kawałki i smażymy na patelni bez tłuszczu lub odrobinie oliwy. Warzywa kroimy w dość dużą kostkę i wrzucamy do garnka, przyprawiamy według uznania przyprawami. Jeśli lubimy ostrzejsze wsypujemy więcej papryki ostrej i pieprzu, oregano wsypałam około 1 łyżeczki. Wszystko podlewamy wodą, gotujemy. Kiedy już warzywa będą miększe dodajemy kurczaka i gotujemy jeszcze chwilkę. Można podawać z ryżem lub zjeść samo
Moje-pitraszeniepokrojone w kostkę) ,smażymy 5 min z pastą curry. Całość zalewamy gorącą wodą ,wrzucamy ziele i liść laurowy ,gotujemy na wolnym ogniu ok. 50 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą-gotujemy jeszcze 5 min ,cały czas mieszając. Na sam koniec do gulaszu wrzucamy posiekany szczypiorek ,mieszamy. Podajemy z kaszą ,ryżem lub ziemniakami. /* Style
R'n'G Kitchennich ryżu, na co niektórzy, zwłaszcza panowie mają tzw. „długie zęby” :) A przepis podchwyciłam od mojej teściowej, która nie robi tradycyjnych gołąbków. Polecam :) Składniki: Ok. 15 liści kapusty pekińskiej ½ kg ugotowanego i zmielonego mięsa wieprzowego (lub innego) 1 czerstwa bułka 1 cebula 1 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki vegety Pieprz wg uznania Olej lub tłuszcz do smażenia Sos pomidorowy: 1 koncentrat
Smakowy Rajdrobno. Do smażonego mięsa dodać czosnek, wszystko zalać bulionem i śmietaną. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać suszone pomidory. Przykryć patelnię pokrywą i dusić na wolnym ogniu około 5 min. Wyjąć mięso na talerz. Do sosu na patelni dodać natkę pietruszki, sól, pieprz i gotować do zgęstnienia. Gorącym sosem polewamy pierś z kurczaka. Możemy podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
O kuchni z uczuciemsmażyć mieszając ok. 3 minut aż zmięknie. Po tym czasie zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka z marynatą. Przesmażyć kolejne 3 minuty. Dolać wody, listki laurowe, przykryć i dusić 30 minut aż mięso się ugotuje. Po tym czasie dodać śmietanę, wymieszać i gotować bez przykrycia kolejne 15 minut aż sos zgęstnieje. Jak zawsze, podawać z ryżem i/lub
W kuchni wieczoremciasta. Smaż małe placki, z obu stron kilka minut. Zobaczysz, jak placuszki rosną na Twoich oczach! PANCAKES PODAWAJ Z KAWAŁKIEM MASŁA, SYROPEM KLONOWYM, Z AGAWY, MIODEM LUB DOWOLNYM SOSEM Smacznego i pięknego dnia! Paulina Popularne posty : Muffinki marchewkowe na troski Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Rozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mleku
Gotowanie to kochaniekokosowego 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łodygi trawy cytrynowej 3 szklanki porwanych liści jarmużu (bez nerwu głównego) 1 limonka 2 łyżeczki cukru trzcinowego 3 łyżki sosu rybnego Dodatkowo: ryż jaśminowy CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI MUS Z DYNI: Dynię obieramy ze skórki, pestki wyrzucamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym(...)minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. ZUPA: Olej rozgrzewamy w garnku z grubym dnem. Dymkę, czosnek i imbir drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy minutę, dodajemy zieloną pastę curry. Smażymy kolejną minutę. Całość zalewamy dwiema szklankami wody lub bulionu, dodajemy marchewkę, trawę cytrynową, liście limonki, pietruszkę i pierś z kurczaka w całości. Gotujemy pod przykryciem 20 minut
Tajskie smakipieczarki. Smażymy do momentu aż sok z pieczarek odparuje, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak, podgrzewamy do momentu aż zwiędnie. Na patelnię wlewamy śmietankę, mieszamy i podgrzewamy aż się zagotuje. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy aby się rozpuściła. Znów doprowadzamy do wrzenia. Podgrzewamy przez 5 minut na wolnym ogniu. Karkówkę podajemy z dowolnym makaronem, ryżem lub pieczywem
Qchnia po prostusmażenia Sos curry: 400 ml mleczka kokosowego 1 czerwona cebula 1 niepełna łyżka czerwonej pasty curry (jeśli ma być mało ostre to 1 łyżeczka) 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka zmielonych ziaren kolendry skórka otarta z limonki garść świeżego szpinaku sól morska do podania: orzechy nerkowca, ryż basmati Klopsiki: Szalotki
Poezja smakuryżem, polecam. Składniki: 250 g filetów z kurczaka 1 mała cukinia ( u mnie 200 g) garść liści świeżej bazylii 1 papryczka chili 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pasty curry 250 ml mleka kokosowego sól i pieprz do smaku 3 łyżki masła do smażenia
Gosia gotujegarnka i smażymy około 2 min., a następnie zalewamy 1 l gorącej wody. Przyprawiamy pastą paprykową, papryką słodką mieloną, solą oraz pieprzem. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie, a następnie zestawiamy z ognia i blendujemy na gładki krem. Gdy zupa jest zbyt gęsta możemy dodać jeszcze wody. Na końcu dodajemy drobny makaron (u mnie: w kształcie ryżu) i gotujemy
Kuchnia MagdaLenysmaku i owocowych składników. Tym razem wzięliśmy pod „lupę” nieszpułkę i rewelacyjny w smaku Ketchup od Jamar …poprosimy o dokładkę <3 Składniki 250 g makaronu w kształcie ryżu 1 łyżka oleju 300 g filetu z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu Jamar 1 mała puszka kukurydzy 200 g fasolki szparagowej natka pietruszki sól, pieprz(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowani, odcedzamy. Filet z kurczaka, oczyszczamy, kroimy w kostkę i na rozgrzanym tłuszczu smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. Kukurydzę odcedzamy. Fasolkę gotujemy 10 min wraz z końcówkami (by woda nie dostała się do środka). Odcedzamy, usuwamy końcówki, fasolkę kroimy na 2 cm kawałki
R'n'G Kitchensmażenia sól, pieprz i ewentualnie sos sojowy do smaku. natka kolendry lub pietruszki do dekoracji Ps. Liście limonki kaffir, mieszankę tandoori masala i masło ghee (dokładnie takie samo, jak to którego używaliśmy mieszkając w Saudi i Omanie) możecie bez problemu kupić w sklepie " Kuchnie Świata " Udało mi się tam znaleźć nawet najbardziej popularny w Saudi ryż czyli
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapuszki, smażymy jeszcze ok. 5 minut, blendujemy. Zblednowaną masę przekładamy do garnka, dodajemy bulion, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Gotujemy ok. 10 minut, dodajemy koncentrat i cukier do smaku, gdyby sosu wyszło za mało dodajemy więcej wody. Do sosu wkładamy delikatnie pulpety, dusimy na małym ogniu 30 minut,od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ryżem, kaszą lub makaronem
słodki bratekryż . A jako zdrowy warzywny dodatek świetnie sprawdzi się surówka z kapusty kiszonej , bądź tak jak w moim przypadku marynowana papryka -> PRZEPIS TUTAJ . Gulasz z łopatki z marchewką i papryką – składniki 1 kg łopatki wieprzowej 3 marchewki 1 czerwona papryka 2 liście laurowe 5-7 ziarenek ziela angielskiego łyżeczka przecieru pomidorowego sól pieprz olej do smażenia cebula
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!