Dodaj przyprawy i smaż jeszcze przez 2 minuty. Wlej bulion rozmieszany z pomidorowym przecierem i octem. Dodaj odcedzoną surową ciecierzycę. Przykryj pokrywką i gotuj tagine na małym ogniu przez 75 minut. Mięso powinno być bardzo miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj rodzynki. Ugotowany gulasz posyp natką pietruszki lub kolendrą. Podaj tagine z szafranowym ryżem . Spara Spara Spara Spara
codojedzeniaidealnie pasuje do ryżu, kaszy, ziemniaków czy chleba. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli ziołowej 1/2 czerwonej papryki Lutenica łagodna, czyli pasta z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami Nasze Domowe 1/3 szklanki wody olej do smażenia (u mnie ryżowy) Przygotowanie
Słodkie okruszkirozgrzać olej i smażyć klopsiki z różnych stron tak, by nabrały koloru. Podlać klopsiki połową szklanki wrzątku, by zebrać smak z patelni. Do sosu dodać kminek, konfiturę i śmietanę. Wymieszać i zagotować na małym ogniu. Sos można rozrzedzić wrzątkiem lub bardziej odparować, w zależności od potrzeb. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z ryżem. Idealnie do tych klopsików
Weekendy w domu i ogrodzieróżnych, kasz, ryżu, ziemniaków, czy makaronu. Polecam! (około 7-8 sztuk) 300g mięsa mielonego 100g quinoa/komosy ryżowej (waga ugotowanej; surowej 30-35g; u mnie biała - Sonko ) (*) 1 jajko 1/2 bułki namoczonej w mleku 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sol, pieprz ziołowy i naturalny Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia
Di gotujeskładniki zaczynając od ryżu i ogórka czyli składników, które na pewno lubi. Żarłoczek sałatkę obejrzał dokładnie, powąchał, zamieszał i spróbował odrobinę. Zjadł, zamruczał zdziwiony i sięgnął po kolejną łyżkę... A potem to już musiałam się sałatką podzielić i nawet oddać jej większą część. Żeby wszystko miało chociaż pozory normalności to zjedliśmy ją jako dodatek do smażonego kurczaka, ale wierzcie
Smaczna Pyzasosem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 200 g fileta z kurczaka ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka ½ łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżka oleju do smażenia garść mix sałat 4 pomidory koktajlowe Sos: 3 łyżeczki majonezu 1 łyżeczki miodu ½ łyżeczki sosu sojowego Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oleju razem(...)kurczaka wymieszać z sałatą i pomidorkami koktajlowymi. Składniki na sos wymieszać i gotowe. Sałatkę oraz sos przełożyć do pudełka. Obiad do pudełka : Ryż + kurczak (sos czosnkowy) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 200 g fileta z kurczaka 50 g ryżu 100 g papryki (czerwonej i zielonej
KuchniaWeDwoje.plkomponuje się z ryżem jako danie główne. ale z kaszą też jest ok. Składniki: 400 g boczniaków (2 tacki, przeważnie są pakowane po 200 g ) 1-2 pietruszki około pół kilograma marchwi 1 średni seler ( ja miałam takie małe bobki z własnej uprawy) łyżki ziela angielskiego 3 łyżki koncentratu pomidorowego (mały słoiczek) olej roślinny do smażenia Ponad to potrzebujesz
greenscarfProponuję podawać z ryżem i surówką z białej kapusty. 350 g mięsa z piersi kurczaka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 1/3 łyżeczki suszonego imbiru szczypta płatków chilli szczypta pieprzu szczypta soli 50 g wiórków kokosowych 2 łyżki bułki tartej 1 jajko + szczypta soli + szczypta pieprzu olej do smażenia Mięso z kurczaka oczyścić
Bulliopodać z ziemniakami, ryżem, frytkami, kluseczkami. Na blogu znajdziecie również inne propozycje dań z udziałem schabu. Wszystko to w zakładce Mięsa. Polecam również schab po góralsku Składniki 500 g schabu bez kości 1 średni brokuł 400 g śmietany (dałam 18%) 1 ząbek czosnku 100 g sera mozzarella 1 żółtko sól pieprz słodka papryka olej do smażenia Schab pokroić
O kuchni z uczuciemodrobina tłuszczu do smażenia trochę wody sól, pieprz Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucamy pokrojoną cebulę i dymki ze szczypiorem. Przesmażamy i dodajemy pokrojone papryki i dusimy na wolnym ogniu aż papryki będą miękkie, trochę zarumienione. Dodajemy masło orzechowe i wodę i gotujemy (mieszając) aż otrzymamy kremowy sos. Podajemy gorące i zjadamy solo, albo z ryżem, makaronem. Możemy posypać sezamem
Szybko Tanio Smacznietygodniu mamy 1 3 przepisów. Magdalena Rozgrzewająca aromatyczna herbata Gołąbki bez zawijania w jasnym sosie Agnieszka Bułeczki cynamonowe Aga Sałatka z czerwonym ryżem, wędzonym kurczakiem i serem Marzena Enchilada Małgosia Pure z dyni i papryki chili Angelika Naleśniki idealne Kasia Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku(...)czerwonego pieprzu i parmezanu Danuta Mus jabłkowy Joanna Błyskawiczne ciasteczka z nutellą Dominika Deserek z musem z mango Marzena Ciasteczka maślane z oreo Anna Smażona brukselka z boczkiem Marta Dyniowa kawa latte A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień
Magiczne Życie Martydrugą stronę. Chwilę smażymy, po czym podlewamy białym wytrawnym winem. Zwiększamy ogień, aby odparować nadmiar płynu. 3. Kiedy wino troszkę odparuje zdejmujemy z patelni dorady, po czym wrzucamy na patelnię łyżkę zimnego masła. Czekamy aż masło się rozpuści i zagęści sos. 4. Odcedzamy zawartość patelni i przelewamy powstały sos do sosjerki. Doradę królewską podaliśmy z ryżem oraz sałatą strzępiastą
W kuchni Katierozgrzanej patelni smaż na rumiano kotlety robiąc z nich kule i lekko spłaszczając na kształt burgera. Daj na samym początku więcej masła klarowanego, później nie będziesz musiał dodawać, co jest lepsze, bo mięso nie będzie tak chłonąć tłuszczu. Odsącz na papierowym ręczniku, podawaj z kapustą pekińską i bułką. Choć ja podałam je obok maślanego ryżu;) Smacznego
Zasmakuj Kuchnicukru, olej do smażenia (ryżowy) Wszystkie składniki sosu wlać do garnka i gotować, aż będzie gęsty. Uważać aby nie przypalić!! Z piersi zdjąć skórę, pokroić w ukośne plastry, grubości około 1 -1,5 cm. Mięso podsmażyć krótko na tłuszczu. Z wierzchu ma być zrumienione a w środku różowe. Mięso przełożyć do sosu. Zagotować. Podawać z ryżem lub z kluskami
królestwo garówpieprz sól Instrukcje Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia. Filety z kurczaka kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy pokruszoną kostkę bulionową i dokładnie rozcieramy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy kurczaka i mieszamy dokładnie tak, aby marynata dobrze pokryła kurczaka. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy kurczaka i smażymy na złoty kolor
Wędrówki po kuchni