ryż smażony - 6533 przepisów (strona:250/436)

Paprykarz z Mięsem Wieprzowym 123

Witam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszny paprykarz z mięsem wieprzowym, tak przygotowany paprykarz możemy podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania będziemy potrzebować: około 500 g mięsa wieprzowego sok z połowy cytryny (około 30 ml) duża szczypta cząbru duża szczypta tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 2 szczypty pieprzu 2 duże papryki czerwone 600 g pomidorów(...)łyżka usiekanej natki pietruszki 1 łyżka usiekanego szczypiorku 2 łyżki mąki pszennej lub kukurydzianej 1 łyżeczka papryki słodkiej duża szczypt papryki ostrej do smaku sól, pieprz olej do smażenia 1/2 szklanki wody (około 125 ml) Link do filmu z przygotowania: Paprykarz z mięsem wieprzowym Przygotowanie: Najpierw przygotuję mięso: Umyte i osuszone mięso kroję w nie za dużą kostkę i przekładam

Uwaga Babcia Gotuje
Gulasz wołowy na piwie. Rozgrzewający, jesienny obiad 85

wołowy na piwie? Jestem zwolenniczką maksymalnej prostoty, więc w moim domu ten gulasz najczęściej jemy z kromką żytniego chleba na zakwasie, ale będzie też fantastycznie smakował z kaszą gryczaną, ryżem czy ziemniakami. Drukuj Gulasz wołowy na piwie Idealny przepis na rodzinny obiad. Mnóstwo warzyw, delikatne, kruche mięso, a całość otulona lekko słodkim aromatem piwa typu ale. Posiłek obiad Kuchnia angielska(...)łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oleju roślinnego sól, pieprz Kroki Warzywa i mięso pokrój na kawałki podobnej wielkości. Rozgrzej olej w garnku i dodaj warzywa. Dodaj sól, pieprz i smaż na średnim ogniu przez 10 minut, aż zmiękną – lekko się skarmelizują. Posyp warzywa mąką pszenną, zmniejsz ogień i podsmaż przez 2 minuty. Następnie wlej piwo i pozwól, żeby chwilę

Na-talerzu.pl
Potrawka z kurczakiem z sezonowymi warzywami 260

smażymy aż warzywa nieco zmiękną. Smażę krótko aby warzywa się nie rozpadły wolę aby pozostały al"dente. Kolejno dodajemy ogórki małosolne, bulion lub wodę i całość dusimy od momentu zawrzenia ok 5-6 minut. Na koniec śmietankę wymieszać z mąką i wlać na patelnie, doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając aby sos się równomiernie rozprowadził i zgęstniał. Podajemy z ryżem. Smacznego

Andzia Pichci
Curry z pieczonego kalafiora z ziemniakami i ciecierzycą 191

1lub 2 łyżki), smażymy, wrzucamy pokrojone ziemniaki, po chwili zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i gotujemy do miękkości ziemniaków 4. Kiedy ziemniaki są al dente, dokładamy odcedzoną ciecierzycę, upieczone różyczki kalafiora oraz mleko kokosowe, mieszamy całość, przykrywamy i zagotowujemy 5. Na koniec dekorujemy posiekaną zieloną częścią dymki i świeżą kolendrą dosalamy jeśli jest potrzeba 6. Podajemy z ryżem jaśminowym

Słodki Kompromis
Pulpety z szynki, w sosie warzywnym 155

oprócz mięsa smażymy przez 8-10 min. 500 g włoszczyzny w słupkach,  pokrojoną cebulę, 4 ząbki czosnku przeciśniętego w prasce, kawałeczek utartego imbiru, szczyptę  soli, szczyptę pieprzu, 5 łyżek sosu sojowego, 1 łyżkę octu jabłkowego, 1 łyżeczkę cukru. Ostatnie 2 min dusimy pod przykryciem... Potem dorzucamy pulpety na minutę i serwujemy na gorąco. Podajemy z ryżem, makaronem albo

chleba naszego
KURCZAK Z ORZECHAMI NERKOWCA / CASHEW NUTS I CZERWONĄ PAPRYKĄ 194

czosnek i smażyć kolejną minutę. Zdjąć z ognia, dodać sos rybny, sos sojowy, cukier i chilli ( jeśli używamy) – wszystko wymieszać.  Dodać mięso i orzeszki oraz wodę, aby zwiększyć objętość sosu i jeszcze raz wszystko przesmażyć chwilę, aby każdy składnik pokryć sosem. W razie potrzeby dodać więcej wody i sosu sojowego. Podawać od razu z ugotowanym ryżem, najlepiej jaśminowym

