Składniki : 3 udka z kurczaka 1 duża marchew, pietruszka, kawałek selera 4 łyżki zielonego groszku- u mnie mrożony sól, pieprz, czerwona mielona papryka tłuszcz do smażenia, mąka Przygotowanie : Z umytych udek zdjąć skórę, posypać solą, pieprzem, papryką Oprószyć mąką, obsmażyć na tłuszczu Do garnka z niewielką ilością wody włożyć obsmażone udka wraz z tłuszczem, gotować do niewielkiej miękkości Warzywa obrać(...)poszatkować, obsmażyć na tłuszczu, dołożyć do mięsa, na koniec gotowania wsypać groszek, ugotować wszystko do miękkości Doprawić do smaku solą i pieprzem Podawać z ryżem :) Udka były duże, więc dzieliłam je na 2 części. Kto lubi kurczaka bardziej na słodko może
Proste Potrawysmażyć, aż papryka będzie na wpół miękka. Następnie dodać dynię i wlać trochę bulionu (około pół szklanki). Zagotować i wlać mleko kokosowe. Całość gotować na małym ogniu aż dynia i papryka będą miękkie. Na końcu dodać 1 lub 2 łyżeczki curry (w zależności od intensywności smaku, jaki chcemy uzyskać ) i doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Gotowe curry podawać z ryżem
My simple kitchensosik jest przepyszny i nadaje się do kluseczków i do makaronu, ziemniaczków, kotlecików, ryżu wyliczać mogę bez końca :) Dlatego często będzie on pojawiał się w moich przepisach :) Tutaj z makaronem... Tutaj z kotlecikami z kartofli... Składniki na 2-3 osobowa porcje: 0,5 kg pieczarek 1/2 główki dużej cebuli lub jedna mała 1 ząbek czosnku 1-2 łyżeczki maki(...)pszennej 3-4 łyżki gęstej śmietany np.18% sól, pieprz do smaku olej/margaryna do smażenia jarzynka/warzywko/ 1/2 kostki rosołowej - zależy od naszych kulinarnych upodobań 1. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostkę. 2. Rozgrzewamy olej/margarynę i szklimy na niej cebulkę. Następnie przekładamy do niej nasze pokrojone pieczarki i obsmażamy aż wyparuje cala woda która wypuszcza pieczarki
Gotowanie...to proste !smażymy razem kolejne 10 minut. W miseczce mieszamy ze sobą śmietanę, mleko, żółtko i sól z pieprzem. Wlewamy do podsmażonego mięsa z dodatkami, wrzucamy tarty ser żółty, dusimy całość jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje, na koniec dopiero wsypując natkę pietruszki. Kurczak w sosie śmietanowym gotowy:) Możecie do sosu dodać inne, ulubione przyprawy, urozmaicając jego smak. Sos idealny do ryżu
NiePieprz.plpieczarek sprawia, że są naprawdę bardzo smaczne. Może się skusicie i jeśli jeszcze nie robiliście takich kotletów to zrobicie. Najlepiej smakują takie prosto z patelni. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do tego proponuję surówkę z selera A jeśli chcecie inne pomysły na dania mięsne to zapraszam tutaj W tej kategorii znajdziecie najwięcej przepisów. Składniki 2 pojedyncze(...)piersi z kurczaka 2 jajka 5 średnich pieczarek 4 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/4 łyżeczki kurkumy sól pieprz bułka tarta do panierowania masło klarowane do smażenia Mięso posiekać drobno nożem, a następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Włożyć pozostałe składniki i dokładnie wyrobić. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć kotlety obtoczone w bułce tartej
O kuchni z uczuciemzielonej, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 1 łyżeczka przyprawy do leczo, pół szklanki bulionu warzywnego. Przygotowanie: Cebulę z czosnkiem drobno siekamy i smażymy na patelni bądź w garnku o grubym dnie. Cukinię i bakłażana kroimy w kostkę, paprykę w paski. Dodajemy do garnka w następującej kolejności. Bakłażan - cukinia - papryka w odstępach kilkuminutowych(...)koniec wlewamy bulion.Smażymy około 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajmy pomidory i całość dusimy kolejne 20 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do leczo. Podajemy z ryżem lub z grzankami. A Ty z czym lubisz najbardziej
Mój Smak na ŻycieSmażymy z obydwu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na patelni wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i rozdrobnione pomidory (razem z sokiem). Po 10 minutach dodajemy pokrojone w kostkę banany. Zalewamy mięso. Przyprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Danie najlepiej smakuje podane z ryżem
