seler naciowy - 4547 przepisów (strona:136/304)

ZUPA NEAPOLITAŃSKA NA INDYKU 159

natki ...  Pyszna po prostu. Serowa zupa neapolitańska skradła moje serce ...  Składniki: (na duży gar) 2 skrzydła z indyka lub 1 szyja 4 marchewki 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego kawałek bulwy selera 3 serki topione po 100 g każdy ( u mnie ementaler, gouda, maasdamer) 100g startego na drobnych oczkach żółtego sera śmietana 18% 3 ząbki czosnku ziele angielskie

Walijskie Pichcenie
Pulpety z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie warzywnym 147

Polecam. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z piersi kurczaka 2 jajka ½ szklanki bułki tartej Niewielka ilość mleka Kilka pomidorów suszonych, w oleju Sól Pieprz 1 spora marchew 2 łodygi selera naciowego Kawałek korzenia selera 1 mała pietruszka Piramidka przypraw do rosołu Wykonanie: Warzywa obieramy ( które trzeba ), myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w małej ilości wody ( mniej niż

Smaki Ewy
gotowanie na żywo - CH Karolinka w Opolu 145

sałatki ze szpinaku z parmezanem, ciemnego pieczywa z pastą z fasoli, grzanek z pesto z karczocha i suszonych pomidorów, makaronu z łososiem, bruschetty, babeczek marchewkowych, deserów jabłkowych, sałatki z selera naciowego, sałatki z selera konserwowego czy kabanosów w płaszczkach drożdżowych.  Te ostatnie zabierano nam z blatu jeszcze surowe (nie sądziłam, że można nie odróżnić ciasta surowego ale było wielu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 512

Składniki: 1 kg podudzi kurczaka, 200 g wątróbki  drobiowej, 200 g pieczarek, 1,5 szklanka płatków owsianych, 3 jaja, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 2 łodygi selera naciowego, 1/2 dużego selera, 1 por, 2 czerwone chili, 4 ząbków czosnku, 5 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu, 2 gwiazdki anyżu, 2 liście laurowe, 2 czarne kardamony

SzczyptaSmaQ
Pasztet z soczewicy 191

pieczenia: 180ºC     Czas pieczenia : 40-50 min. Składniki 1 szkl. (250 ml) czerwonej soczewicy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 małe marchewki 2 małe pietruszki kawałek selera naciowego kawałek korzenia selera kawałek pora 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 ły ż ka masła orzechowego (opcj.) przyprawy: sól, pieprz, curry, kminek, słodka papryka, chili, sos sojowy oliwa z oliwek

coolinarnastrefa.blogspot.com
Fasolka na gęsto babci Ifigenii z Krety 46

Fasolka gotowana z warzywami, koncentratem pomidorowym i dużą ilością oliwy. FASOLKA NA GĘSTO SKŁADNIKI 250 gramów suszonej (ale już namoczonej) drobnej białej fasolki 2 łodygi selera naciowego lub garść natki selera korzeniowego marchewka czerwona cebula koncentrat pomidorowy 2 pomidory czerwona papryka dymka natka pietruszki 2 liści laurowe 5 kulek ziela angielskiego suszone płatki chili sól,... Artykuł Fasolka na gęsto babci

Kuchnia Tomka
Ziemniaczana 58

składnikiem wielu kuchni Świata. Na zakończenie zapraszam na ziemniaczaną, zupę lub krem, jak kto woli. Składniki Krem Ziemniaczany Ziemniaki 1 kg Marchewka 2 sztuki Por 1 sztuka Seler naciowy 3-5 łodyg Seler 1sztuka Cebula 2 – 3 sztuki Czosnek 3-5 ząbki Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Gałka muszkatołowa do smaku Talarki ziemniaków Ziemniaki

RafalCook
Zupa ziemniaczano - jarzynowa / Potato Vegetable Soup 80

łyżki masła (u mnie klarowane, jeśli wybierzecie zwykłe masło, dodajcie do niego trochę oleju), 2 łyżki mąki, 3 małe ziemniaki, kawałek słodkiego ziemniaka, opcjonalnie, marchewka, korzeń pietruszki, 2 gałązki selera naciowego (może być zwykły seler korzeniowy), garść fasolki szparagowej (poza sezonem może być mrożona) cebula, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie szczypta ostrej lub wędzonej papryki, gałka muszkatołowa

Lekcje w kuchni
Zupa gulaszowa z kurczakiem / Chicken Goulash Soup 80

KURCZAKIEM: 500 g piersi z kurczaka, ok. 2 l domowego bulionu drobiowego, czerwona papryka, cebula, 1-2 ząbki czosnku, 3-4 ziemniaki,  mała marchewka, mała pietruszka, 2 gałązki selera naciowego lub mały kawałek selera korzeniowego, 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego, 1-2 łyżeczki musztardy (lub do smaku), kilka małych ogórków kiszonych, przyprawy do smaku: sól, pieprz, oregano, tymianek, słodka

Lekcje w kuchni
Domowa kostka rosołowa 133

jest zamrozić w foremkach do kostek na lody, potem zamknąć w szczelnym pojemniku. Tak przygotowane kostki można przechowywać w zamrażarce przez 3 miesiące. Składniki: Mała marchew Mała pietruszka Łodyga selera naciowego lub mały kawałek selera korzeniowego (długości kciuka i niewiele grubszy) Pół malej cebuli 2 ząbki czosnku Mała garść świeżej kolendry Mała garść pietruszki 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka

Niedzielny kucharz
Zupa pomidorowa z żółtym serem 129

przepysznie się ciągnie. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania zupy pomidorowej (4 porcje): skrzydło z indyka lub inne dowolne mięso na zupę, 2 średnie marchewki, 1 nieduża pietruszka, 2 łodygi selera naciowego lub kawałek korzenia selera, ćwiartka średniej wielkości pora lub pół cebuli, 1 puszka pomidorów bez skórki, 200g ryżu, 1/4 szklanki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany, sól i pieprz

Gotuj Się Kto Może
Poliki wołowe z pistacjami, knedlem i puree z pietruszki 227

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Poliki wołowe z pistacjami, knedlem i puree z pietruszki   Składniki – poliki: Poliki wołowe – 1 kg Seler naciowy – 2-3 łodygi Seler korzeniowy – ½ sztuki Marchew – 1 sztuka Cebula – 2 sztuki Czosnek – 3 ząbki Liść laurowy – 2 sztuki Ziele angielskie – 2 ziarna Czerwone wytrawne wino – 200ml Sól, pieprz

Kuchnia Bon Appetit
Papryka szpiczasta nadziewana serkiem Philadephia i selerem naciowym 97

Papryka ramiro to gatunek słodkiej papryki, który ma podłużny kształt a przez to idealnie nadaje się do nadziewania. Tym razem nadziejemy ją kremowym serkiem i selerem naciowym tworząc ciekawą kompozycję. Seler do końca pozostanie lekko chrupiący a papryka nabierze charakterystycznego smaku po upieczeniu

Milion Smaków
Rumunska zupa na zakwasie, z klopsikami lub bez czyli Zupowy Wtorek odc.70 143

posiekany lubczyk do smaku (u mnie natka pietruszki) Wszystkie składniki klopsików mieszamy, doprawiamy i formujemy z mięsa klopsiki wielkości orzecha włoskiego. zupa: 1 cebula 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego (pominęłam) 1/2 małego selera korzeniowego 1 pietruszka 2 łyżki oliwy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 l bulionu wołowego (warzywnego w wersji wege) 100 ml zakwasu do zupy (ja dałam cały

Dzieje kuchennej Wiewióry