Calzonella.com
Wątróbki drobiowe w sosie winno-morelowym 200

łyżki masła 6 suszonych moreli bezsiarkowych ok. szklanki czerwonego wina 2 łyżki musztardy sok z cytryny, mąka, sól Przygotowanie : Wątróbkę umyć, osuszyć i obtoczyć w mące, krótko smażyć na patelni z obu stron Morele pokroić, zalać winem i poddusić w garnuszku pod przykryciem  Dodać do moreli musztardę, doprawić do smaku sokiem z cytryny i odrobiną soli, morele rozgnieść(...)wątróbek na patelni dodać sos i dusić razem na małym ogniu razem ok. 5 min.                       Można podać z ryżem

Proste Potrawy
Delikatne pulpeciki z indyka i kaszy jaglanej z sosem pomidorowym 242

Formuję kuleczki i smażę na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Passatę daje do rondelka, dolewam wodę, dodaję cukier, i resztę przypraw. Zostawiam na palniku do momentu, aż sos zacznie nam się delikatnie gotować, wtedy dodaję śmietanę, mieszam, jeśli trzeba to doprawiam. Do tak przygotowanego sosu daje pulpeciki i zostawiam na gazie jeszcze około 8 minut. Podaję z ryżem lub tylko

kruche babeczki
Pomidorowy gulasz z pieczarkami 156

pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę, po tym czasie dolewamy trochę wody, tak żeby pokryły mięso do 3/4 wysokości, dodajemy  sos pomidorowy i dusimy tak 5-10 min. Pomidorki kroimy na mniejsze części dodajemy z bazylią do gulaszu, doprawiamy i podduzamy chwilkę, zagęszczamy sos mąką i dusimy jeszcze z 10 min. Gotowe podajemy najlepiej z ryżem

Idę coś wszamać
Placuszki ryżowe z jabłkami i bananami 173

Dodać ugotowany ryż, mąkę, mleko,proszek do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, najlepiej żeby były kwaśne. Banany obrać i pokroić w plasterki. Dodać owoce do masy. Białka ubić i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać dużą łyżką porcje ciasta. Tworząc małe placuszki. Smażyć z dwóch stron

Kuchnia Pokoleń
Potrawka z groszku z wędzonym tofu 156

Dorzuć cebulę i smaż kolejne 3 minuty na średnim ogniu. Ugotowany groszek, warzywną kostkę oraz ½ szklanki wody dodaj do tofu i cebuli. Podgotuj całość jeszcze około 2 minuty, po czym zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny i posiekaną natkę. Zamieszaj i podawaj. To danie możesz podać z zarumienioną ciabattą, dowolną kaszą, ryżem czy nawet ziemniakami

Roślinna - blog wegański
Wegańskie curry z bakłażana i papryki 137

kostkę paprykę, smażyć aż papryka zmięknie. Dodać bakłażana pokrojonego w kostkę wielkości kęsa, dokładnie wymieszać. Dodać pomidory z puszki oraz pozostałe przyprawy: garam masala, paprykę, kolendrę  kardamon. Gotować aż warzywa będą miękkie, w razie potrzeby, jeżeli sos jest zbyt gęsty, dolać wody. Natychmiast podawać. Danie jest tak sycące, że nie potrzeba do niego żadnego pieczywa, ryżu czy innych dodatków

Codzienne Gotowanie
Cukinia w pomidorach z indyjską nutą 164

resztę przypraw i smażymy 2 minuty. Cukinię myjemy i tniemy w talarki. Najlepiej jest kupować małe cukinie ponieważ mają mniej pestek w środku. Cukinię dusimy kilka minut aż lekko zmięknie. W osobnym garnku dusimy chwilę pomidory, przekładamy do cukini i mieszamy. Na koniec wrzucamy posiekane liście świeżej kolendry i podajemy Cukinie w pomidorach możemy zjeść z ryżem czy chlebem

Kuchenne Wariacje
Kurczak cytrynowy (Lemon Chicken) 215

mące kukurydzianej, smażyć kawałki w głębokim oleju (musi być bardzo dobrze rozgrzany!). Wykładać na papierowy ręcznik do osączenia. 4. Podgrzać ponownie sos i wrzucić do gorącego panierowanego kurczaka i plastry limonki z marynaty, mieszać i podgrzewać na niewielkim ogniu ok. 2-3 minut, aby sos dokładnie pokrył kurczaka i jeszcze lekko zgęstniał. Podawać gorące  z ryżem i lekką sałatką

Kuchnia Prezydentowej
Placki z węgierskim sosem warzywnym Reypol -Test 136

dań z makaronem , ryżem , dań mięsnych. Ja wykorzystałam go do placków ziemniaczanych . Muszę przyznać że zaskoczył mnie jego fantastyczny smak i w przyszłości kiedy nie będę miała czasu na przygotowanie domowego sosu na pewno po sięgnę po ten produkt. składniki na ok 15 placków 6 dużych ziemniaków 1 łyżeczka mąki 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos węgierski Reypol

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania