Curry z batatami, cieciorką i szpinakiem
Curry z batatami, cieciorką i szpinakiem
Składniki: Puszka cieciorki konserwowej (waga netto, po odsączeniu 240 g); 1 duży batat; 150 g liści świeżego szpinaku baby; Puszka mleczka kokosowego (400 ml); Puszka krojonych pomidorów wraz z zalewą (400 g); 1 duża cebula; 3 duże ząbki czosnku; 4 łyżeczki świeżo startego korzenia imbiru; 1 łyżka nasion kminu rzymskiego (kuminu); 1 łyżeczka mielonej kolendry; 1 łyżeczka kurkumy; 2 łyżki oleju; 4 łyżki wiórków kokosowych do oprószenia po wierzchu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Batata obrać, umyć, osuszyć, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...
Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kokosowe, curry, szpinak, mielone, imbir, ziemniaki, ryż, ryż smażony
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję