ryż smażony - 6533 przepisów (strona:247/436)

Schab w cebulowym sosie z grzybową nutą 231

smażeniu mięsa przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy zmięknie wlewamy na patelnię wodę. Dokładamy kostkę o smaku grzybowym, zagotowujemy. Całość przelewamy do garnka. Dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 60 minut. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, Na końcu dodajemy kawałki serka topionego i gotujemy do momentu rozpuszczenia. Podajemy z ryżem z warzywami. Wierzch

VioletoweKucharzenie
Dorsz w sosie pomidorowym, z mlekiem kokosowym i ciecierzycą 114

curry. Smaż 1 minutę. Dodaj pomidory i mleko kokosowe. Gotuj około 7 minut. Część wody powinna wyparować. Dodaj odcedzoną z wody ciecierzycę, dopraw solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu około 6 minut. Dorsza pokrój na spore kawałki, włóż do sosu, dodaj pietruszkę lub kolendrę i gotuj już nie mieszając około 6 minut.. Podawaj z ryżem ugotowanym

Moja Mama Gotuje
KURCZAK W SOSIE KREMOWYM Z BRZOSKWINIĄ 157

razem smażę. Zalewam wodą (około 120 ml) i śmietaną, mieszam, gotuję na małym ogniu około 10 minut. W międzyczasie kroję w kostkę brzoskwinie. Mąką dokładnie łączę z zalewą oraz garścią posiekanych brzoskwiń (najlepiej blenderem), dodaję do mięsa wraz z sokiem z cytryny. Całość doprowadzam do wrzenia, mieszam do momentu zgęstnienia sosu. Danie posypuję świeżą kolendrą. Podaję z ryżem (u mnie

JejKuchnia
Policzki wieprzowe z sherry i chorizo 205

chorizo,smażyć wszystko przez ok minutę, następnie wlać sherry. Zagotować i drewnianą łyżką zeskrobać z dna patelni wszystkie smaki. Wlać bulion wołowy. Doprowadzić do wrzenia. Dusić na wolnym pod przykryciem ogniu przez 2 godziny lub do momentu, gdy policzki są bardzo miękkie. Od czasu do czasu zamieszać jeżeli sos zbyt zgęstnieje dodać bulionu. Posypać pietruszką. Podawać z ryżem

Stare Gary
Kurczak teriyaki-błyskawiczny,prosty i pyszny obiad 1031

ryżem i surówką Składniki: 2 piersi z kurczaka sos teriyaki w butelce(ok pół) sól sezam olej Przygotowanie: piersi myjemy,osuszamy i kroimy w paski  polewamy sosem teriyaki solimy odrobinę(bo sos już jest trochę słony)mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 min. na patelnię wlewamy 1-2 łyżki oleju wrzucamy kurczaka na patelnię i smażymy aż się

Swojskie jedzonko
Flygande Jacob – kurczak z bananami 241

ryżem i sałatką, ale równie dobrze smakuje z dowolnym pieczywem. SKŁADNIKI / 4 porcje: * 4 pojedyncze piersi kurczaka * 250 ml śmietany 36% * garść solonych orzeszków ziemnych * 100 g bekonu * 1 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry * 2 banany * 2 łyżki oleju * sól, pieprz WYKONANIE: Piersi kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki (3 kawałki z jednej piersi), solimy, pieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni

Mohiella
Udko z kurczaka w panierce kokosowej z zielonym groszkiem 158

mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu przykrywamy pokrywką odstawiamy na bok.W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną drobniutko cebulę chwilkę podsmażamy, dodajemy osączony z zalewy i przepłukany wodą groszek. Podgrzewamy na wolnym ogniu około 5 minut na koniec wlewamy śmietanę dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz kawałki mięsa oraz groszek. Serwujemy z ryżem lub dowolną

kgwjanczewo
Żeberka w sosie czekoladowo śliwkowym na czerwonym winie 182

ryżem Basmati z dodatkiem startej marchewki.  Żeberka w sosie czekoladowo śliwkowym na czerwonym winie  Składniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych 4 kostki gorzkiej czekolady 250 g wędzonych śliwek ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 kieliszek octu balsamicznego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 4 ziarenka kardamonu Szczypta imbiru ½ łyżeczki płatków chili Szczypta tymianku  Szczypta rozmarynu Olej do smażenia

W kuchennej krainie
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 220

tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Sos: Cebule podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone papryki.Podsmażamy, do momentu kiedy warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte pieczarki. Mieszamy. Solimy do smaku. Podlewamy bulionem i dusimy ok 15 minut bez przykrycia w celu odparowania sosu. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Klopsiki układamy na sosie, podajemy jako osobne danie lub z ryżem ugotowanym

Walijskie Pichcenie
Schab po bałkańsku 240

kaszą, ryżem, makaronem, kluseczkami, ziemniakami, a nawet ze zwykłym pieczywem. SKŁADNIKI: 60-70 dag schabu  2 czerwone papryki 250 g pieczarek 3 pomidory pokrojone w kostkę lub 1 puszka pomidorów w kawałkach 1/2 szkl przecieru pomidorowego typu passata 1/2 szkl bulionu 2 cebule 1-2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) olej do smażenia sól

Kto ugości moich gości?
flądra na jarzynach 182

smażenia Rybę natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem i przyprawą do ryb i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić jarzyny i dusić je pod przykryciem, przyprawić solą i pieprzem. W czasie kiedy jarzyny się duszą rybę usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Flądrę podawać na jarzynach z dodatkiem ziemniaków lub ryżu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
,,De volaille z serem i szynką” 309

ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka • 8 plastrów szynki • 8 plastrów żółtego sera • pół kostki masła • 2 łyżki posiekanej pietruszki • sól, pieprz, • mąka do obtoczenia • 4 jajka • bułka tarta • olej do smażenia + 1 łyżka masła

Podróż w kulinaria
Pomidorowe curry rybne 173

wymieszać. Smażyć przez ok. 2 minuty. Dodać pomidory, sumak i słodką paprykę. Gotować przez 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodać do sosu odłożone pomidory i kawałki ryby. Gotować jeszcze chwilę (3-5 minut cieniutkie filety flądry lub 5-7 minut grubsze filety dorsza). Delikatnie wmieszać natkę pietruszki, przykryć, odstawić na 1 minutę. Podawać z ryżem lub chlebkiem

Pełny talerz
Curry z dyni 203

razem smażyć ( dusić) ok 7 min. Dodać wszystkie przyprawy. Sól i pieprz do smaku. Ja dosalam na talerzu. na sam koniec wlać delikatnie jogurt cały czas mieszając aby nam się nie zsiadł. W tym czasie nasza dynia powinna juz być upieczona, więc należy ją dodać do reszty sosu. Zamieszać , pozwolić przejść się smakom i gotowe. Podawać z ryżem bądź chlebkami

Jemy Pijemy
Kurczak Kung Pao 353

mieszać. Smażyć jeszcze ok. 2 minuty, aż marynata wyraźnie pokryje wszystkie składniki na patelni (nie dolewamy w żadnym wypadku wody - potrawa zrobi się o wiele ostrzejsza!- ani tłuszczu). 3. Zieloną cebulkę pokroić wzdłuż na 4 węższe paski, szczypiorek pokroić na kawałki 5-6 cm. Na talerze wyłożyć kurczaka z orzechami, przybrać paseczkami szczypioru i chili. Podawać z ryżem i koniecznie

Kuchnia Prezydentowej