ryż smażony - 6533 przepisów (strona:246/436)

PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ 239

Pyszne i proste danie z kurczaka w sam raz do ryżu jako danie obiadowe. Można też gorące włożyć do słoika i zajadać do chlebka, jeśli tylko mamy ochotę.  Składniki: * 900 g piersi z kurczaka * 1 papryka czerwona * 1 papryka zielona * 1 papryka żółta  * 1 mała cebula * 500 g pieczarek * 3/4 szklanki gorącej wody * 3 łyżki(...)koncentratu pomidorowego * sól do smaku * 1 łyżeczka majeranku * olej do smażenia * ulubione przyprawy Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, cebulę i papryki w piórka, pieczarki w cienkie plasterki. Pierś posolić, przyprawić, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Osobno podsmażyć pieczarki z cebulą, dodać papryki, smażyć około 3-4 minuty, dodać podsmażoną pierś, wszystko zalać wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym

Zrób to smacznie
Policzki wołowe z pieczarkami z wolnowaru 226

której smażyliśmy mięso wlać wino i bulion, dodać pastę pomidorową, zagotować, zdrapać drewnianą łyżką smaki z dna. Gorącym płynem z patelni zalać mięso w wolnowarze. Gotować w ustawieniu low ok 8  godzin lub high 4 - 6 godzin . Po tym czasie mięso powinno być bardzo miękkie. Jeżeli trzeba, zostawić na kolejną godzinę. Podawać z polentą, kluskami lub ryżem. Smacznego

Stare Gary
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 130

pieczoną, smażoną lub grillowaną wołowiną, ale równie dobrze skomponuje się z jagnięciną, czy dziczyzną lub aromatycznymi serami. Pierożki były dość ciężkie i lepiej sprawdziłoby się inne wino, niż te zaproponowane. Jeżeli miałabym wybierać wybrałabym merlota. Ale nie nie byłby to wybór życia. Ostatnim daniem była kaczka w czerwonym curry z ananasem, owocami liczi i bakłażanem z ryżem jaśminowym, do której

królestwo garów
Feijoada, feijoada, feijoada.... 204

smażenia i nie za suchą. CZĘŚĆ TRZECIA - POŁĄCZENIE Po 40 minutach gotowania czas na fasolę którą wrzucamy do garnka z gotującym się mięsem. Jest to moment kiedy dodajemy również  skrojoną w plastry kiełbasę.  Gotujemy dodatkowe 40 minut na tej samej mocy kuchenki. Fasola i mięso powinny być miękkie.  Feijoadę możemy podawać samą lub z ugotowanym ryżem białym

Smaki Brazylii
Drobiowe eskalopki z pieczarkami 175

eskalopki smażymy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki (w razie potrzeby dodajemy masła klarowanego). Gdy odparuje woda z pieczarek, dodajemy drobno pokrojone ząbki czosnku oraz sól. Gdy pieczarki się podrumienią, na patelnię dokładamy usmażone eskalopki. Chwilę razem dusimy, aby wszystkie smaki się połączyły. Drobiowe eskalopki z pieczarkami możemy podać, z czym kto lubi – z ziemniakami, frytkami, ryżem

mojewypiekiinietylko
Dietetyczny kurczak curry 8673

cebulę, smażymy około 3 min. Dodajemy pokrojone pieczarki. Trzymamy na gazie dalsze 3  min. Mieszamy od czasu do czasu. Do pieczarek dodajemy kurczaka- mieszamy gotując około 5 min, po tym czasie dodajemy curry, pieprz I pomidory z puszki. " dusimy" na średnim ogniu około 10 min. Doprawiamy do smaku solą I gotowe :) Proste I szybkie- do tego ryż. Smacznego

