Fląderka po bretońsku.

Fląderka po bretońsku.

Fląderka po bretońsku.

Składniki: 6 filetów flądry bez skóry 1 łyżka soku z cytryny 2 pory 1 seler naciowy 2 szalotki 4 łyżki masła klarowanego 1/2  łyżeczki soli 2 łyżki mąki 100 ml wina białego hiszpańskiego Celebro [TUTAJ] 100 ml śmietany kremowej 2 łyżki pietruszki posiekanej Umyte i osuszone filety skropić cytryną ,przykryć i odstawić na 15min. Jasne części porów i seler pokroić na plasterki. Szalotki pokroić w kosteczkę. Warzywa smażyć na maśle , 5-10min ,na małym ogniu .Czas zależy od tego ,czy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, warzywa, por , seler, cytryna, polewa, seler naciowy, sok, chleb, pieczenie, ziemniak, ciekawe przepisy, ziemniaki, zapiekanki, zapiekanka, ziemniaki zapiekane, potrawy z ryb, ryby smażone, pieczone ziemniaki, jak zrobić wodę z cytryna, bez pieczenia, zapiekanka z ziemniakami

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.