seler naciowy - 4547 przepisów (strona:158/304)

Vichyssosie – chłodnik, przysmak kuchni amerykańskiej 168

blogu. Dzisiaj kolejny chłodnik, zapewniam, że nie ostatni. Pogoda sprzyja ku temu aby rozsmakować się w chłodnych zupach. Ten jest przepyszny. Składniki: Białe części 3 dużych porów 5 łodyg selera naciowego 4 średnie ziemniaki 2 łyżki masła 1 szklanka gęstej śmietany 12 lub 18% 1 łyżka maggi 1 l bulionu warzywnego ( możne być z kostki ) 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sól

Smaki Ewy
Zupa pieczarkowa 141

razem padło na pieczarkową, bo zostało mi trochę pieczarek, właśnie.  Pyszna, sycąca i bardzo pożywna zupa. Składniki: 100- 150 gram pieczarek 1 średnia marchew 1 pietruszka 1 łodyga selera naciowego 5-6 ziemniaków 1 cebula 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka pietruszki sól pieprz 1 litr bulionu, może być z kostki 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej

Bea(u)ty kitchen
Sałatka Wielkanocna 90

Jedna z moich ulubionych sałatek na Wielkanoc. Dość mocno wyczuwalny smak pora, jajka, chrupiący seler, oliwki, kukurydza oraz sos majonezowy. To wszystko tworzy bardzo smakowitą całość. Składniki: 2 pory ( biała część) połowa selera naciowego 5 jajek 4 duże ogórki kiszone puszka kukurydzy garść zielonych oliwek 1 jabłko sól, pieprz 3 łyżki majonezu 4 – 5 łyżek śmietany łyżka soku z cytryny

noteskulinarnyfiga
Zupa koperkowa z kurczakiem i fasolą / Chicken and Beans Soup with Dill 80

kurczakiem i fasolą: 1 i 1/2 l - 2 l domowego bulionu drobiowego, szklanka mleka, 3 łyżki masła (u mnie klarowane), 3 łyżki mąki, 4 ziemniaki, marchewka, 2 gałązki selera naciowego lub kawałek korzeniowego, puszka białej fasoli, cebula lub mały por,, 2 ząbki czosnku, mięso z ugotowanego kurczaka (z bulionu, u mnie z sześciu skrzydełek) sól, pieprz, słodka papryka, gałka muszkatołowa

Lekcje w kuchni
Pomidorowa zapiekanka z orzo i kurczakiem 95

mozzarella – nigdy w zapiekance nie może zabraknąć upieczonego, ciągnącego się sera. Składniki (na 2-3 porcje): 1 filet z kurczaka 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 1 łodyga selera naciowego 2 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100g makaronu orzo lub innego drobnego 200ml bulionu warzywnego 2 dojrzałe pomidory 1 kulka mozzarelli sól i pieprz do smaku

Smaczna Strona
Roladki zawijańce z makaronu lasagne lazania 284

kroku...Jeśli macie jakieś uwagi, pytania - skorzystajcie z komentarza pod przepisem :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 1 opakowanie makaronu lasagne o falistych brzegach 300 g mięsa  mielonego marchew seler naciowy cebula 100 g sera żółtego 1 mozzarella przecier pomidorowy 3 łyżki oleju z oliwy masło tarty ser do posypania (typu parmezan ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzać na patelni olej z oliwy dodać

zielonacukinka
Sałatka z fetą,pomidorkami, ogórkami małosolnymi i selerem naciowym 144

kuchni, zimą można zastąpić kwaśnymi kiszonymi. Sos lekki, na bazie jogurtu, miodu, octu jabłkowego i ziół. Jogurt można również zastąpić dowolnym olejem. Składniki: kostka twardej fety 3 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy kilka ogórków konserwowych lub małosolnych opakowanie pomidorków koktajlowych lub małych śliwkowych Sos: 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka płynnego miodu szczypta soli

Czerwień i błękit
Kotlety jajeczne z kaszą kuskus 170

zimno.  To moja propozycja na bezmięsny obiad. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Składniki: 8 jajek 1 szklanka kaszy kuskus mała cebula 3 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: 7 jajek ugotować na twardo, obrać, pokroi w drobną kosteczkę. Kaszę zalać szklanką wrzątku, odłożyć. Gdy napęcznieje

magiczna kuchnia Kasi
Zimowa potrawka z dynią 140

podstawie przepisu ZdrowieNaTalerzu Składniki: 4-5 szt. pomidorów 2 szklanki pokrojonej dyni 2 średnie ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 cebula ¼ szklanki surowej quinoa lub kaszy jaglanej 2 łodygi selera naciowego 2 szklanki posiekanych liści jarmużu sól i pieprz - do smaku 1 i ½ szklanki ugotowanej cieciorki 1 i ¼ litra bulionu warzywnego 4 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy

Moja Mama Gotuje
Kaszotto z kurkami i zieloną fasolką 90

Składniki: kasza jęczmienna 50 g na osobę kurki świeże 200 - 150 g seler naciowy fasolka szparagowa zielona boczek wędzony parzony cebula biała sól i pieprz świeży koperek Przygotowanie: Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć razem z cebulką. Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Poddusić razem. Dodać podgotowaną fasolkę oraz pokrojonego selera i ugotowaną kaszę. Nie ma co więcej pisać. Krótko

Karczma Honorietty
Seler naciowy z fasolą oraz kukurydzą 196

Składniki: 6 łodyg selera naciowego 3 jajka 3 łyżki kukurydzy 4 łyżki czerwonej fasoli 1 mała puszka ananasa 15 dag sera żółtego 100 g szynki gotowanej 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Seler myjemy, osuszamy następnie kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo,  ostudzone obieramy, kroimy w kosteczkę. Z wody

kgwjanczewo
letnia zupa minestrone 106

letnia zupa minestrone  składniki dla czterech osób 150 g ziaren ciecierzycy 2 pomidory 1 papryka 1 cukinia 3 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku świeża bazylia 1/2 pęczka natka pietruszki 1/2 pęczka dymki szczypior sól, pierz 2 łyżki oliwy sposób przygotowania w garnku na rozgrzaną oliwę wrzucamy, przekrojoną na pół dymkę, drobno posiekane ząbki czosnku, oraz łodygi selera pokrojone

Miód i pieprz
Sałatka "Zielono mi" 306

Wiosna to zieleń, więc proponuję zieloną sałatkę. Na nowalijki jeszcze trochę musimy poczekać, a ta sałatkowa zieleń jest na ten czas powszechnie dostępna. 1 mały brokuł 3 łodygi selera naciowego 1 długi zielony ogórek 1 puszka groszku 1 por sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu pieprz Brokuł podzielić na malutkie różyczki i obgotować w osolonej wodzie

Jadło i czytadło
Sałatka z serem, oliwkami i selerem 171

specyficzny smak selera zdominuje resztę. Okazało się jednak, że wraz z pozostałymi składnikami stanowi bardzo zgraną drużynę. Polecam więc sałatkę z czystym sumieniem. Składniki (3 porcje): Mix sałat ¾ selera naciowego 160 g sera pleśniowego – u mnie lazur 75 g czarnych oliwek drylowanych (ok. 30 sztuk) Sos winegret: 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżki soku z cytryny

Powiedz dietom nie