Czwartek: Chilli con carne

Czwartek: Chilli con carne

Czwartek: Chilli con carne

Danie w stylu naszej ryby po grecku, która z Grecją nie ma nic wspólnego. Chilli con carne z Meksykiem też niewiele wiąże, ale ma w sobie sporo latynoskiego aromatu, charakteru i ognia. I jest po prostu pyszne. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 4 Przepis hiszpańskiej zakonnicy Obrzydliwe jedzenie, przedstawiane jako meksykańskie, sprzedawane od Teksasu po Nowy Jork – to notatka z 1952 r. w Diccionario de Mejicanismos o… chilli con carne. Istnieje mnóstwo mitów i legend o po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, indyk, fasolka, ryby, tortilla, seler naciowy, mięso mielone, ryba, ryż, awokado, wołowina, ryba po grecku, ryż smażony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.