ryż smażony - 6533 przepisów (strona:254/436)

,,De volaille z serem i szynką” 299

ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka • 8 plastrów szynki • 8 plastrów żółtego sera • pół kostki masła • 2 łyżki posiekanej pietruszki • sól, pieprz, • mąka do obtoczenia • 4 jajka • bułka tarta • olej do smażenia + 1 łyżka masła

Podróż w kulinaria
Pomidorowe curry rybne 153

wymieszać. Smażyć przez ok. 2 minuty. Dodać pomidory, sumak i słodką paprykę. Gotować przez 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodać do sosu odłożone pomidory i kawałki ryby. Gotować jeszcze chwilę (3-5 minut cieniutkie filety flądry lub 5-7 minut grubsze filety dorsza). Delikatnie wmieszać natkę pietruszki, przykryć, odstawić na 1 minutę. Podawać z ryżem lub chlebkiem

Pełny talerz
Curry z dyni 191

razem smażyć ( dusić) ok 7 min. Dodać wszystkie przyprawy. Sól i pieprz do smaku. Ja dosalam na talerzu. na sam koniec wlać delikatnie jogurt cały czas mieszając aby nam się nie zsiadł. W tym czasie nasza dynia powinna juz być upieczona, więc należy ją dodać do reszty sosu. Zamieszać , pozwolić przejść się smakom i gotowe. Podawać z ryżem bądź chlebkami

Jemy Pijemy
Kurczak Kung Pao 336

mieszać. Smażyć jeszcze ok. 2 minuty, aż marynata wyraźnie pokryje wszystkie składniki na patelni (nie dolewamy w żadnym wypadku wody - potrawa zrobi się o wiele ostrzejsza!- ani tłuszczu). 3. Zieloną cebulkę pokroić wzdłuż na 4 węższe paski, szczypiorek pokroić na kawałki 5-6 cm. Na talerze wyłożyć kurczaka z orzechami, przybrać paseczkami szczypioru i chili. Podawać z ryżem i koniecznie

Kuchnia Prezydentowej
Potrawka z indyka ze szparagami 261

ryżem, makaronem czy kopytkami. Zapraszam na potrawkę z indyka ze szparagami Potrawka z indyka ze szparagami Składniki: (dla 4 osób) 400 g piersi z indyka 2 białe części pora 6 średnich marchewek pęczek zielonych szparagów 400 ml śmietany 30-36% 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki musztardy sarepskiej 0,5 kostki masła lub olej do smażenia sól, pieprz, słodka

UgotujmyTo.pl
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 198

smażenia. Kładziemy polędwiczki, też lekko skrapiamy olejem, posypujemy rozmarynem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185°C na ok. 50 minut. Co 15 minut obracamy je. Po wyjęciu, zanim polędwiczki pokroimy, odstawiamy je na ok. 10 minut, aby soki się wchłonęły. Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym podajemy do obiadu, z ulubioną surówką i dodatkami (kasza, ziemniaki, ryż, kluski śląskie

mojewypiekiinietylko
Kurczak po węgiersku 328

ryżem. Jednego dnia jemy kurczaka po węgiersku a następnego dodaję do sosu śmietanę i już mam kurczaka po bułgarsku. Polecam!Kurczak po węgiersku – składniki:7-8 kawałków kurczaka (u mnie podudzia)2 puszki pomidorów3 papryki2 cebule3-4 ząbki czosnkupapryczka chili lub pieprz kajeński – dla lubiących ostre smaki sól, pieprz, papryka, oliwa do smażenia Po umyciu i osuszeniu

UgotujmyTo.pl
KURCZAK PO MOJEMU 205

Z tego co miałam w lodówce powstało takie danie,smak przeszedł najśmielsze oczekiwania, pyszne delikatne mięsko i wyrazistość warzyw. Pycha. Składniki:60 dag piesi  

Z Majeczką w kuchni
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym. 256

Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu przez ok. 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu filety studzimy.  Ostudzone filety kroimy w długie paski. W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sok z cytryny, cukier i sos pomidorowy, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do sosu dodajemy kurczaka, gotujemy, aż kurczak wchłonie prawie wszystek sos, przez ok. 10 minut.  Serwujemy z ryżem polanym

