smażę około 1 minuty. Na drugiej patelni podsmażam na złoty kolor pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Stąki fasoli kroję na około 3 cm kawałki, a oczyszczone z nasion papryczki chili w cienkie plasterki. Do pasty curry dodaję mleko kokosowe, podsmażone mięso z kurczaka i pozostałe składniki i na niewielkim ogniu gotuję, aż mięso będzie miękkie. Podaję z ryżem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataciemnego ryżu. On jest pół na pól z białym. Jeśli nie lubicie z winem to można zamienić je na sok z cytryny. Około 1,5 łyżki. Dla mnie bardzo dobre, nam bardzo smakowało. Piersi kurze pokroić w grube długie pasy. Doprawić solą, pieprzem, potartym imbirem, papryką słodką i ostrą. Wymieszać dokładnie. W woku rozgrzać olej wrzucić doprawione mięso. Smażyć około
Kuchnia Pokoleńkaszą, ryżem, surówką lub w bułce jako wegetariańskiego burgera. Są szybkie w przygotowaniu i bardzo proste. Koperek i czosnek nadaje im ciekawego aromatu.... Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: brokuł 200 g, kalafior 200 g, czosnek 2 ząbki, koperek świeży 4 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, jajko 1 szt, pieprz, sol do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia, Sposób
kulinarne odsłony patiryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Obsypać suszonym oregano. Na każdym płacie mięsa położyć kawałek mozzarelli i suszony pomidorek. Zawinąć w rulonik i obwinąć kawałkiem szynki parmeńskiej. Na patelni rozgrzać olej i położyć roladki, lekko obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki i chwilkę smażyć. Wlać pomidory
Kuchnia Pokoleńpotrawa mięsna, którą zawsze można zaserwować na świątecznym stole lub podczas spotkań ze znajomymi. Zawsze jem go z chlebem, ale słyszałam, że niektórzy serwują inne dodatki, jak np. ryż czy kasza. SKŁADNIKI 0,5 kg wołowiny na gulasz, 1 papryka czerwona, 30 dag pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki mąki, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka przyprawy(...)Skworcu 2 liście laurowe, 2 łyżki masła, 1 łyżka śmietany , sól, pieprz , papryka słodka WYKONANIE Mięso kroimy w paski, posypujemy przyprawą do wołowiny, obtaczamy w mące, następnie smażymy na maśle na złoto ze wszystkich stron. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy liście laurowe. Gotujemy do miękkości. Pieczarki obieramy, kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy razem
słodki bratekimbir smażyć razem ok3-5 minut. Po tym czasie wlewamy pastę pomidorową całość zagotowujemy, gdy masę zacznie się gotować dodajemy mięso z lodówki. Wlewamy mleczko koksowe oraz dodajemy trawę cytrynową. Całość wymieszać. Gotować na wolnym ogniu ok.30 minut, do miękkości mięsa. Na ostanie 5 minut dodać pokrojone na cząstki pomidory koktajlowe oraz doprawić do smaku cukrem. Podawać z ryżem, posypać
Delicious Titbitschwilkę smażyć na bardzo małym ogniu. Dodać sok z pomarańczy, śmietankę, musztardę, miód i skórkę z cytryny. Mieszając cały czas rózgą doprowadzić do zagotowania. Do sosu włożyć roladki i dusić kilka minut na niewielkim ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać również do smaku nieco soku z cytryny, by sos nie był za słodki. Roladki można podać z ryżem
Czerwień i błękitsmażenia ziarna sezamu Sposób przygotowania: 1. Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy
Na Ciasteczkowych Papierachryżem, albo z ziemniakami. Łudziłam się, że będę miała na dwa dni, jednak jutro muszę gotować, bo nic nie zostało. Moje łakomczuchy wszystko zjedli. Miałam dzisiaj upiec ciasto, ale nie dałam rady. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz 2 łyżki mąki do obtoczenia olej do smażenia
O kuchni z uczuciemryżem lub pieczywem. Przepis powstał na podstawie informacji, które udało mi się zebrać na temat tego tradycyjnego tureckiego dania. Składniki 3-4 porcje: na kofty: 400g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 natki pietruszki ¼ łyżeczki kminu rzymskiego ¼ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia dodatkowo
Fabryka pomysłówfirmy Happycall , w którym zrobiłam gulasz segedyński . Dzisiaj przetestuję patelnię dwustronną Happycall Synchro Ih Graphen . Postanowiłam przygotować filet z dorsza w sosie szafranowym z czerwonym pieprzem, który podałam z ryżem wymieszanym ze świeżym szpinakiem. Danie proste i pyszne. Sprawdzi się zarówno na codzienny jak i na świąteczny obiad Ale wróćmy do patelni… Czym różni się od innych(...)patelnię wykonano z materiałów przyjaznych dla środowiska. Podsumowując… Patelnia jest solidnie wykonana i cieszy oko. Atutem jest to, że nie potrzebujemy pokrywki, ponieważ górna część do tego służy. Smażenie na niej, to przyjemność. Tłuszcz się nie rozpryskiwał, nic nie przywierało, a filet z dorsza pozostał w całości. Mycie patelni było wyjątkowo łatwe, była to wręcz przyjemność. Uważam, że cena
Oryginalny smaksmaż przez miutkę i dodaj dynię i bakłażana. Duś około 5 minut mieszając od czasu do czasu. Dorzuć suchą soczewicę oraz pół litra wody. Gotuj, aż soczewica chłonie wodę (około 10 minut). Kolejno dodaj całązawartośc puszki mleka kokosowego oraz sól. Gotuj wszsytko do całkowitej miękkości soczewicy (jeszcze jakieś 10 minut maksymalnie). Na samym końcu dodaj kolendrę. Podawaj z ryżem
greenscarfryżem a my z żoną z kaszą gryczaną. Sosik mięsno paprykowy aż chciało się wcinać nawet z samym chlebkiem. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1,5 l bulionu warzywnego 200g pieczarek 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 cebula 3 łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, czosnek 2 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego olej do smażenia
Smacznie Pysznie Kaloryczniekrólika. Królik w białym winie i czosnku Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 3 półtuszki królika 1 duża główka czosnku 1 szklanka białego wytrawnego wina sól pieprz olej do smażenia świeży tymianek Wykonanie: Mięso oprószamy sola i pieprzem. Obsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Mięso wkładamy do żeliwnego garnka. Główkę czosnku kroimy w poprzek na pół(...)wrzucamy do garnka. Wlewamy wino, dodajemy tymianek i dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie doprawiamy solą i pieprzem sos. Podajemy z ziemniakami lub ryżem
Kulinarne przygody Gatity