Day Jamiego Olivera :) akcja świetna i mobilizująca! Nas, mnie, zmobilizowała do przygotowania świeżego obiadu z rewelacyjną i bardzo, jak na moje gotowanie, nietypowa surówką... z fenkułem, selerem naciowym i maślanką... Odważyłam się na nowy smak i przeniosłam się na smakowe wyżyny! A jaki był Wasz rewolucyjny dzień w kuchni??? schab tymiankowo-pomaranczowy z surowka z fenkula, kapusty
Dzieje kuchennej Wiewióryodmiany - w deserach, przystawkach lub daniach głównych. Ode mnie przepis na prosty mus kawowy oraz szybki koktajl w propozycjach "na kaca" :) Smacznej lektury! Składniki 200g świeżego szpinaku 1 łodyga selera naciowego 1 banan 1 szklanka wody niegazowanej 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania Do blendera wrzucić umyty szpinak, pokrojony na mniejsze kawałki
pink envelopemożecie kombinować. U nas akurat był chcieizm na mięso mielone w sosie pomidorowym. Składniki: 3 kalarepy 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 300 ml passaty pomidorowej 1 szklanka wody szczypta mielonej chili (lub więcej) szczypta cynamonu 1 łyżeczka oregano 1 gałązka natki pietruszki (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną
Kardamonovyrurki ale może też być inny. Ja np. dałem muszelki, bo akurat miałem pod ręką) 500g ziemniaków (waga obranych) 1 średnia cebula 1 marchew 100g pomidorków koktajlowych 1 łodyga selera naciowego 100g wędzonego sera (najlepiej Provola lub Scamorza ale można zastąpić nawet polskim serem salami) oliwa bulion lub woda sól i pieprz do smaku opcjonalnie: kawałki skórki od Parmezanu Wykonanie
Pasta Po Polskumożecie kombinować. U nas akurat był chcieizm na mięso mielone w sosie pomidorowym. Składniki: 3 kalarepy 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 300 ml passaty pomidorowej 1 szklanka wody szczypta mielonej chili (lub więcej) szczypta cynamonu 1 łyżeczka oregano 1 gałązka natki pietruszki (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną
Kardamonovywzględu na popularność diet wegańskiej i bezglutenowej robi zawrotną karierę. Więcej o ciecierzycy przeczytacie w serwisie LokalnyRolnik.pl . Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 2 filiżanki ugotowanej ciecierzycy – 2 łodygi selera naciowego – 2 garście rodzynek – pistacje (ok 25 sztuk, można więcej) – 1/4 cebuli (posiekanej) – sól, pieprz do smaku – oliwa z oliwek – świeży tymianek W misce
Szybko Tanio Smaczniemożecie kombinować. U nas akurat był chcieizm na mięso mielone w sosie pomidorowym. Składniki: 3 kalarepy 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 300 ml passaty pomidorowej 1 szklanka wody szczypta mielonej chili (lub więcej) szczypta cynamonu 1 łyżeczka oregano 1 gałązka natki pietruszki (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną
Kardamonovyfasolkę z pomidorami. Wystarczy trochę go "dorobić " i od razu mamy świetne danie na obiad czy kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI słoiczek fasoli puszka pomidorów mała cebula seler naciowy nać pietruszki 50 g boczku lub kiełbaski ostra papryczka lub pieprz 3 łyżki oleju z oliwek sól i szczypta cukru do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na oleju podsmażyć
zielonacukinka