Kuchnia Łukasza
Arancini - włoskie kule ryżowe 299

ryż się nie przypalił. Risotto doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Przełożyć do miski i wstawić do lodówki.  Farsz: Mięso mielone podsmażyć na patelni razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Gdy mięso straci surowy kolor, dodać pokrojone w kostkę pomidory i mrożoną marchewkę z groszkiem. Wymieszać i smażyć przez

Pasja Smaku
Schab zapiekany z jabłkami 169

chwilę smażyć następnie dodać wszystkie przyprawy i wlać wino. Dokładnie wymieszać aby smaki sie wymieszały a następnie dodać zarumienione mięso. Wszystko chwilkę razem dusić mieszając aby przyprawy pokryły mięso. Następnie zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać słodką śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut. Ja swoje mięsko podałam z brązowym ryżem. Oczywiście jeśli

Monia miesza i gotuje
Domowe curry z kurczakiem i warzywami 123

upodobań i regionu.  Można spotkać się z daniem przyrządzonym z różnych past curry, dodatkiem mleka kokosowego i różnych kombinacji mięsa, a także ryb i owoców morza oraz ziół, ryżu   czy warzyw i owoców. Przeważnie kojarzy się z pikantnym daniem w formie gulaszu ale też   potrawą niemal płynną. przyprawioną mieszanką ziół i przypraw. Największą rolę odgrywają: kurkuma , kozieradka(...)duże cebule 1/2 szklanki passaty pomidorowej 3/4 szklanki mleczka kokosowego 4-5 łyżeczek Łagodna pasta Mild Curry Spice Paste Patak’s Dodatkowo: Bulion drobiowy około 400ml, olej do smażenia Przyprawy: mielony kmin rzymski, czosnek granulowany, sól, imbir w proszku, cukier Przygotowanie: Filet przekroić wzdłuż następnie pokroić w nie duże skośne plastry. Mięso zamarynować łyżeczką czosnku granulowanego, pół łyżeczki imbiru oraz

W garach u Gosi
Domowe curry z kurczakiem i warzywami 210

upodobań i regionu.  Można spotkać się z daniem przyrządzonym z różnych past curry, dodatkiem mleka kokosowego i różnych kombinacji mięsa, a także ryb i owoców morza oraz ziół, ryżu   czy warzyw i owoców. Przeważnie kojarzy się z pikantnym daniem w formie gulaszu ale też   potrawą niemal płynną. przyprawioną mieszanką ziół i przypraw. Największą rolę odgrywają: kurkuma , kozieradka(...)duże cebule 1/2 szklanki passaty pomidorowej 3/4 szklanki mleczka kokosowego 4-5 łyżeczek Łagodna pasta Mild Curry Spice Paste Patak’s Dodatkowo: Bulion drobiowy około 400ml, olej do smażenia Przyprawy: mielony kmin rzymski, czosnek granulowany, sól, imbir w proszku, cukier Przygotowanie: Filet przekroić wzdłuż następnie pokroić w nie duże skośne plastry. Mięso zamarynować łyżeczką czosnku granulowanego, pół łyżeczki imbiru oraz

W garach u Gosi
Krewetki w cieście 181

Krewetki w cieście to szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Krewetki możemy podać ze słodko- ostrym sosem. Przygotowanie krewetek jest niezwykle szybki, a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MAŚLANO CZOSNKOWY GULASZ Z KURCZAKA 336

piersi. I choć poprzedniej wersji nic nie brakowało, to wersja gulaszu z udźca jest po prostu cudowna, delikatna, bardzo soczysta i meeega smaczna. U nas bywa zwykle z dodatkiem ryżu basmati, kaszy gryczanej lub jaglanej i jarzyny, np.marchewki lub marchewki z groszkiem, itp. Ale dodatki pozostawiam już do Waszego wyboru. Jako, że jest to wersja bez sosu (sosy bywają(...)masła klarowanego - 1-2 łyżki masła extra (lub dowolnie) W garnku rozgrzać olej kokosowy lub masło klarowane, dodać obraną, pokrojoną na kawałki cebulę i podsmażyć ją. Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżone 1-2 ząbki czosnku i podsmażamy jeszcze moment mieszając, by się nie przypalił. Następnie partiami wrzucamy umyte, obrane z tłuszczu, pokrojone w dość dużą kostkę kawałki udźca i obsmażamy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania