Sznycle w fasoli

Sznycle w fasoli

Sznycle w fasoli

Potrawa dnia drugiego . Doskonale się sprawdza kiedy nam się spieszy. Przygotowujemy na raty. Nadmiar usmażonych sznycli po ostudzeniu ląduje w zamrażarce. Jak przychodzi pora to  wystarczy otworzyć puszkę fasolki w fosie pomidorowym. Ułożyć na niej sznycle i podgrzać. Oczywiście podaję przepis od początku choć nie ukrywam, że sznycle były z zapasu. Czas: 30 minut lub 10 minut zależy czy smażymy czy odgrzewamy Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sznycle, sznycel, fasola, sosy, zupa pomidorowa, fasolka, kluski, tarta, ziemniak, sos pomidorowy, por , duszone, diety, piersi, pierś, jajko, ziemniaki, bułki, przepisy z ziemniakami, jarzyny, potrawy z kurczaka, pierś kurczaka, dieta, pietruszka, ryż, kurczak, porem, pierś z kurczaka, sos do jajek, sos pomidorowy z kurczakiem

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 11 kwietnia 2013 20:10:36

Muszę popatrzyć za tą fasolką w sklepach. Do tej pory jadłam ją tylko w Anglii.

Bunia Babciagramolka, 11 kwietnia 2013 21:19:29

Beatko- ja ją też pierwszy raz jadłam w Anglii. Potem woziłam w bagażu bo u nas nie było. Teraz na pewno jest w Piotrze i Pawle bo tam robię zakupy ( zamawiam sobie tą całą masówkę z dostawą do domu i nie muszę dźwigać ). A innej fasolki do angielskiego śniadania sobie nie wyobrażam. A jadłaś taką fasolkę na gorąco położoną na rumianych tostach ? Wnuki mnie tym zaraziły - mniam.

Beata, 12 kwietnia 2013 09:33:50

Niestety w Krakowie i okolicach nie ma sklepu Piotr i Paweł - muszę poszukać w innych..Z tostami nie jadłam, muszę nadrobić zaległości!!

rain.drop, 29 maja 2013 13:09:11

Bardzo fajny pomysł. Tosty z fasolką znam, lecz kurczaka jak do tej pory w ten sposób nie próbowałam. Dobry patent, kiedy nie ma czasu na ugotowanie czegoś bardziej pracochłonnego. Ja moich filetów nie panierowałam. Pozdrawiam! :)