Smaki Edyty
Gulasz po węgiersku, inaczej niż nasz polski 156

skórka się pomarszczy. Zostawić do ostudzenia i następnie zdjąć skórkę. Miąższ zmielić za pomocą blendera i odstawić. Wykonanie -patelnię rozgrzać wrzucić mięso i cebulę pokrojoną w pół-plasterki. Smażyć, aż mięso nabierze lekko złotego koloru, a cebulka zmięknie. Dodać grzybki pokrojone w duże kawałki, masę z papryk, pomidory z puszki, listki laurowe, ziele angielskie i wodę. Wody wlać tyle, żeby(...)smaku w razie potrzeby. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować, aż mięso będzie miękkie. Na koniec wlać śmietanę, ale nie jest to konieczne. Podawać z ziemniakami, kaszą,makaronem lub ryżem. To już zupełnie zależy od upodobań. Gulasz wyszedł rewelacyjny. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kaczka z granatem i migdałami 181

kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka kurkumy 2-3 łyżki soku z cytryny kilka łyżek brązowego cukru sól 1 czubata łyżka masła 1-2 łyżki oliwy Do podania gotowany biały ryż świeża nać kolendry Instrukcje Kawałki kaczki niezbyt mocno solimy. Jeśli są to filety, nacinamy skórę „w kratkę”. Pakujemy osobno i szczelnie, zawsze skórą do góry w folię aluminiową(...)kilku mm, czosnek w dość cienkie plasterki. W niewielkim rondlu z nieprzywierającą powłoką na dość silnym rozgrzewamy łyżkę masła i 1-2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy dość intensywnie przez 2-3 minuty do zeszklenia. Dodajemy bulion, a po chwili także sok i miąższ granata, sok z cytryny, migdały oraz przyprawy – kmin, kurkumę, cynamon i kolendrę. Mieszamy

Kulinarna Pokusa
Kaczka z granatem i migdałami 200

kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka kurkumy 2-3 łyżki soku z cytryny kilka łyżek brązowego cukru sól 1 czubata łyżka masła 1-2 łyżki oliwy Do podania gotowany biały ryż świeża nać kolendry Instrukcje Kawałki kaczki niezbyt mocno solimy. Jeśli są to filety, nacinamy skórę „w kratkę”. Pakujemy osobno i szczelnie, zawsze skórą do góry w folię aluminiową(...)kilku mm, czosnek w dość cienkie plasterki. W niewielkim rondlu z nieprzywierającą powłoką na dość silnym rozgrzewamy łyżkę masła i 1-2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy dość intensywnie przez 2-3 minuty do zeszklenia. Dodajemy bulion, a po chwili także sok i miąższ granata, sok z cytryny, migdały oraz przyprawy – kmin, kurkumę, cynamon i kolendrę. Mieszamy

Kulinarna Pokusa
Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 190

Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to bardzo szybki pomysł na obiad. Makaron ten przygotujemy dosłownie w 20 minut i nie wymaga od nas zbyt wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym 185

kaszą gryczaną, ryżem lub puree z ziemniaków. Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego (najlepiej zmielonego w domu) 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczka ostrej papryki pieprz sól 2 czerwone cebule 200 g małych pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietany natka pietruszki olej do smażenia mąka pszenna

Kulinarne przygody Gatity
Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym 156

czosnek. Smażyłem 3 minuty. Dodałem pomidory, miód, dusiłem na małym ogniu bez przykrycia ok. 25 minut, co jakiś czas mieszałem drewnianą łyżką , doprawiłem solą, pieprzem i skórką z pomarańczy. Na patelni rozgrzałem pozostałą część oliwy, obsmażyłem klopsiki na złoto ze wszystkich stron. Odsączone z tłuszczu przełożyłem do sosu, dusiłem na małym ogniu ok. 15 minut. Podałem z ryżem

R'n'G Kitchen
Boczniaki z warzywami w japońskim stylu i "Wakacyjne przyjaciółki" 171

smażenia i olej sezamowy.  Na patelnię wrzucić boczniaki. Podsmażyć. Do boczniaków dorzucić cukinię i fenkuł. Podsmażyć. Do boczniaków z warzywami dodać sos teriyaki, ostropest, rozdrobnione chili i ok. pół szklanki wrzątku. Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Pod koniec duszenia (cukinia musi pozostać chrupka) dodać pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą. Danie podawać np. z ryżem (ja podałam

Weekendy w domu i ogrodzie
Potrawka z fasolki szparagowej 164

ryżem bądź z makaronem. Mam nadzieję, że zakochacie się w tym smaku tak jak ja. Sprawdźcie... Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie ok. 60 dag) 0,5 kg pieczarek kwaśna śmietana (u mnie 18 %) szklanka bulionu (np. rosół, można użyć też wody) 30 dag fasolki szparagowej 5-6 łyżeczek musztardy (delikatesowa- ważne!) tłuszcz do smażenia sól, pieprz Sposób

Pobite gary Barbary