Butter chicken

Butter chicken

Butter chicken

Butter chicken, czyli kurczak w maśle. W smaku jest to danie dość podobne do chicken tikka masala, ale robi się je szybciej i w jednym garnku. Polecam osobom, które nie lubią marynować przez noc, a potem jeszcze obrabiać na 2 sposoby.  Ja tymczasem przyłączam się do grona osób, które dopadło przeziębienie. Mam nadzieję, że nie potrwa długo, bo teraz jedyne na co mam siłę to owinąć się w kołdrę i spać, spać, spać.  Składniki 4 duże piersi z kurczaka marynata 180g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki garam ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, kurczak, mielone, kurczak w marynacie, cebula, jogurt, czosnek, duszone, imbir, mięso, pierś, piersi, sosy, ryż, chilli, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pierś w marynacie, mięso duszone, gotowany kurczak, sos do ryżu, dania z kurczakiem, masło czosnek, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, dania z piersi kurczaka, kurczak duszony na ryżu, kurczak z ryżem, ryż smażony, mięso mielone

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.