gotowi na detox? Składniki na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje: pół pęczka natki pietruszki (działa moczopędnie, pomaga w oczyszczaniu organizmu, poprawia trawienie, odświeża oddech) 1-2 łodygi selera naciowego (pomaga usuwać toksyny z organizmu, pobudza trawienie, zmniejsza obrzęki, zawiera przeciwutleniacze, działa moczopędnie, przyspiesza przemianę materii) sok z połowy cytryny lub limonki (odkwasza organizm, pomaga w usuwaniu toksyn, poprawia(...)oddech) Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i blendujemy do uzyskania jednoliej konsystencji. Dobrym, choć bardziej czasochłonnym sposobem jest też zblendowanie najpierw samej pietruszki z wodą, następnie dodanie selera i jabłka i ponowne blendowanie; na koniec dodanie pozostałych składników i kolejne blendowanie. Dzieki temu koktajl powinien wyjść bardziej kremowy. Pijemy od razu. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, możemy dodać
Zawsze głodna!jeść to fasola jest świetną alternatywą :) Składniki na barszcz czerwony: – 1 kg czerwonych buraków – 600 g fasoli – 2 marchewki – 1 pietruszka – 2 łodygi selera naciowego
Kuchenne Wariacjeokoło 7 Składniki: Na wrapy: Dwie szklanki mąki pełnoziarnistej Pół szklanki ciepłej wody 1,5 łyżeczki masła Dodatki: liście ulubionych rodzajów sałat liście szpinaku cebula papryka groszek pomidor ogórek seler naciowy brzoskwinia szynka szwardzwaldzka Sos: Można użyć dowolnego sosu, który lubimy. Najlepiej pasują takie sosy jak czosnkowy, koperkowy czy tzatziki. Przepis na sosy znajdziesz tutaj! Wszystkie składniki wrapów
Kolizje Smakówchłodne dni. Przepyszny . Pokazuję na filmiku proces przygotowania soku. Serdecznie zapraszam do oglądania :-) * * * Składniki (proporcje na około 1200 ml soku): 3 marchewki 1 burak 1 papryka czerwona 2 łodygi selera naciowego 1 fenkuł 1 pomarańcza 2 jabłka ewentualnie trochę soli, pieprzu ziół czy sosu tabasco Wykonanie: 1. Wszystko oczywiście obieram i myję. 2. Umyte, obrane i pokrojone warzywa i owoce
Kawa z mlekiemporcje: 25 g świeżych liści szpinaku baby 10 g kiełków brokułu 35 g świeżego ogórka (ok. 1/4 ogórka) 110 g świeżego ananasa (ok. 1/4 ananasa) 1 łodyga selera naciowego sok z 1 limonki 180 jogurtu naturalnego kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki, poza kostkami lodu, umieszczamy w misie blendera. Blendujemy na gładką masę
My Culinary Artdetoksykujące i antybakteryjne. Warto wykorzystać chlorellę w swojej diecie i dodawać ją np. do koktajli, czy sałatek. Koktajl orzeźwiająco-oczyszczający – składniki: wyciśnięty sok z 1 cytryny, 3 łodygi selera naciowego, 1 kiwi, garść natki pietruszki, 2 łyżeczki sproszkowanej chlorelli, łyżeczka oleju lnianego tłoczonego na zimno, pół szklanki wody. Sposób przygotowania Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy
Natka Pietruszkiodwdzięczy się Wam wspaniałym smakiem i aromatem. Serdecznie polecam ją na obiad lub niezobowiązujące spotkania z przyjaciółmi. Składniki na 4-6 porcji 2 cebule, posiekane w kostkę 2 łodyżki selera naciowego, drobno posiekane 2 marchewki, drobno pokrojone 2 cm kawałek imbiru, posiekany drobno 2 łyżki natki pietruszki- listki oberwać, łodyżki posiekać 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka kurkumy
olalacookingzupy pomidorowej i przemycić tam trochę warzyw, ziół oraz kaszę jaglaną. Zrezygnowałam również z wywaru drobiowego. Stworzyłam wegetariańską zupę pomidorową z fasolką szparagową (zieloną i żółtą), z dodatkiem marchewki, selera naciowego i ziemniaczków. Zupę przyprawiam tymiankiem, oregano, słodką papryką i świeżą bazylią. Na końcu każdy talerz gorącej zupy pomidorowej dekoruję świeżymi listkami bazylii i kleksem chudej, słodkiej śmietanki. Porcje
Moja Delicjaokoło minucie przewrócić na drugą stronę. Po usmażeniu zdjąć z patelni na talerz. W tym przepisie zrobiłam farsz z sosem na bazie mleka. Z warzyw dodałam cukinię, czosnek, cebulę, seler naciowy. Przygotowałam sos beszamel, ale z dodatkiem suszonej pietruszki, soli, pieprzu, bazylii, oregano i sera cheedar, mozarelli i parmezanu. Wszystko wymieszałam i położyłam na wcześniej usmażonym naleśniku
Jaglusiaupieczeniu dajemy im wystygnąć, a następnie delikatnie wydrążamy miąższ zostawiając po ok. 0,5 cm od krawędzi skórki. Farsz: 2 cebule - biała + czerwona 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 250 g pieczarek 400 g mięsa wołowego (może być także wołowo-wieprzowe) 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka chilli 2 łyżeczki mielonego kuminu
Cooking Monsterlepiej! Skladniki: 1 filet z kurczaka 1 łyżka oleju sezamowego - rafinowanego 1 cebula/ kilka szalotek 3 cm imbiru 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 marchewki 1 seler naciowy 1 czerwona papryka ciemne pieczarki - opcjonalnie 1 szklanka zielonego groszku (u mnie mrożony) 100 g kukurydzy z puszki 2 jajka 1/2 szklanki surowego ryżu ( u mnie długoziarnisty jaśminowy) Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cieszyć się zdrowiem i sprawnością na długie lata. A obserwując moich teściów mogę śmiało napisać, że ten eliksir młodości naprawdę działa… Zapraszam do przepisu! Składniki (2 porcje): seler naciowy (2 łodygi), 2 kiwi, 1 jabłko, zielony ogórek, łyżeczka miodu, sok z 1/2 limonki, około 1/2 szklanki wody. Sposób przygotowania Najpierw kiwi i jabłko obieramy. Następnie wszystkie składniki umieszczamy
Natka Pietruszkiwszystkim: makaronem, ryżem, kaszą, ziemniakami, pieczywem i oczywiście prosto z gara bez dodatków. Składniki na 4 porcje: 2-3 papryki (kolor dowolny) 2-3 marchewki 3-4 gałązki selera naciowego 1-2 kostki wędzonego tofu 50-100 g nerkowców (w zależności od tego ile tofu) 1-2 ząbki czosnku lub łyżeczka suszonego łyżeczka wędzonej papryki 2 łyżki gęstego mleka kokosowego
greenscarf