Pobite gary Barbarysmażymy do lekkiego zrumienienia mięsa (ok. 10 min). Następnie dodajemy drobno posiekany imbir, kurkumę i lekko oprószamy solą. Wlewamy wodę. Gotujemy na małym ogniu 45 min ( do miękkości mięsa). Po tym czasie wlewamy miód, wsypujemy cynamon i gotujemy kolejne 10 min. Figi kroimy na ćwiartki, wrzucamy do rondla, mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Możemy podać z kaszą lub ryżem
R'n'G Kitchensmażonej ryby . Proste i smaczne! Zupa okroszka , czyli znowu chłodnik, tym razem z kwasem chlebowym zamiast kefiru, podana ze śmietaną. Jak dla mnie smakowała lepiej niż ta z kefirem, i muszę przyznać, że smak jest zaskakujący. A teraz tam bardziej w polskim stylu - kotlet de volaille z ziemniaczkami i surówką. Drożdżowe pierogi pieczone - czyli malutkie bułeczki z nadzieniem tj. ryż
psgotujemysmażymy cebulę, następnie dodajemy paprykę, a na końcu pieczarki. Dusimy do miękkości, lekko solimy. Na koniec dodajemy śmietanę i koperek. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy rybę, pieczemy ok 15 minut w 180 st. C. Po tym czasie odlewamy wodę, którą puściła ryba, a później zalewamy sosem i zapiekamy jeszcze 10-15 minut. 4. Podajemy wedle uznania - z ziemniakami, ryżem
Kuchnia domowa Anidaje radę! Oczywiście, jeśli jest dobrze przygotowany, czyli nie zrobi się suchy od przesmażenia lub nie pozostanie nadal surowy od niedosmażenia (serio, tak się da). Świetnie będzie smakować z ryżem lub młodymi ziemniaczkami. Zapraszam więc na wędrówkę po zakamarkach moich dziwnych upodobań kulinarnych. PSTRĄG W SOSIE TRUSKAWKOWYM /własny;/ dla 2 osób 300g filetu z pstrąga(...)sól, pieprz 350g truskawek 1 szklanka bulionu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka cukru przyprawy: gałka muszkatołowa, suszona kolendra pieprz świeżo mielony do podania: posiekana natka pietruszki do smażenia: olej roślinny Rybę płuczę pod bieżącą wodą, osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą, pieprzem i skrapiam sokiem z cytryny. Zostawiam na kilka chwil. Następnie rozgrzewam na patelni nieco oleju roślinnego
W kuchni Karmel-itkiryżem, czy jako dodatek do mięsa. Jedna porcja to tylko 134 kcal. Składniki (3 porcje): pół puszki ananasa spora cukinia (350 g) 2 papryki czerwone cebula 250 g passaty pomidorowej 4 łyżki soku z ananasa sól, pieprz, pieprz kolorowy bazylia łyżka oleju Przygotowanie Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Warzywa smażymy
e-PrzepisyKulinarneSmażymy ok 5 min. Do miseczki wsypujemy przyprawy. Obieramy mięso , kroimy na mniejsze kawałki.Dodajemy do cebuli przyprawy- zostawiamy na ok 2 min. Dodajemy kurczaka I rosól. Miksujemy mleko z mąką. Wlewamy do garnka.Zmniejszamy gaz I dusimy ok 20-25 min. Na koniec dolewamy śmietanę. Zamykamy pokrywkę I dusimy jeszcze ok 15 min. I gotowe. W międzyczasie szykujemy ryż
Smaki Edytysmażymy i wlewamy pomidory. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, odrobiną cukru, chwilę gotujemy na małym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę lub słodką śmietanę 18% (jeśli oszczędzamy kalorie). Na osobnej patelni (grillu) podsmażamy zamarynowane kawałki kurczaka, mieszając, aby przyrumieniły nam się równo ze wszystkich stron. Po usmażeniu kurczaka przekładamy do naszego sosu. Zagotowujemy całość - ok 5 minut. Podajemy z ryżem
Walijskie Pichceniewydrylować . Polędwiczki nabić na patyczki, przekładając wiśniami. Grillować około 10 minut. W trakcie grillowania przełożyć na drugą stronę. Plastry polędwicy są cienkie i 10 minut wystarczy. Polędwiczki podałem z ryżem, warzywami i owocami w sosie kwaśno słodkim. Salsa do dań z grilla. Składniki. 0,5 szt. papryka czerwona 0,5 szt. papryka zielona 2 cebule 3 ząbki czosnku(...)kiwi 1 pomidor 1 plater melon słodki przyprawa do dań Kucharek sos chili słodko pikantny ocet balsamiczny sok z ananasa 0,5 łyżeczki mąka ziemniaczana olej do smażenia Wykonanie. Ananasa przekroić. Środek wyciąć i drobno pokroić. Papryki i cebulę pokroić w cienkie paski, czosnek drobno posiekać. Przesmażyć krótko na patelni. Dodać pokrojonego ananasa, kiwi, melon i pomidor
Kulinarny karnet Christophera