łyżki masła 6 suszonych moreli bezsiarkowych ok. szklanki czerwonego wina 2 łyżki musztardy sok z cytryny, mąka, sól Przygotowanie : Wątróbkę umyć, osuszyć i obtoczyć w mące, krótko smażyć na patelni z obu stron Morele pokroić, zalać winem i poddusić w garnuszku pod przykryciem Dodać do moreli musztardę, doprawić do smaku sokiem z cytryny i odrobiną soli, morele rozgnieść(...)wątróbek na patelni dodać sos i dusić razem na małym ogniu razem ok. 5 min. Można podać z ryżem
Proste PotrawyFormuję kuleczki i smażę na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Passatę daje do rondelka, dolewam wodę, dodaję cukier, i resztę przypraw. Zostawiam na palniku do momentu, aż sos zacznie nam się delikatnie gotować, wtedy dodaję śmietanę, mieszam, jeśli trzeba to doprawiam. Do tak przygotowanego sosu daje pulpeciki i zostawiam na gazie jeszcze około 8 minut. Podaję z ryżem lub tylko
kruche babeczkipieczarki i smażymy, aż puszczą wodę, po tym czasie dolewamy trochę wody, tak żeby pokryły mięso do 3/4 wysokości, dodajemy sos pomidorowy i dusimy tak 5-10 min. Pomidorki kroimy na mniejsze części dodajemy z bazylią do gulaszu, doprawiamy i podduzamy chwilkę, zagęszczamy sos mąką i dusimy jeszcze z 10 min. Gotowe podajemy najlepiej z ryżem
Idę coś wszamaćDodać ugotowany ryż, mąkę, mleko,proszek do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, najlepiej żeby były kwaśne. Banany obrać i pokroić w plasterki. Dodać owoce do masy. Białka ubić i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać dużą łyżką porcje ciasta. Tworząc małe placuszki. Smażyć z dwóch stron
Kuchnia PokoleńDorzuć cebulę i smaż kolejne 3 minuty na średnim ogniu. Ugotowany groszek, warzywną kostkę oraz ½ szklanki wody dodaj do tofu i cebuli. Podgotuj całość jeszcze około 2 minuty, po czym zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny i posiekaną natkę. Zamieszaj i podawaj. To danie możesz podać z zarumienioną ciabattą, dowolną kaszą, ryżem czy nawet ziemniakami
Roślinna - blog wegańskikostkę paprykę, smażyć aż papryka zmięknie. Dodać bakłażana pokrojonego w kostkę wielkości kęsa, dokładnie wymieszać. Dodać pomidory z puszki oraz pozostałe przyprawy: garam masala, paprykę, kolendrę kardamon. Gotować aż warzywa będą miękkie, w razie potrzeby, jeżeli sos jest zbyt gęsty, dolać wody. Natychmiast podawać. Danie jest tak sycące, że nie potrzeba do niego żadnego pieczywa, ryżu czy innych dodatków
Codzienne Gotowanieresztę przypraw i smażymy 2 minuty. Cukinię myjemy i tniemy w talarki. Najlepiej jest kupować małe cukinie ponieważ mają mniej pestek w środku. Cukinię dusimy kilka minut aż lekko zmięknie. W osobnym garnku dusimy chwilę pomidory, przekładamy do cukini i mieszamy. Na koniec wrzucamy posiekane liście świeżej kolendry i podajemy Cukinie w pomidorach możemy zjeść z ryżem czy chlebem
Kuchenne Wariacjemące kukurydzianej, smażyć kawałki w głębokim oleju (musi być bardzo dobrze rozgrzany!). Wykładać na papierowy ręcznik do osączenia. 4. Podgrzać ponownie sos i wrzucić do gorącego panierowanego kurczaka i plastry limonki z marynaty, mieszać i podgrzewać na niewielkim ogniu ok. 2-3 minut, aby sos dokładnie pokrył kurczaka i jeszcze lekko zgęstniał. Podawać gorące z ryżem i lekką sałatką
Kuchnia Prezydentowejdań z makaronem , ryżem , dań mięsnych. Ja wykorzystałam go do placków ziemniaczanych . Muszę przyznać że zaskoczył mnie jego fantastyczny smak i w przyszłości kiedy nie będę miała czasu na przygotowanie domowego sosu na pewno po sięgnę po ten produkt. składniki na ok 15 placków 6 dużych ziemniaków 1 łyżeczka mąki 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos węgierski Reypol
Smakowite Daniaziemniakami, ryżem czy kaszą, ja jednak uwielbiam zjadać leczo z chlebem. Składniki: 2 papryki cebula ząbek czosnku 2 pętka kiełbasy kilka pieczarek pomidory w puszce koncentrat pomidorowy sól, pieprz, domowa vegeta, majeranek, bazylia, ostra papryka Cebulę, pieczarki, paprykę kroimy i podsmażamy na łyżce oleju. Przyprawiamy pieprzem i domową vegetą, dodajemy kiełbasę i chwilę razem smażymy. Dodajemy pomidory w puszce
NA MOIM TALERZUsmażyć mieszając aż cebula trochę zmięknie. Dodać pak choi i pozostałe przyprawy, sos ostrygowy i sos sojowy. Kiedy pak choi jest gotowe (zmięknie), włożyć z powrotem krewetki i wymieszać. Doprawić do smaku solą lub sosem sojowym lub ostrygowym Wyłączyć ogień, przykryć i przez moment trzymać jeszcze danie pod pokrywką. Podawać na ciepło z ryżem lub makaronem
Stare Garycebulę i smażyć ok 2 minut. Dodać 1 łyżeczkę papryki, kumin i pomidory i pietruszkę. Chwilę podsmażać mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Do naczynia w którym będziemy zapiekać pulpety, przelać sos, dodać 1/2 szklanki bulionu, włożyć pulpety, naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na ok 1 godzinę. Podawać np z ryżem i zieloną
Stare Garyolej do smażenia Cebulę obieram, siekam, szklę na oleju wraz z czosnkiem, przyprawami: kurkumą, cynamonem, kardamonem, kuminem i chili. Dodaję pokrojoną w kostkę cukinię, chwilę przesmażam, dodaję szpinak. Kiedy zmniejszy swoją objętość, wlewam mleko kokosowe, odrobinę bulionu warzywnego. Gdy cukinia zmięknie, a sos zgęstnieje, doprawiam solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podaję z ugotowanym ryżem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkidodajemy pastę curry. Smażymy przez chwilę cały czas mieszając. Następnie wlewamy mleko kokosowe, dodajemy kurkumę i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy mięso, cukier i dusimy ok. 15 minut, aż mięso będzie miękkie. 3. Wlewamy sos rybny, sok z cytryny i dodajemy marynowany czosnek. Gotujemy jeszcze 3 minuty i rozlewamy do miseczek. Gotowe :) Rada: Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można
Tajskie smakiJeśli znudził Ci się kurczak to indyk jest świetną alternatywą. To delikatne mięso, które mi najlepiej smakuje z dodatkiem ryżu. Sprawdź przepis na obiad – indyk w sosie śmietanowym z dodatkiem musztardy, który przygotowuje się szybko i sprawnie. Indyk w sosie śmietanowym – przepis Sam sos śmietanowy dodany do indyka też smakuje całkiem nieźle – delikatnie i kremowo, jednak kilka(...)indyka, 200ml. śmietany 18% 2 łyżki musztardy sarepskiej, 1 łyżka musztardy delikatesowej, 1 cebula, szklanka wody lub bulionu (możesz przygotować go z domowej kostki rosołowej ), oliwa z oliwek do smażenia, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, tymianek. Przygotowanie: Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzaną, głęboką patelnię, wrzucamy cebulę
Rozdomowiona