ZUPA PAPRYKOWO-POMIDOROWA

ZUPA PAPRYKOWO-POMIDOROWA

ZUPA PAPRYKOWO-POMIDOROWA

Szybka i lekka zupa krem z papryki i pomidorów oraz drobnym makaronem, podana ze świeżym tymiankiem. Idealna zupa na ciepłe letnie dni, gdy nie mamy ochoty na długie stanie w kuchni, a przecież coś jeść trzeba 😉 Zupa gotowa jest w 20-30 minut! A w smaku jest znakomita 😊   Składniki: 1 cebula 2 ziemniaki 2 czerwone papryki 4 pomidory 1 łyżka pasty paprykowej ostrej 1/2 szklanki drobnego makaronu 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej sól, pieprz 2 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, zupa, mielone, makaron, makarony, ziemniaki, zupa krem, krem, pasty, pasta, ryż, dania z makaronem, danie jednogarnkowe, szybka zupa, mielone z warzywami, ryż z warzywami, ryż smażony

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.