Składniki : połowa małej główki kapusty 2 marchwie 1 pietruszka, kawałek selera 4 średnie ziemniaki 1 cebula i mały por tłuszcz do smażenia - olej lub masło klarowane natka, sól, majeranek, natka, pieprz czarny mielony 2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu czarnego gałązka lubczyku i selera naciowego kilka łyżek koncentratu pomidorowego lub mały słoiczek przetworu pomidorowego własnej roboty Przygotowanie : Warzywa obrać, kapustę pokroić dość grubo Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler, cebulę, z... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula