Kurczak po kreolsku

Kurczak po kreolsku

Kurczak po kreolsku

Kurczak na rozgrzanie.  Składniki 600 g filetów z piersi kurczaka pół łyżeczka mielonego imbiru szczypta mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu szczypta mielonych goździków pół łyżeczki cynamonu 3 łyżki soku z limonki 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona papryka cebula olej sól     Przygotowanie   Mięso kurczaka umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Wymieszałem z zielem angielskim, imbirem, goździkami, pieprzem i cynamonem, skropiłem sokiem z limonki. Przykrył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kurczak, seler, imbir, mięso, papryka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, seler naciowy, piersi, pierś, ryż, drobiowe, filet z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , dania z piersi kurczaka, ryż smażony, ryż z warzywami, mięso mielone, kurczak z warzywami, ryż z warzywami i kurczakiem, kurczak z ryżem, mielone z warzywami

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.