seler naciowy - 4708 przepisów (strona:164/314)

Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami 110

kiszona kapustą: 1 cebula 2 marchewki 3 łyżki masła 3 łyżki oliwy 300g grzybów leśnych lub pieczarek 500g kapusty kiszonej 4 ziemniaki 1 puszka fasoli czerwonej 2 łodygi selera naciowego sól pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1łyżeczka czosnku granulowanego 1 liść laurowy 5 szt ziela angielskiego 2 suszone owoce jałowca Jak zrobić danie jednogarnkowe z kiszona kapustą: W duzym garnku

Dorota Smakuje
Sałatka z selerem naciowym i pieczarkami 222

Składniki : 4-5 ugotowanych jaj 25 dag ugotowanych pieczarek mała cebula 1 czerwona papryka 4 łodygi selera naciowego mała puszka kukurydzy natka pietruszki majonez, sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane, obrane jajka pokroić w kostkę, tak samo zrobić z obraną  cebulą Kukurydzę osączyć na sicie, umyte  pieczarki ugotować w lekko posolonej i zakwaszonej ciut octem wodzie Pieczarki osączyć, pokroić

Proste Potrawy
Kanie po grecku 282

lubicie grzyby i smak sosu do ryby po grecku, to ten przepis jest dla Was. Trafiłam na niego przeglądając rosyjskie blogi kulinarne, Trochę zmodyfikowałam smak sosu, bo nie użyłam selera naciowego tylko tradycyjny korzeniowy i użyłam swoich ulubionych przypraw, jakie zawsze dodaję do tego sosu robiąc rybę po grecku. W oryginale były tylko sól i pieprz. Kanie wyszły FANTASTYCZNE, więc

Gosia gotuje
Zielona sałatka. 165

miałam w lodówce. Większość pysznych sałatek czy surówek powstaje właśnie w taki sposób. Też tak macie? Składniki; kilka listków zielonej sałaty 2 ogórki pół pojemnika kiełków brokuła kilka łodyg selera naciowego pół pęczka koperku kilka listków mięty Sos; 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyzki wody 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, przyprawa do sałatek Składniki sosu dokładnie

Radość kipiąca uśmiechem.
ozory w sosie chrzanowym 144

bardzo, że jeden z cesarzy, nakazał aby dania z nich przygotowane, podawano wyłącznie tylko jemu samemu. Składniki dla czterech osób 6 ozorów wieprzowych 1 cebula 1 marchew 2 łodygi selera naciowego 3 liście laurowe 6-8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka domowego   maggi 2 łyżki masła 1 łyżka startego chrzanu (może być ze słoika) 150 ml słodkiej śmietany

Miód i pieprz
Sałatka z makaronem i kurczakiem 552

sałatki i surówki Siostry Anastazji". Sałatka, która będzie smakować i wielbicielom makaronu i kurczaka... Każdy tutaj znajdzie coś dla siebie:) Składniki: 1 opakowanie makaronu świderki (250g); 4 łodygi selera naciowego; 2 piersi z kurczaka; 1 puszka groszku zielonego; 1 puszka fasoli czerwonej; 1 słoik kukurydzy (mini kolby); 1 mały słoik pieczarek marynowanych; 1 pęczek szczypiorku; 1 średni słoik majonezu

In my kitchen
Wielkie świderki z warzywami i kolendrą. 128

smakowało. Oto nasz makaron :   Fusilli z warzywami i świeżą kolendrą (4-5 osób)  Składniki 1 opakowanie makaronu fusilli (świderki) 1 puszka krojonych pomidorów w soku 3 gałązki selera naciowego 1 średni por 4 łyżki łuskanego słonecznika 1/3 pęczka świeżej kolendry kilka czarnych oliwek pieprz oliwa z oliwek Makaron gotujemy al dente, przelewamy oliwą i dobrze mieszamy

vegetanie
Zupa z zielonego groszku i sera pleśniowego 148

Proponuję nie miksować całości groszku, 100 g można zostawić do podania. Groszek w całości urozmaica fakturę zupy. Składniki: 3 łodygi selera naciowego 2 czerwone cebule oliwa 300 ml bulionu drobiowego 2 listki laurowe 800 g mrożonego zielonego groszku 700 ml wody 150 g sera pleśniowego (z niebieską pleśnią - może być Lazur) 3 łyżki białego octu winnego szczypta gałki muszkatołowej sól

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z selerem naciowym, żurawiną i kurczakiem 55

bardzo mi posmakowało. Łączy w sobie słoność selera i kurczaka oraz słodycz żurawiny i kukurydzy. Była tak pyszna, że robiłam ją dwa razy w ubiegłym tygodniu, raz dla gości, a raz dla mojej rodzinki na kolację. Przepyszna😋 Przepis od koleżanki z pracy. Składniki:  2 piersi z kurczaka 1 paczka selera naciowego 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy

Kuchnia domowa Ani
Pasta kanapkowa z tuńczyka i selera 85

przepis na pastę z tuńczyka i selera, który odmieni nieco Wasze rutynowe kanapeczki na śniadanie, bądź kolację. Pasta z tuńczyka i selera rewelacyjnie smakuje i jest ekspresowa w przygotowaniu. Z pewnością posmakuje domownikom. PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA I SELERA PRZEPIS Składniki 3 jajka 1 łodyga selera naciowego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 3 łyżki majonezu lub jogurtu

Alle Dobre!
Wegetariańska zupa grochowa z pomidorami 58

grochu i chcecie jeszcze wykorzystać sezonowe pomidory, ta zupa jest właśnie dla Was. Składniki: 2 l wody 250 g grochu 1 duża marchewka 1 korzeń pietruszki 2 średnie łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 dojrzałe pomidory obrane ze skóry 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 czubata łyżka majeranku pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Kardamonovy
Wegetariańska zupa grochowa z pomidorami 85

grochu i chcecie jeszcze wykorzystać sezonowe pomidory, ta zupa jest właśnie dla Was. Składniki: 2 l wody 250 g grochu 1 duża marchewka 1 korzeń pietruszki 2 średnie łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 dojrzałe pomidory obrane ze skóry 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 czubata łyżka majeranku pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Kardamonovy
Spaghetti bolognese (Ragù) 116

mają czegoś takiego w karcie. Jeżeli będziecie mieli problem ze znalezieniem go pod nazwą Spaghetti bolognese, szukajcie po nazwie "R agù ". Składniki: 400 g mielonej wołowiny 2 mniejsze łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 puszki krojonych pomidorów pół szklanki czerwonego wina 1 łyżka oregano (opcjonalnie) 400 g makaronu spaghetti parmezan  sól pieprz oliwa

Kardamonovy
Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo 127

bloga gimmesomeoven.com Składniki: 200 g makaronu orzo (lub innego drobnego makaronu) 1 cebula 3 ząbki czosnku roztarte na pastę 1 puszka całych pomidorów (400 g) 4 marchewki 3 łodygi selera naciowego Duża garść szpinaku 4 szklanki bulionu warzywnego, drobiowego lub ewentualnie wody 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 3 łyżki oliwy Sól i pieprz

Niedzielny kucharz